Hírmorzsák 2017-06-26 (21:45)

Kihirdették az év újonc ötöseit és a védekező csapatokat - Isaiah Thomas szerint utóbbi vicc. Westbrook és D'Antoni a legnagyobb favoritok a ma éjszakai Díjátadó Gála előtt. A Timberwolves továbbra is árulja Rubiót. A Nets és a Sixers is rá akar menni Redickre. D'Angelo Russellt nem érdekli Magic Johnson róla tett megjegyzése - meglepte a csere, de nem tekint rá negatívan. Myles Turner szerint hagyni kell, hogy Paul George azt csinálja, ami számára a legjobb - készen áll a vezérszerepre. LeBron számára Iverson volt az Isten, Tyronn Lue is dicsérte AI-t. Az Indiana nem hívta le Lavoy Allen csapatopcióját. A héten kinevezik a Raptors új GM-jét.

Ma este külön is beszámoltunk már arról, hogy a liga kihirdette az év újonc ötöseit (részletek ezen a linken), illetve az év védő ötöseit (részletek ezen a linken). Isaiah Thomas twitteren ki is emelte, hogy vicc az All-Defensive csapatok szavazása - nem a saját egy pontját hangsúlyozta, hanem azt, hogy sem Avery Bradley, sem Jae Crowder, sem Marcus Smart nem került be egyik ötösbe sem.

Ma éjszaka 03:00-tól kihirdetik majd a többi díjat is - a Las Vegas-i fogadóirodáknál Russell Westbrook óriási favorit, 1 az 50-hez fizet, ha ő nyeri az MVP-díjat. Az 5 egyéni díj oddsait ezen a linken megnézhetitek!

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves annak ellenére is el akarja cserélni Ricky Rubiót, hogy a Jimmy Butler-féle cserében elment Kris Dunn. Stein úgy tudja, hogy Tom Thibodeau szeretné, ha több shooter lenne a kezdőben (a labda úgyis Karl-Anthony Towns, Butler és Andrew Wiggins kezében lesz), ezért akarja leváltani a spanyolt valaki másra, aki jobban ki tudja nyitni a pályát a sztároknak.

Kevin O'Connor (The Ringer) lehozta, amit már jó néhány héttel ezelőtt is lehetett hallani: JJ Redickre a nyáron rámegy a Brooklyn Nets és a Philadelphia Sixers is.

A Brooklynnál bemutatták Timofey Mozgovot és D'Angelo Russellt, utóbbitól pedig rákérdeztek arra a kijelentésre, amit Magic Johnson mondott róla pár napja - kiváló játékos lehet belőle, de neki vezér kellett. Russell annyit mondott, hogy örül, hogy a Nets játékosa lehet, a Lakers pedig a múltja, úgyhogy nem foglalkozik vele, teljesen lényegtelen, és nem akar senkinek se bizonyítani, hogy nem volt igaza. Meglepte a csere, de nem tekint rá negatívan.

Van két igazolás, illetve kinevezés, ami nem fogja megrengetni a világot. Egyrészt Josh Lewenberg (TSN) forrásai szerint a Toronto Raptors ezen a héten fogja kinevezni Bobby Webstert az új GM-nek, aki 32 évével a liga legfiatalabb általános igazgatója lesz. Eddig ő volt a segéd GM, az Orlando Magichez távozó Jeff Weltman helyét veszi át, de a lényegi döntéseket úgyis az elnök, Masai Ujiri hozza majd. Másrészt az Oklahoma City Thunder részlegesen garantált szerződéssel leigazolja Rashawn Thomast.

Az Indiana Pacers lemondott Lavoy Allenről - nem hívták le 3.5 millió dolláros csapatopcióját, így szabadügynök lesz.

A Pacers magasembere, Myles Turner Alex Kennedynek (HoopsHype) azt nyilatkozta, hogy Paul George-nak azt kell tennie, ami számára és a családjának a legjobb. Los Angelesből származik, és ő mindig is úgy gondolta, hogy George a Lakersnél szeretne majd egyszer játszani - ez volt a gyerekkori álma, és nem vehetik személyes sértésnek, hogy szeretné ezt most megélni. Turner azt is elmondta, hogy készen áll átvenni a vezérszerepet. Két éve játszik a ligában, amiről tudja, hogy nem sok, de készen áll a nagyobb felelősségre, vezér akar lenni, és miért ne lehetne az inkább előbb, mint később.

A végére pedig LeBron James maradt, aki azt nyilatkozta a Sports Illustratednek, hogy Allen Iverson volt mindaz, amit az afro-amerikai srácok szerettek volna, és minden nehéz sorsú gyerek helyzetét át tudta érezni. LeBron szerint Michael Jordan inspirálta, felnézett rá, de ő erről a világról való volt, míg AI volt számára az Isten. A Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue is elmondta a véleményét Iversonról - ő szeretné a szakmai stábjában AI-t, mert azonnal mindenki tisztelné az egész ligában. Ha nem kellett volna anno Iversont fognia a döntőben, talán ki is kopott volna az NBA-ből - miatta tart ott, ahol.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus