Hírmorzsák 2017-07-05 (09:15)

Chris Bosh-t hivatalosan is kitette a Heat, az 1-es mezszámot visszavonultatják. Hayward végül mégis a Celticset választotta (4 év, 128 millió). A Jazz Rudy Gay-re mehet rá. Otto Porter aláírt a Netshez (4 év, 106 millió), de a Wizards meccseli az ajánlatot. Patrick Patterson a Thundernél (3 év, 16.4 millió). Hivalos a Clippers-Nuggets-Hawks hármascsere Gallinarival és Jamal Crawforddal a főszerepben - utóbbi legszívesebben a Lakershez igazolna. Omri Casspi aláírt a Golden State-hez (1 év). Derrick Rose a Clippersszel találkozik. Úgy tűnik, hogy JaMychal Green távozik Memphisből. Justin Patton lábtörést szenvedett. A Boston visszavonta Olynyk QO-ját. A Magic kitette Stephen Zimmermant. 

Egy nem FA-piachoz köthető hírrel kezdünk most kivételesen: tegnap este hivatalosan is kitette keretéből Chris Bosh-t a Miami Heat - olyan megállapodást kötött a két fél, hogy Bosh pénze nem számít be a Heat sapkája alá, hiába volt még szerződéséből két év hátra. Pat Riley egyben azt is bejelentette, hogy többé senki nem fogja Bosh 1-es mezszámát viselni náluk, vissza fogják vonultatni azt valamikor a közeljövőben.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette végül a hajnal folyamán, hogy Gordon Hayward mégis a Boston Celticsnél folytatja pályafutását 4 évre 128 millió dollárért - erről volt szó már tegnap este is, de aztán olyan hírek láttak napvilágot, hogy Hayward még nem döntött. A kiscsatár ügynöke, Mark Bartelstein azt nyilatkozta, hogy az, ahogyan lejött ez a hír, kicsit felbosszantotta Haywardot, és újragondolta az egészet - a Miami Heatet már hétfőn este kizárta, de a Boston és a Utah Jazz között többször is változott az álláspontja a szabadügynökpiac nyitása óta.

A Celticshez tartozik az is, hogy visszavonták Kelly Olynyk QO-ját - erre Hayward szerződtetése miatt szükségük volt, így a kanadai magasember oda igazol, ahova akar. Volt még egy menesztés - az Orlando Magic a tavalyi draft 41. helyén kiválasztott Stephen Zimmermant tette szabadlistára.

Azt a hírt szintén Charania hozta, hogy Otto Porter aláírt a Brooklyn Netshez egy 4 éves, 106 millió dolláros maximum offer sheetet, de David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy ezt az ajánlatot a Washington Wizards meccselni fogja - mivel Porter RFA (korlátozott szabadügynök), így erre van lehetőségük. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Patrick Patterson 3 évre 16.4 millió dollárért az Oklahoma City Thundernél folytatja pályafutását. Azt a hírt is Adrian Wojnarowski hozta, hogy Omri Casspi egy évre a Golden State Warriorsnél folytatja.

A "sima" igazolások mellett egy sign-and-trade is hivatalos, megkötötték ugyanis a Los Angeles Clippers - Denver Nuggets - Atlanta Hawks hármascserét, amelyről tegnap reggel már volt szó, és amelyből végül Paul Millsap kimaradt. A Hawks végül Jamal Crawfordot, Diamond Stone-t, egy 2018-as első köröst (Houston) és készpénzt kap, Danilo Gallinari megy a Clippershez, míg a Nuggets egy 2019-es Washington második körössel lesz gazdagabb. Az biztos, hogy Crawford kivásárlást szeretne, és Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakershez írna alá - így LA-ben maradhatna a családjánál, és jó viszonyban van Lonzo Ball-lal. Úgy tűnik, hiába érdeklődik iránta a Warriors, a Cleveland Cavaliers és a San Antonio Spurs is.

Wojnarowski még Hayward döntése előtt hozta a hírt, hogy Porterre vagy Rudy Gay-re mehet rá a Jazz, amennyiben sztárjuk távozik - Porter már kiesett, Gay azonban még elérhető. Szintén Wojnarowski-info, hogy Derrick Rose ma találkozik a Clippersszel - ők fel tudják ajánlani neki a teljes, 8.4 millió dolláros MLE-jüket. Azt pedig JaMychal Green ügynöke nyilatkozta le Ronald Tillerynek (Memphis Commercial Appeal), hogy két offer sheet van előttük, és sign-and-trade lehetőségeket keresnek, mert úgy tűnik, hogy a Memphis Grizzlies más irányba kacsingat.

A végére pedig egy sérülés maradt - a Minnesota Timberwolves most draftolt centere, Justin Patton lábközépcsont-törést szenvedett az egyik edzésen, és meg is műtötték.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus