Hírmorzsák 2017-07-24 (09:45)

LeBron nem oldja fel no-trade vétójogát, erre az idényre marad a Cavsnél. Irvingnek nem tetszik, hogy Jamesnél indokolatlanul sokat van a labda, és hogy különleges bánásmódot kap a pályán kívül is. Egy Cavs-játékos azt szeretné, ha Irving maradna a csapatnál. Jimmer Fredette hosszabbított Kínában. Speigths 1 évre a veterán minimumot kapja Orlandóban. Jared Sullinger megpróbál visszatérni az NBA-be. Elhunyt a Lakers legendás edzője, John Kundla.

Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint teljesen mindegy, hogy mi lesz a Kyrie Irving-sztori vége, elcserélik-e az irányítót vagy sem, LeBron James nem fogja feloldani no-trade vétójogát, tehát erre a szezonra marad a Cleveland Cavaliersnél - ilyen joga egyébként neki, Carmelo Anthonynak és Dirk Nowitzkinek van az egész ligában. 

Brian Windhorst, Dave McMenamin és Ramona Shelburne (mindhárman ESPN) értesülései szerint Irvinggel már a szezon közben is folyamatosan beszélgetnie kellett az előző GM-nek, David Griffinnek, hogy tompítsa a feszültséget a csapaton belül. Irvingnek a hírek szerint az nem tetszett, hogy az ő kezében viszonylag keveset volt a labda, míg Jamesében szerinte indokolatlanul sokat. A hírek szerint Randy Mims is zavarta az irányítót - ő James jó barátja, és Irvingnek azzal is gondja volt, hogy egyáltalán ott van a szakmai stábban, meg hogy mindenhova velük utazik, nem tetszett Irvingnek a Lebron felé a pályán kívül (is) mutatott különleges bánásmód sem. A három újságíró úgy tudja, hogy Irving és James többször is hosszú és elég parázs beszélgetéseket folytattak a rájátszás alatt a gyenge alapszakaszt követően - úgy volt, hogy a szezon végén rendezik ezeket a nézeteltéréseket, de ez nem történt meg. A Cavsnél egyébként nem voltak szezonvégi beszélgetések, mert a csapat Griffin jövőjével volt elfoglalva.

Az egyik meg nem nevezett Cavs-játékos azt nyilatkozta a három ESPN-esnek, hogy persze voltak gondok az öltözőn belül, nem mindig értettek egyet, de ezzel együtt is nagyon élvezték a játékot. Ez a játékos azt mondta, hogy nagyon szeretné, ha Irving maradna, mert összességében azért még mindig borzasztóan jó csapatuk van.

David Pick jelentette, hogy Jimmer Fredette 1 évre nagyjából 1.8 millió dollárért hosszabbított a Shanghai Sharksszal. A dobóhátvéd már az előző idényben is ennél a csapatnál játszott, 37.6 pontot, 8.2 pattanót és 4.2 gólpasszt átlagolt 40.5 percek alatt - a bajnokság MVP-jének választották. Arról tegnap este volt szó, hogy az Orlando Magic leigazolja Marreese Speightset - Jeff Zillgitt (USA Today) is megerősítette ezt, 1 évre a veterán minimumot kapja a magsember.

A jelenleg szabadügynök Jared Sullinger az előző idényben mindössze 11 mérkőzést játszott a Toronto Raptorsnál, mielőtt megsérült a lába - a kanadaiak elcserélték a Phoenix Sunshoz, ők meg kitették a keretből. Sullinger Rob Ollernek (The Columbus Dispatch) elmondta, hogy egy évet elvesztett a saját hibájából - a súlyának és az étrendjének köszönhetően. Az erőcsatár elmondása szerint 145 kiló volt a negyedik bostoni szezonja végén, ami szégyen - most állítólag átállt másfajta táplálkozásra, és már "csak" 129 kiló. Sullinger azt mondta, hogy most, hogy újra tud játszani, egészséges, semmi más nem érdekli, csak ez, szeretne a továbbiakban is ilyen egészséges életmódot élni.

A végére pedig egy szomorú hír: a Los Angeles Lakers franchise egykori Hall of Famer edzője, John Kundla 101 éves korában elhunyt. Kundla volt a Minneapolis Lakers első vezetőedzője 1947-től 1959-ig - 1948-ban BAA-t nyert a csapattal, majd az NBA első 5 idényéből 4-szer végső győzelemre vezette a klubot. 1995-ben választották be a Hírességek Csarnokába, 1997-ben minden idők 10 legjobb edzője közé szavazták, és halála előtt az összes major sport Hall of Famerei közül ő volt a legidősebb élő személy.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus