Hírmorzsák 2017-07-23 (21:15)

Június 30-án már az asztalon volt egy George-Love-Gary Harris(+mások) csere, amikor Pritchard kihátrált belőle. Irving bekerült a George-ért és Butlerért felajánlott csomagok egy részébe, állítólag ez se tetszett neki. Butler és Towns már győzködik a Timberwolves vezetőségét, hogy szerezzék meg Irvinget. Melo továbbra is a Rocketshez akar kerülni, nem a Cavshez. Marcus Morris szerint mindegy, hova kerül Irving, csak ne a Golden State-hez. Love beszólt Irvingnek? Magic Johnson szerint Ingramnek 20 pontot kellene átlagolni a most következő idényben, a Lakers Ingram csapata. Speights az Orlandóhoz tart. Damyean Dotson a Knickstől, Gian Clavell a Mavstől kapott szerződést. Megvan a New York új segéd GM-je.

Arról a hét közepén írtunk már, hogy Paul George elég közel volt ahhoz, hogy a Cleveland Cavaliershez kerüljön. Brian Windhorst, Ramona Shelburne és Dave McMenamin (mindhárman ESPN) jelentették, hogy június 30-án délután lényegében megállapodott egymással a Denver Nuggets, a Cavs és az Indiana Pacers, hogy Gary Harris és pár egyéb dolog kerül a Pacershez, Kevin Love a coloradóiakhoz, George pedig Ohióba teszi át a székhelyét. Ekkor jött az, hogy a Cavs tulajdonosa, Dan Gilbert és George beszélhettek volna, amikor az Indiana GM-je, Kevin Pritchard kihátrált az egészből.

A három ESPN-es jelezte, hogy George és Jimmy Butler megszerzésekor voltak olyan ajánlatok, amelybe Kyrie Irving is bekerült - állítólag ez is betett az irányítónak, nem volt túl boldog tőle. David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy a Cleveland már egy ideje tudja, mi az irányító szándéka, Aldridge értesülései szerint ugyanis először a draft előtt kért cserét Irving a Cavstől - abban reménykedett, hogy a Chicago Bullshoz cserélik, ahol Butler csapattársa lehet. Lehet még belőle az most is, mivel Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint Butler és Karl-Anthony Towns is tudatták a Minnesota Timberwolves vezetőségével, hogy szeretnék Irvinget a csapatnál tudni.

Ehhez a témakörhöz kapcsolódik az is, hogy Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint Carmelo Anthony továbbra is a Houston Rocketshez akar kerülni, hiába merült fel a neve az Irving-féle cserepletykákkal kapcsolatban - Isolánál azért hozzá kell tenni, hogy óvatosan kell kezelni az infóit.

Két játékos twitter-megszólalását érdemes még idevenni. Egyrészt a nemrég a Boston Celticshez cserélt Marcus Morris annyit írt ki, hogy csak a Golden State Warriorshöz ne menjen Irving. Másrészt Kevin Love-tól kérdezték, hogy mi újság van, amire annyit írt, hogy kicsit furcsa most a helyzet - ebben az volt a pláne, hogy ugyanazt a nem sűrűn használt "little peculiar" szófordulatot használta, amit Irving használt a hét közepén egy interjúban, mielőtt még kipattant volna, hogy cserét kért a csapatától.

A Los Angeles Lakers elnöke, Magic Johnson azt nyilatkozta Mark Medinának (Orange County Register), hogy Brandon Ingramtől azt várja, hogy ő legyen a legjobb pontszerzőjük, a vezérük - szerinte a Lakers Ingram csapata, és csalódás lenne, ha nem átlagolna 20 pontot a most következő idényben. Ingram annyit mondott, hogy neki magasabbak az elvárásai saját magával szemben, mint amit bárki más elé tud tenni. Még csak a második profi éve jön, fogalma sincs arról, hogy mit várjon ettől vagy mondjuk a harmadik szezonjától, de olyan keményen dolgozik, ahogyan csak tud.

David Pick értesülései szerint Marreese Speights szerződést köt az Orlando Magickel - arról délelőtt írtunk, hogy a két fél találkozott egymással személyesen is nemrég. A New York Knicks 3 éves kontraktusban állapodott meg a 2/44-en kiválasztott Damyean Dotsonnal - Ian Begley (ESPN) forrásai szerint az első két év teljesen garantált ebből. Tim MacMahon (ESPN) információi szerint a Dallas Mavericks részlegesen garantált, minimum szerződést adott Gian Clavellnek.

A Knicks a vezetőséget is alakította - szerződést kötöttek Gerald Madkinsszel, aki segéd GM-ként tevékenykedik majd a csapatnál. Madkins 2012 óta a Los Angeles Clippersnél dolgozott, 2015 óta ugyanebben a pozícióban, de korábban volt játékosmegfigyelő a Knicksnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus