Hírmorzsák 2017-07-25 (08:30)

Pau Gasol 3 évre 48 millió dollárt kap a Spurstől. Rose megegyezett a Cavsszel, a Cleveland hivatalosan is kinevezte új GM-jének Koby Altmant. Kobe twitteren reagált arra, hogy ő befolyásolná Irvinget. JR Smith szeretné, ha Irving maradna a Cavsnél. Richard Jefferson szerint Irving nehezebb időket élt és él át a franchise-nál, mint bárki más. Adam Silver szerint jó, hogy figyelnek a ligára, csak az nem, hogy egy ilyen dolog miatt, mint Irving cserekérelme. Az Orlando szerződtette Wesley Iwundut, a Bulls Ryan Arcidiaconót, a Heat pedig Derrick Walton Jr.-t és Matt Williamst.

A tegnap este és a ma hajnal egyik szerződéséről beszámoltunk nemrég külön is, Derrick Rose megegyezett a Cleveland Cavaliersszel - részletek ezen a linken. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Pau Gasol 3 évre 48 millió dollárt kap a San Antonio Spurstől az új kontraktusával - a harmadik év részlegesen garantált. Érdekesség, hogy Gasol 16.2 millió dolláros játékosopciójából lépett ki, tehát gyakorlatilag aláírt egy ugyanolyan, de hosszabb szerződést.

Egy olasz újságíró, Daniele Labanti (Corriere Di Bologna) azt a hírt hozta, hogy a Chicago Bulls Ryan Arcidiaconóval szerződött le - ő az olasz első osztályban, a Pasta Reggia Casertánál játszott volna, de azóta ezt a csapatot anyagi okok miatt kizárták a Serie A-ból. Sean Highkin (The Atletic) forrásai szerint two-way megállapodást kötöttek Arcidiaconóval, így ezek a helyek beteltek a Bullsnál, hiszen Antonio Blakeney is ilyen szerződést írt alá velük, és csapatonként maximum két ilyen ember lehet.

A Miami Heat ugyanilyen two-way szerződést adott Derrick Walton Jr.-nak, és leszerződtették Matt Williamst is - Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) értesülései szerint utóbbi nem two-way kontraktust kapott, de ha a nem garantált rész nem haladja meg az 50.000 dollárt, akkor lehet belőle még two-way szerződést csinálni. Az Orlando Magic 3 évre 4.1 millió dollárért leszerződtette az idei 2/33-as Wesley Iwundut - végig garantált a pénze, ezzel ő kapta a legnagyobb garantált pénzű szerződést eddig az idei draft második körében kiválasztottak közül.

A Cavsnél nemcsak játékost igazoltak, hanem kinevezték Koby Altmant is végleges GM-nek - David Griffin elengedése óta egyébként is ő irányította a vezetőséget, és Dan Gilbert tulajdonos közleménye alapján ez idő alatt sokakat meggyőzött a klubon belül és azon kívül is, hogy alkalmas a poszt betöltésére hosszabb távon is.

És ha már a Cleveland, akkor most sincs nap, hogy ne kerülne terítékre Kyrie Irving és az, hogy cserét kért csapatától. A commish, Adam Silver azt nyilatkozta a Rich Eisen Show-ban, hogy örül neki, hogy sokan követik a ligát, csak annak nem, hogy ilyen dráma van, és sajnálja, ami Clevelandben folyik. Részleteket nem tud a dologról, de úgy gondolja, hogy ahol van füst, ott van tűz is. Kicsit csalódott, hogy azt hallani, hogy két ekkora sztár, akik eddig teljesen jól megvoltak egymás mellett, és rengeteg sikert értek el (3 döntő, abból egy végső győzelem), már nem tudnak egymás mellett játszani. Persze ez is generálja a figyelmet, de nem feltétlenül olyat, amit szeretnének.

Arról tegnap reggel volt már szó, hogy egy meg nem nevezett Cavs-játékos azt nyilatkozta, szeretné, ha Irving a csapatnál maradna. Twitteren írta az egyik szurkoló, hogy biztos benne, hogy JR Smith volt az, amire Smith visszaírt, hogy nem, de ugyanígy gondolja. Kobe Bryantről nemrég kijött, hogy több játékosnak is ad néha tanácsot, mentorálja őket, és köztük van Irving is. Többen kérdezték is tőle, hogy ezt a cserekérelmet is ő mondta-e Irvingnek, amire Kobe twitteren válaszolt egy gif-fel meg azzal, hogy több céget is épít, mégis ezt kérdezgetik tőle folyamatosan...

A Cavs veterán kiscsatára, Richard Jefferson az Uninterrupted Road Trippin' podcastjében beszélt a dologról. Jefferson szerint nincs gond a három nagy, Irving, LeBron James és Kevin Love között a "hatalommegosztás" miatt - az irányítót egy borzasztóan intelligens embernek gondolja, aki nem kap elég elismerést azért, mennyire okos, de egyszerűen rettenetesen nehéz időszaka volt ennél a klubnál, sokkal nehezebb, mint bárki másnak. Ő volt LeBron után az újabb 1/1, volt három edzője, aztán James visszatért, de folyamatosan ott lebegnek felettük a cserepletykák, most meg az is, hogy LeBron esetleg újra elhagyja a csapatot jövő nyáron. Jefferson szerint mindenkinek kell stabilitás az életébe, mégha az az ismeretlen is - nehéz bárkitől elvárni, hogy a következő egy évet hátradőlve végigülje úgy, hogy fogalma sincs róla, mi lesz Jamesszel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus