Hírmorzsák 2017-07-25 (21:30)

LeBron mérges Irvingre, hogy belekeverte a nevét ebbe a szappanoperába, és azt akarja, hogy elcseréljék az irányítót? James tagad. Billups nem lepődött meg, hogy Irving cserét kért, tudott erről a feszültségről akkor is, mikor tárgyaltak vele, csak nem érti a dolgot. Vegasban arra adják a legnagyobb esélyt, hogy Irving marad a Cavsnél. Crabbe a Netsnél Andrew Nicholsonért cserébe. Cousins és Anthony Davis együtt készülnek a nyáron. A Pelicans kitett két játékost, egyet felvett, igazolt a Raptors és a Timberwolves is.

Stephen A. Smith (ESPN) LeBron Jameshez közeli forrásból azt állítja, hogy ha Kyrie Irving most LeBron előtt állna, utóbbi rendesen elpáholná az irányítót. Smith azt állítja, hogy Jamesnek nem az a baja, hogy Irving menni akar a csapattól, hanem hogy az ő nevét is belekeverték ebbe a dologba (mint ismert, felmerült, hogy Irving baja többek között az, hogy LeBron emberei ott vannak a csapat körül akkor is, amikor nem kéne, hogy ott legyenek). A SLAM Online azt is hozzátette, hogy James konkrétan szeretné, ha elcserélnék Irvinget, de LeBron reagált a dologra twitteren - állítása szerint ez úgy, ahogy van, nem igaz, le kéne cserélni azokat a forrásokat, mindkét esetben.

Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy Chauncey Billups a Vic Lombardi Show (Altitude Sports 950 AM) vendége volt tegnap, és elmondása szerint egyáltalán nem lepte meg az, hogy Irving cserét kért a Cavstől - ahogy a csapat is utána járt, amikor úgy volt, hogy a GM-jük lehet, úgy ő is utána kérdezgetett dolgoknak a franchise környékén, és többet tudott a dologról, mint a külvilág. Szerinte szerencsétlen a szitu, mert különleges tehetség az irányító, de részben LeBron Jamesnek köszönheti azokat a dolgokat, amiket a pályán és azon kívül elért. Billups elmondása szerint ezt azért intő jelnek tekintené az Irvingért érdeklődő csapatok helyében. Az egykori kiváló játékmester elmondása szerint az lepte meg, hogy Irving cserét kért, mert mindene megvan - lehetőséget is kap eleget, egy nagyszerű edző kezei alatt játszhat, szoros meccsek végjátékában hozzá fordulnak, és minden héten ott van az országos TV-ben is. Nem érti a dolgot, de mindenkit más vezérel - lehet, hogy Irving Russell Westbrook akar lenni, szeretné megnyerni az MVP címet, illetve eldobálni az összes labdát. Ezt az egy dolgot tudja elképzelni, de ezt meg személy szerint nem tudja megérteni.

A Bovadán lehet fogadni Irving következő csapatára - a legnagyobb esélyt arra adják az oddsmesterek, hogy marad a Cavsnél az irányító, ha új együtteshez kerül, akkor pedig a New York Knicksre, a Phoenix Sunsra és a Boston Celticsre adják a legkisebb pénzt.

Volt egy csere a mai napon, amiről nemrég beszámoltunk külön is - Allen Crabbe a Brooklyn Netshez került, míg Andrew Nicholson a Portland TrailBlazershez, részletek ezen a linken.

A New Orleans Pelicans két sztárja, DeMarcus Cousins és Anthony Davis együtt készülnek a szezonra Los Angelesben és Las Vegasban. Davis Jim Eichenhofernek (nba.com) elmondta, hogy próbálnak annyi munkát elvégezni együtt, amennyit csak tudnak - tavaly nem volt erre lehetőségük, hiszen az edzőtáborban még nem egy csapatnál játszottak, szezon közben meg nem volt túl sok edzésük, úgyhogy most ki akarják használni az alkalmat, hiszen rengeteget lesznek egyszerre a pályán. Próbálnak minél jobban összeszokni - persze ellenfélként is ismerték egymás játékát, de most meg kell tanulni, hogy a másik hol szereti megkapni a labdát, honnan lehetnek meg a helyzeteik. Nem szeretnék, ha az edzőtáborban erre menne el az idő - ott már a mostani összeszokásból próbálnak építkezni és segíteni a csapatnak.

A mai nap rostermozgásaihoz tartozik, hogy a Pelicans kitette keretéből Omar Cookot és Axel Toupane-t, és a Sportando értesülései szerint Jalen Jones fog aláírni hozzájuk - azt nem tudni, hogy rendes vagy two-way megállapodást kötnek vele. A Minnesota Timberwolves two-way szerződést kötött Anthony Brownnal - ő 2015-ben még 34. választott volt a játékosbörzén -, a Toronto Raptors pedig ugyanilyen feltételekkel írt alá Lorenzo Brownnal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus