Hírmorzsák 2017-08-19 (20:45)

Lonzo Ball és Ben Simmons a legesélyesebbek Vegasban az Év Újonca díjra. Joakim Noah megvédte Phil Jacksont - nem miatta veszítettek ennyi meccset, és cserben hagyta az egykori elnököt. Dwight Howard szerint a Hornetsnél lehetősége lesz elhallgattatni a kritizálóit - Orlando óta mindenhol mást ígértek neki, mint amire végül használták. Giannis Antetokounmpo kihagyja az Eb-t. Egy tanár szerint Michael Jordan legyél, ne Kevin Durant - a Warriors sztárja válaszolt. Új játékos az Orlando Magicnél.

David Purdum (ESPN) jelentette, hogy a Williams Hillnél a Los Angeles Lakers irányítója, Lonzo Ball a legesélyesebb az Év Újonca címre, 9 az 5-re fizet, ha ő nyeri a trófeát - a Westgate SuperBooknál más a helyzet, ott a Philadelphia Sixers tavalyi 1/1-ese, Ben Simmons a favorit 5 a 2-re. A William Hillnél egyébként Simmons és Dennis Smith Jr. állnak a második és a harmadik helyen 4 az 1-es oddsszal, Markelle Fultz 13 a 2-vel követi őket, Jayson Tatumnak és De'Aaron Foxnak pedig 8 az 1-re az esélye a vegasi fogadóiroda szerint.

A New York Knicks centere, Joakim Noah a Truth Barrell Podcastben Phil Jackson távozásáról beszélt, és elmondása szerint nagyon nehéz volt ezt átélnie, mert nagyon kedveli és tiszteli a Zen Mestert. Jackson adott neki lehetőséget, hogy az otthonában játszhasson, gyerekként olvasta a könyveit, nagy rajongója volt, és még most is az, nagy tisztelője. Nem jött össze a közös munka, ami fájó dolog, ezzel együtt kell élnie - bízott benne Jackson, ő pedig cserben hagyta, ez idegesíti is. Noah szerint rengeteg savat kapott az egykori elnök, hogy az ő hibája volt a rossz szereplésük, de nem Jackson miatt vesztették el a meccseket. A francia center azt is elárulta, hogy sok nehézségen ment keresztül - többször is sérült volt, és elvesztette az önbizalmát. Szeretné megmutatni ezekben a nehéz időkben, hogy milyen is igazából, mert ilyenkor mutatkozik meg, milyen fából faragták az embert.

A Charlotte Hornets új centere, Dwight Howard Adrian Wojnarowskinak (ESPN) elmondta, hogy Steve Clifford vezetőedző minél jobb teljesítményre fogja sarkallni, de az eddigiek alapján úgy tűnik neki, hogy annyira nem erőszakos a tréner, hogy megtörje őt lelkileg, sokkal inkább hisz benne Clifford. Azok után, amik az elmúlt években történtek vele, ez egy jó lehetőség számára, hogy bizonyítsa magának, hogy pontosan tudja, milyen játékos és kicsoda, és hogy befogja a kétkedők és kritizálók száját.

A korábbi évekről annyit mondott, hogy a csapatok teljesen mást kértek tőle, mint amit ígértek neki, mikor hozzájuk került. Atlantába például úgy írt alá, hogy a támadójátékba is be fogják vonni, aztán a szezon végén azt mondták neki, hogy csak a védekezés és a pattanózás miatt van rá szükségük, ezért szerződtették. Nem játszhatott olyan rendszerben, ahol önmaga lehetett, mióta elkerült Orlandóból. Kobe Bryant és James Harden is annyira labdadominánsak voltak, ami hatással volt az ő játékára is. Játszott már azonban olyan rendszerben, amiben a Hornets, tudja, mennyire domináns tud lenni - úgy érzi, hogy okosabb lett, így tudni fogja, hogyan használja a gyorsaságát és a robbanékonyságát.

Arról volt szó nemrég, hogy a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo kihagyja az Európa-bajnokságot térdsérülése miatt - részletek ezen a linken.

Keith Smith (RealGM) jelentette, hogy az Orlando Magic leigazolta Troy Caupaint a most következő edzőtáborra - nem vagy részlegesen garantált kontraktust kaphatott a Cincinnati egyetem egykori játékosa.

A végére pedig egy oklahomai tanár maradt, aki kiadott egy röpcetlit a tanítványainak. A lapon az állt, hogy Kevin Durant elhagyta az Oklahoma City Thundert, miután a Golden State Warriors ellen kiesett a nyugati döntőben. A szezont követően úgy döntött, hogy számára az a legjobb, ha pont ahhoz a csapathoz szerződik, amely kiejtette őt és együttesét a rájátszásból. Megkérte a diákjait, hogy ne legyenek olyanok, mint KD, ne a könnyebb utat válasszák. Az olyan dolgok, mint a csalás, a plagizálás vagy a barátok leckéjének lemásolása, nem tűnhetnek most nagy dolognak, de olyan szokásokat alakíthatnak ki, amik a későbbi életre komoly negatív hatással lehetnek. Azt is hozzátette a tanár, hogy mindig próbálják befejezni, amit elkezdtek - a félkész házi feladat nincs készen, és ne próbáljanak olyan munkát végezni, ami nem éri el az elvárt vagy elégséges szintet.

A tanár alátette Michael Jordant, hogy legyenek inkább olyanok a gyerekek, mint ő. Felsorolta, hogy 6 bajnoki címet és 4 MVP trófeát nyert MJ, majd hozzátette, hogy a legnagyobb dolog, amit valaha tett a Chicago Bulls ikonja, az volt, hogy megmentette a Looney Tunest attól, hogy a földönkívülieket kelljen szolgálniuk életük végéig. Feltette a kérdést, hogy Jordan a könnyebb utat választotta? Majd meg is válaszolta, hogy nem, és soha nem hátrált meg a kihívásoktól. Durant erre válaszolt is twitteren - valószínűleg nem túl komolyan annyit írt ki, hogy bárki is írta ezt, azt ki kellene rúgni és börtönbe kellene zárni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus