Giannis Antetokounmpo kihagyja az Eb-t

A görögök és a Milwaukee Bucks szupersztárja, Giannis Antetokounmpo kihagyja az Eb-t térdsérülése miatt.

A görögök vezéráldozattal tudták le a hetet, Giannis Antetokounmpo ugyanis ma bejelentette, hogy nem lesz ott az Európa-bajnokságon.

A görög játékos jelenleg Kínában van egy NBA promóciós körúton, de itt megvizsgálták őt a Milwaukee Bucks csapatorvosai, és megbukott a teszteken. Antetokounmpo saját elmondása szerint folyamatosan erőltette az edzéseket, megpróbálta becsapni magát, hogy nem érzi a fájdalmat, és reménykedett benne, hogy készen fog állni, mire jön a kontinensviadal. A vágyai befolyásolták a döntéshozó képességét, de a kínai teszteken eljött az igazság pillanata - már az első másodpercektől kezdve érezte, hogy valami gond van. El kell fogadnia az igazságot, és azon kell dolgoznia a továbbiakban, hogy erősebb legyen a térde. 

Antetokounmpo elmondása szerint pályafutása messze legnagyobb csalódása ez, és tiszta szívéből sok sikert kíván a csapattársainak és a szakmai stábnak. A válogatott a kedvenc csapata, és a jövőben be fogja bizonyítani a többiekkel együtt, hogy nagy dolgokra hivatottak, minden görög embert boldoggá tesznek majd. A Bucks csillaga szerint most a jelenen van a lényeg, és arra kérte honfitársait, hogy ne tulajdonítsanak nagyobb jelentőséget a hiányának, mint kell - azokra a játékosokra kell koncentrálni szerinte, akik képviselni tudják a csapatot, és akik olyan sikert szeretnének elérni az Eb-n, amit régóta nem sikerült.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus