BSL, elődöntő: Robog a címvédés felé a Fener

A Fenerbahce idegenben is roppant magabiztosan intézte el a Darüssafakát és jutott be söpréssel a döntőbe, míg az Efes Derrick Brown utolsó másodperces kosarával életben maradt és szépíteni tudott a Besiktas elleni harmadik meccsen.

Elődöntő, 3. mérkőzések

Darüssafaka Dogus (4.) – Fenerbahce (1.) 74-90

Erődemonstrációt tartott a Fenerbahce a Darüssafaka otthonában az elődöntő harmadik mérkőzésén, így az egész meccsen végig magabiztosan vezetve behúzta a párharc lezárásához szükséges harmadik győzelmet is, és készülhet az újabb döntőre. Az Obradovics-legénység nem bízta a véletlenre a dolgokat, alaposan nekiugrottak a házigazdáknak, és 11-0-s kezdésükkel megadták a meccs alaphangját, és ezzel kvázi el is döntötték az egész mérkőzést. A Dacka innentől kezdve már csak futott az eredmény után, a legközelebb a harmadik negyedben, 51-53-nél férkőztek a címvédőhöz, ám a vezetést egyetlen másodpercre sem sikerült átvenniük, a Fener ugyanis nem sokkal később egy 10-0-s rohammal válaszolt és könnyedén zárta le a találkozót. A vendégeknél a második meccshez hasonlóan ezúttal is Bogdan Bogdanovics (19/6 pont, 5 gólpassz, 5 labdaszerzés) volt a legeredményesebb és leghasznosabb játékos, de mellette még négyen, így Bobby Dixon (15/15 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 6/5 tripla), Nikola Kalinics (13/3 pont), Luigi Datome (12/3 pont, 4 lepattanó) és Jan Vesely (11 pont) is eljutottak 10 pont fölé. Az Euroliga-szabadkártyáját elveszítő Darüssafakát minden bizonnyal utoljára láttuk ebben a felállásban játszani, hiszen David Blatt edző mellett a kulcsjátékosok többsége, így például a most is jól teljesítő Brad Wanamakar (17/3 pont, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) vagy James Anderson (21/9 pont, 4 lepattanó) is szinte biztosan máshol kezdik majd meg a következő szezont. 

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Fenerbahce javára.

 

Anadolu Efes (3.) – Besiktas Sompo Japan (2.) 66-65

Egy újabb fantasztikus végjátékban, Derrick Brown (23/9 pont, 5 lepattanó) utolsó másodperces kosarával megnyerte az Efes a Besiktas elleni harmadik meccset, így életben maradt a kék-fehér gárda, és a következő meccsen már az egyenlítésért harcolhat. Az Efes remekül, 16-6-tal kezdte a mérkőzést, és az első három negyedben minden az ő szájuk íze szerint alakult, a végén mégis tőlük kellett a hősies hajrá a győzelemhez. A harmadik játékrészben még mindig megvolt a kétszámjegyű előnye a Perasovic-legénységnek (47-37), ám a Besiktas összeszedte magát, és a záró felvonásnak már ők vághattak neki minimális előnnyel (51-52). Négy perccel a vége előtt, 58-65-nél aztán már befutónak és továbbjutónak tűntek a vendégek, az Efes azonban a hátralévő időben már nem kapott kosarat és ledolgozta hátrányát. Az utolsó támadásnak aztán 64-65-ről mehetett neki az Efes, amikor a mezőny legjobbjaként addig is remeklő Brown vállalta fel az 1-1-et, Vladimir Stimac (12 pont, 8 lepattanó) pedig egy kicsit túlvédte a triplavonal mögött az amerikait, aki így szerezni tudott egy kis előnyt, ám még így is egy roppant nehéz középtávoliba kellett beleállnia, ez azonban sikeres volt, így az utolsó másodpercben kiharcolta a létfontosságú győzelmet az Efes.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Besiktas javára.

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus