BSL, döntő: Hosszabbítás után bukott el a Besiktas

A négy győzelemig tartó török döntő kulcsfontosságú harmadik meccsét az időközben kiürített arénában Bogdanovics triplájával hosszabbításra mentette, majd meg is nyerte a Fener, így karnyújtásnyira kerültek a címvédéshez.

Döntő, 3. mérkőzés

Besiktas Sompo Japan (2.) – Fenerbahce (1.) 80-86 h.u.

A Fenerbahce az első két hazai meccs megnyerése után 2-0-s előnnyel ruccanhatott át a Besiktas csarnokába, ahol már egyértelműen a hazai fekete-fehéreken volt a nyomás. Ez volt az a meccs ugyanis, amit mindenképpen meg kellett nyernie a Besiktasnak ahhoz, hogy reális esélye legyen a folytatásban, ez azonban nem sikerült nekik, hosszabbítás után végül a Fener örülhetett, így pedig már szinte csoda kell ahhoz, hogy ne történjen címvédés a BSL-ben. Pedig ez volt a sorozat eddigi legszorosabb meccse, a különbség egyszer csúszott egy nagyon minimális időre 10 pont fölé (21-32-nél), de sokkal inkább az 1-5 pont közti differencia volt a jellemző a 45 perc során. A meccs első fele a Feneré volt, ám az első félidei 11-2-es Besiktas-hajrának köszönhetően ahogy a rendes játékidő végén, úgy a nagyszünetben is döntetlen állást mutatott az eredményjelző. Fordulás után aztán már végig abszolút partiban volt a házigazda is, alakult az egylabdás végjáték.

69-70-nél aztán elszabadult a pokol, miután a Besiktas kispadja technikait kapott, az addig is pattanásig feszült meccs immár harmadszor szakadt félbe, ami után a játékvezetők kiüríttették a csarnokot. Az immár szurkolóik nélkül játszó hazaiaknak azonban így is megvolt az esélyük a győzelemre, hiszen legjobbjuk, D.J. Strawberry (22/6 pont) bepörkölt egy hármast, amivel újra előnyhöz juttatta csapatát, majd két jó büntető után már 3-mal ment a Besiktas (74-71). Az utolsó támadás során azonban volt válasza a Fenernek, hiszen a most is fantasztikus Bogdan Bogdanovics (23/9 pont, 8 lepattanó) érthetetlen módon kétszer is üresen dobhatott az egyenlítésért, és miután az elsőt kihagyta, a második esélyt már nem szalasztotta el a klasszis. Következhetett tehát a hosszabbítás, ahol már nem adott esélyt ellenfelének a regnáló bajnok, és behúzta ezt a közel három órán át tartó mérkőzést és karnyújtásnyira került a címvédéstől. Az első két meccsen egyaránt dupla-duplázó Vladimir Stimac (13 pont, 9 lepattanó) egyébként egyetlen lepattanóval maradt el ezúttal ettől a teljesítménytől, a Fenerben viszont Ekpe Udoh (11 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz) teljesítette ezt a statisztikai mutatót.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-0 a Fenerbahce javára.

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus