VTB Liga, döntő: 9-0-s playoffal bajnok újra a CSZKA

A Himki elleni döntő harmadik meccsét 22-3-as kezdésének köszönhetően egy fél negyed alatt lerendezte a CSZKA Moszkva, így hibátlan maradt a rájátszásban, és idén is megvédte címét. De Colo lett az MVP.

Döntő, 3. mérkőzés

CSZKA Moszkva (orosz, 1.) – Himki Moszkva (orosz, 3.) 72-95

Azt követően, hogy a két hazai meccsét magabiztosan behúzta a CSZKA Moszkva a Himki elleni döntőben, a nagy rivális csarnokában sem okozott gondot a győzelem a katonai csapatnak, akik így söpréssel szerezték meg sorozatban hatodik bajnoki címüket, sőt az egész rájátszás során egyáltalán nem kaptak ki, mindhárom párharcukat 3-0-lal abszolválták. Ezt a találkozót ráadásul egy jó fél negyed alatt eldöntötték, fikarcnyi esélyt sem hagytak az Ivanovics-tanítványoknak. A CSZKA ugyanis egészen elképesztő módon, 22-3-mal kezdte a mérkőzést, az első negyedet pedig már 22 pontos vezetéssel zárta (12-34). Ebben a játékrészben sorra adta el a labdákat a Himki, de ha dobásig jutottak abban sem volt sok köszönet, hiszen mindössze 4 mezőnykosaruk volt sikeres ebben a tízpercben (15 kísérletből). A mérkőzés további része aztán már semmilyen izgalmat nem tartogatott, a CSZKA roppant magabiztosan őrizte vezetését és erőt demonstrálva fejezte be a szezont. Bár a Himki kijózanító pofonokba szaladt bele a finálé során, ám Shvedéknek különösebben nincs okuk szomorkodni, hiszen egy sokkal erősebb csapattól kaptak ki, ráadásul az Euroliga-indulás is a zsebben van számukra, amit az elődöntőbeli 0-2-ről való fordítással érdemeltek ki.

A rájátszás MVP-jének nem meglepő módon Nando De Colót (20/9 pont, 4 lepattanó) választották, aki ma is a legeredményesebb volt Aaron Jackson (18/9 pont) előtt és ebben a sorozatban 20,7 pontot átlagolt 50% feletti mezőnymutatóval (51,5%). Az MVP-címre még a CSZKA-tól minden bizonnyal búcsúzó és NBA-kalandba fogó Milos Teodoszics, illetve az első két meccs X-faktora, Szemjon Antonov pályázhattak volna még reális eséllyel, ám a legkonzisztensebb teljesítmény a rájátszás kilenc meccsén 17,3 pontot, 3,6 gólpasszt, 2,1 lepattanót és 1 labdaszerzést átlagoló De Colótól érkezett.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

A rájátszás MVP-je: Nando De Colo (CSZKA Moszkva)

 


A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus