BSL, döntő: Hozta a két hazait a Fener

Bár a török bajnoki döntő első két meccsének mindegyikén alaposan megszorongatta a Besiktas a Fenerbahcét, a címvédő mindkétszer feljavult a hajrára és nyerni tudott, így megőrizte pályaelőnyét.

Döntő, 1. mérkőzés

Fenerbahce (1.) – Besiktas Sompo Japan (2.) 75-69

Ha nem is könnyedén, de hozta a Besiktas elleni döntő első meccsét és 1-0-s előnyre tett szert a Fenerbahce. Pedig remekül kezdett a Besiktas, a vendégek 11-2-vel nyitották a találkozót, majd 8-19-nél már kétszámjegyű is volt a különbség a javukra. A második negyed aztán már egyértelműen a Feneré volt, egy jó első félidei hajrával már ők vezettek 42-33-ra a nagyszünetben. Fordulás után aztán kiegyenlítetté vált a találkozó, állandósult a Fener pár pontos vezetése, de a Besiktas is remekül tapadt, többször is kiegyenlítettek. Utoljára 57-57-nél, a vezetést azonban nem tudták átvenni ekkor sem, a Fener ismét újítani tudott, majd egy 7-0-s rohamnak köszönhetően bebiztosították sikerüket. Ebben a legnagyobb szerepe a címvédő legeredményesebb játékosának, Bobby Dixonnak (16/9 pont) volt, aki jó szokásához híven ismét mindig a legjobbkor talált be. Rajta kívül Ekpe Udoh (13 pont, 7 lepattanó, 3 blokk) volt a Fener másik fő bástyája a palánkok alatt, de Bogdan Bogdanovics (13/9 pont, 5 lepattanó) és Jan Vesely (10 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) is rengeteget tett a kék-sárgák sikeréért. A Besiktasban a dupla-duplázó Vladimir Stimac (20 pont, 11 lepattanó) és Earl Clark (17/6 pont, 8 lepattanó) játszottak kiemelkedően.

 

Döntő, 2. mérkőzés

Fenerbahce (1.) – Besiktas Sompo Japan (2.) 83-74

A második meccsen is fejtörést okozott a Besiktas a Fenerbahcénak, ám ahogy az első találkozót, úgy ezt is behúzta végül a friss Euroliga-győztes, a meccs végére kijött a minőségi különbség a hazaiak javára. Az első félidőben még fej-fej mellett haladtok a felek, a meccs első felében összesen 15-ször változott a vezető csapat személye. Fordulás után viszont már egyszer sem, a 39-36-os nagyszünetbeli állás után ugyanis egy 10-2-es kezdésnek köszönhetően kétszámjegyű lett a különbség, amit egészen a lefújásig meg tudott őrizni a Fener. Bogdan Bogdanovics (19/9 pont, 7 gólpassz) volt ezúttal az Obradovics-legénység legjobban teljesítő vezére, de Jan Vesely (16 pont, 4 lepattanó) és Nikola Kalinics (15/9 pont, 6 lepattanó) sem sokkal maradt el mögötte. A Besiktasban Vladimir Stimac (15 pont, 11 lepattanó) újra dupla-duplázott, illetve Michael Roll (16/9 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) játszott még roppant hatékonyan.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Fenerbahce javára.

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus