Euroliga: A Final Four kapujában a CSZKA, az Efes és a Milano

A CSZKA Moszkva és az Efes is könyörtelenül kihasználta, hogy a Fenerbahce és a Real Madrid foghíjasan érkezett hozzájuk – a Milano meglovagolta lélektani előnyét, a Bayern Münchenben benne maradt az első meccs drámája – Hanga Ádám megmentette a Barcát és kiharcolta az egyenlítést a Zenit ellen

 

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

FC Barcelona Lassa (1.) – Zenit Szentpétervár (8.) 81-78 h.u.

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

A Barcelona legjobb dobói: Davies 22, Higgins 15
A Zenit legjobb dobói: Pangos 23/3, Thomas 17/3Hollins 12/12

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

CSZKA Moszkva (2.) – Fenerbahce Beko (7.) 78-67

A sérülések és a Covid miatt a fél csapatát otthonhagyó Fenerbahcéhoz az első meccshez képest péntekre már csatlakozott Dyshawn Pierre, ám még így is igencsak szűkösek voltak Can Erdem másodedző variációs lehetőségei. Ezt pedig ezúttal is kihasználta a CSZKA Moszkva, akik így már csak egy győzelemre vannak sorozatban kilencedik Final Four részvételüktől. A mérkőzés képe szinte egy az egyben megegyezett az első találkozóéval, hiszen a Fener három negyeden át szépen meccsben tartotta magát, míg a negyedikben a moszkvaiak a remek védekezésükkel megalapozták sikerüket és felőrölték ellenfelüket. A törökök 32-35-nél még vezettek, amire egy 14-2-es rohammal válaszolt a CSZKA, majd a Fener újra feljött 52-51-re, ekkor fogyott el a puskaporuk. Az extra csak Marko Guduricstól (27/12 pont) jött vendégoldalon, az oroszok viszont jobban megosztották a terheket, Daniel Hackett (14/9 pont, 9 gólpassz, 4 lepattanó) rutinja pedig aranyat ért számukra. Folytatás szerdán Isztambulban, akkor már talán Jan Veselyvel és egy újraéledő párharccal.

A CSZKA Moszkva legjobb dobói: Hackett 14/9, Shengelia 11, Kurbanov 10/3
A Fenerbahce legjobb dobói: Gudurics 27/12

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Anadolu Efes (3.) – Real Madrid (6.) 91-68

Ha nem lett volna elég problémája a Real Madridnak az Efes elleni első mérkőzésen (90-63), akkor mintegy „bónuszként” a második összecsapáson Pablo Laso nem számíthatott centerére, a sérült Edy Tavaresre sem. A túloldalon viszont nemcsak ott volt a pályán Vaszilije Micics (23/15 pont, 4 lepattanó, 5/5 tripla, 5/4 dupla), hanem szinte hibátlan dobóteljesítménnyel segítette csapatát a 2-0-s vezetés megszerzéséhez. Micics mellett Shane Larkin (21/9 pont, 5 gólpassz) is hozta magát, a Realnak pedig esélye sem volt még egy szoros meccs kiharcolására sem. Az isztambuliak támadásban és védekezésben egyaránt roppant magas szinten teljesítettek ezúttal is, így minden negyedet megnyerve dominálták ellenfelüket. Az Efest már csak egy győzelem választja el a Final Fourba jutástól, nagyon sok mindennek kellene gyökeresen megváltoznia, hogy fordulat álljon be ebben a párharcban. 

Az Efes legjobb dobói: Micics 23/15, Larkin 21/9, Beaubois 11/3
A Real Madrid legjobb dobói: Thompkins 17/6, Fernandez 11/6

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 az Efes javára.

 

AX Armani Exchange Milano (4.) – FC Bayern München (5.) 80-69

Mint egy bokszolóban egy jól helyezett ütés, úgy maradt benne a Bayern Münchenben a Milanóval szembeni keddi, 19 pontos vezetésről az utolsó másodpercben elveszített mérkőzés. Az első találkozó volt a bajorok nagy sansza, ezzel viszont nem tudtak élni, most pedig az Olimpia már meglovagolta a megszerzett lendületet és egyértelműen föléjük kerekedett. Az olaszok ragyogóan kezdtek, Kyle Hines vezérletével lehúzták a rolót a palánkjuk előtt, így 0-5 után egy 20-0-s rohamot repesztettek és lényegében el is döntötték a találkozót. Bár Wade Baldwin (23/9 pont, 6 gólpassz, 6 lepattanó) főszereplésével mindent megpróbált a Bayern, 6 pontnál közelebb nem jutottak a vendégek, Kevin Punter (20/6 pont) és a Milano minden próbálkozást visszavert és jó szájízzel utazhat át Münchenbe a folytatásra.

A Milano legjobb dobói: Punter 20/6, Rodriguez 13/9, Shields 12, LeDay 10/6
A Bayern München legjobb dobói: Baldwin 23/9, Lucsics 11/9, Reynolds, Gist 11-11

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Milano javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus