Euroliga: A Zenit lesz Hangáék ellenfele, kialakultak a párharcok

Az oroszok az „utolsó utáni” fordulóban, Kevin Pangos karriercsúcsával jutottak be a rájátszásba – a Barca-Zenit mellett CSZKA-Fener, Efes-Real és Milano-Bayern párharcokat rendeznek a negyeddöntőben.

Alapszakasz, 6. forduló

Zenit Szentpétervár (orosz, 20-14) – Panathinaikosz OPAP (görög, 11-22) 112-83

Az Euroliga 2020/21-es idényében az utolsó rájátszás-helyről a hatodik fordulóból elhalasztott Zenit-Panathinaikosz meccs volt hivatott dönteni. Az alapszakasz múlt heti záró fordulóját követően a forgatókönyv most már roppant egyszerű volt, egy győzelemmel az oroszok végeztek a nyolcadik helyen, egy vereséggel pedig a Valencia jutott volna be a playoffba. Nem sok jót sejtetett a Pana, vagy még inkább a spanyolok szurkolóinak, hogy Mario Hezonja nem utazott el Szentpétervárra, és a korábbi NBA-játékos nélkül valóban nem sok esélyük volt a már réges-rég tét nélkül játszó görögöknek.

A Zenit ugyanis a fantasztikus napot kifogó, karriercsúcsot jelentő 33 pontot szóró és 41 indexpontig jutó Kevin Pangos (33/21 pont, 11 gólpassz) vezérletével nem engedte kicsúszni a lehetőséget a kezei közül. Az oroszok a meccs első 11 pontját szerezve vettek villámrajtot, és bár a Pana az első félidőben fel tudott zárkózni, fordulás után hengereltek, a végén pedig már gáláztak is a hazaiak. Pangos mellett a mezőnyből hibátlanul dobó Will Thomas (18/6 pont, 4 lepattanó, 7/7 mezőnyből) is rengeteget tett a Zenit sikeréért, csakúgy, mint Xavi Pascual mester, aki eddig mind a 10 teljes szezonjában rájátszásba tudta vezetni éppen aktuális csapatát (nyolcszor a Barcát, egyszer-egyszer a Panát és a Zenitet).

A Zenit legjobb dobói: Pangos 33/21, Thomas 18/6, Baron 12/9, Hollins 11/9, Ponitka, Gudaitis 11-11
A Panathinaikosz legjobb dobói: Nedovics 20/12, Papapetru 16/6, White 10

 

A negyeddöntő párosításai:
FC Barcelona (1.) – Zenit Szentpétervár (8.)
CSZKA Moszkva (2.) – Fenerbahce Beko (7.)
Anadolu Efes (3.) – Real Madrid (6.)
AX Armani Exchange Milano (4.) – FC Bayern München (5.)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus