Hanga Ádám megvillant, egyenlített a Barcelona

A magyar játékos volt a gránátvörös-kékek kulcsembere a Zenit elleni mérkőzés hosszabbításában.

Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés
FC Barcelona- Zenit Szentpétervár 81-78 (13–16, 25–13, 10–19, 18–18, 15–12) - hosszabbítás után

Az FC Barcelona a negyeddöntő első mérkőzésén rögvest elveszítette a pályaelőnyét a Zenit ellenében, így a párharc második összecsapásán fűtötte őket a visszavágás tüze. A kezdeti tapogatózást követően megrázták magukat a katalánok, így Brandon Davies (22 pont, 8 lepattanó) és Cory Higgins (15 pont) vezérletével szinte végig kontrollálták a történteket. Az oroszok ellenben nem adták meg magukat és a Kevin Pangos (23 pont)-Will Thomas (17 pont) duó hathatós közreműködésével ledolgozták tízpontos hátrányukat, majd két kulcsfontosságú büntető értékesítésével kiharcolták a hosszabbítást.

Ekkor jött el a magyar játékos ideje, aki előbb egy hárompontost küldött a helyére, majd egypontos spanyol vezetésnél labdát szerzett, az ellene elkövetett szabálytalanság után pedig mindkét büntetőjét magabiztosan beszórta. 81-78-as állásnál a Zenitnek még volt egy esélye, ám Hanga ismét jókor volt jó helyen, így a második „fontos” labdaszerzése után a Barcelona ünnepelhetett.

Hanga Ádám 11 és fél percet töltött a pályán, amely idő alatt 5 ponttal (0/1 kétpontos, 1/1 hárompontos, 2/2 büntető), 1 lepattanóval, 1 assziszttal és 2 labdaszerzéssel zárt.

A párharc állása így 1–1-re módosult, az egyik fél harmadik győzelméig tartó sorozat Szentpéterváron folytatódik.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus