Hírmorzsák 2017-09-20 (09:30)

Durant tavaly nyáron egy pillanatra megbánta a csapatváltását, annyi negatív kritika érte. Kanter válaszolt Durant Thundert becsmérlő kiírására. Doug Collins biztosan nem lesz a Bulls vezetőedzője. Dwight Howard szerint nem ő akarta kirúgatni 2012-ben Stan Van Gundyt, ez az Orlando vezetőségének ötlete volt. Lue szerint továbbra is Tristan Thompson a Cavs kezdő centere, legalábbis egyelőre - Love-on megpróbálnak több támadást keresztülvezetni.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant a napokban a közösségi médiában elkövetett fiaskójával került be a hírekbe, de Jon Steinbergnek (San Francisco Chronicles) arról is beszélt, hogy tavaly nyári csapatváltásakor annyian mondták neki azt a bizonyos "f-betűs szót", hogy az bizony kihatással volt rá. Ő mindent kiadott magából azokért az emberekért, akiknek játszott, és azok, akiket ismert, szeretett és megbízott, hátat fordítottak neki, ezt pedig egyszerűen nem tudta feldolgozni.

Arról is beszélt, hogy ezt egy nyári, kínai Nike promóciós körúton érezte leginkább, amikor még nem találkozott a Warriors játékosaival, nem ismerte meg az ottani csapaton belüli kultúrát - lényegében egyedül volt, két együttes között lebegett. Borzasztóan rosszul volt, és fel is hívta az ügynökét, Rich Kleimant a másik hotelszobában, és zaklatottan kérdezte, hogy miért engedte, hogy ezt tegye az életével. Kleiman azonnal átment a szobájába, hogy átbeszéljék ezt a dolgot, de Durant elmondása szerint abban a hotelszobában elérte az abszolút mélypontot érzelmileg.

Tegnap reggel olvashattatok arról, hogy Durant álfiókokat használ a közösségi médiában, és twitteren legutóbb beszólt Billy Donovannek és Russell Westbrookon kívül az egész Oklahoma City Thundernek. Egyes szám harmadik személyben beszélt arról, hogy talán csak nem akart Donovan irányítása alatt játszani. Képzeljük el, mi lenne, ha Westbrookot kivennék a csapatból, mennyire rosszak lennének, és velük nem tudott volna bajnok lenni - emiatt az egyes szám harmadik személy miatt azonnal felröppent, hogy twitteren is álfiókot használ, nemcsak instagramon, csak elfelejtett átjelentkezni...

Enes Kanter tegnap este reagált is a leírtakra - nem érdekli, akárki akármit mond, a Thunder a legprofibb és legjobb klub az egész ligában, és nekik van a legőrültebb szurkolótáboruk. Néha nyernek, néha veszítenek, de az a legfontosabb, hogy összetartanak, mert egységesek. Durant a "cats" főnevet használta, mint akikkel nem tudott volna bajnoki címet nyerni, erre pedig annyit reagált Kanter, hogy ő ezt családnak hívja. Érdekes lesz idén is a Thunder-Warriors összecsapás, mert a török magasember már az előző idényben is beleállt Durantbe az egymás elleni találkozón, most sem nagyon várható más.

Arról tegnap este olvashattatok, hogy a Chicago Bulls speciális tanácsadónak felvette Doug Collinst, aki nemcsak a vezetőség, hanem a szakmai stáb dolgát is megpróbálja segíteni. Collins tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nincs olyan eshetőség, hogy ő lesz a Bulls vezetőedzője bármikor is, ennek még csak kérdésnek sem kellene lennie. Azt is hozzátette, hogy egyetlen Northwestern mérkőzést sem fog kihagyni - a fia ott vezetőedző. A szerepköre nem túl definiált, de azt elárulta Collins, hogy gondolkodásra akarja sarkallni a vezetőket, mert neki folyamatosan jár az agya különböző ötleteken - nem ő hozza a döntéseket, hanem a Gar Forman, John Paxson, Jerry Reinsdorf, Michael Reinsdorf négyes.

A Charlotte Hornets centeréről, Dwight Howardról is volt szó tegnap este, de ő Lee Jenkins (Sports Illustrated) hosszabb cikkében másról is beszélt, nemcsak arról, hogy 2015-ben elgondolkodott a visszavonuláson. Az Orlando Magic egykori vezetőedzőjét, Stan Van Gundyt 2012-ben menesztették, és akkor a tréner azt sugallta, hogy kezdő centere rúgatta ki őt, Howard elmondása szerint azonban máshogy történt az eset. A center azt mondta Jenkinsnek, hogy az azt megelőző nyáron a klub vezetősége megkereste, hogy mondja el a véleményét, amire Howard azt mondta, hogy szerinte SVG kezdi elveszíteni a közös hangot a csapattal, azzal viszont a menedzsment hozakodott elő, hogy Van Gundy menesztésén dolgoznak, és új edző után kell nézniük.

A Cleveland Cavaliersnél Jae Crowder érkezésével felmerült, hogy változás lesz a kezdőcsapatban (nemcsak egyes poszton), de Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta Joe Vardonnak (Cleveland.com), hogy egyelőre Tristan Thompson a kezdőcenterük. Lue azt is hozzátette, hogy Kevin Love-on megpróbálnak sokkal több támadást keresztülvezetni, mint az elmúlt másfél évben, de rengeteg az új játékosuk, úgyhogy kipróbálják majd, hogy mi a legjobb számukra, hogyan tudnak a legjobban működni. Lue szerint rengeteg variációt küldhetnek fel a pályára, de az, hogy LeBron James és Crowder játszik hármas és négyes poszton, nem feltétlenül jelenti azt, hogy Love lesz az ötös - lehet az Thompson vagy Channing Frye is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus