Hírmorzsák 2017-09-20 (22:00)

Melo és az őt körülvevők abban reménykednek, hogy hétfőig a Rocketshez cserélik. Colangelo óvatosan optimista azzal kapcsolatban, hogy Embiiddel idő előtt hosszabbítani tudnak-e - Ben Simmons már 5-5 ellen edz, Embiid még nem. Iguodala közel állt ahhoz, hogy Houstonba igazoljon, az utolsó pillanatban emelt ajánlatán a Warriors. A Spurs tech-cégekkel akarta meggyőzni Iguodalát, hogy szerződjön hozzájuk. Dwight Howard bizonyos szempontból sosem tudott talpra állni a Dwightmare után. Magic Johnsont tanúként idézték be a Draymond Green elleni perben.

Frank Isola (New York Daily News) információi szerint Carmelo Anthony és az őt körülvevő emberek óvatosan, de abban reménykednek, hogy hétfőig a Houston Rocketshez cserélik a New York Knicks sztárját, és megpróbálnak nem gondolni arra a médiacirkuszra, ami akkor lesz, ha Melo az edzőtábort még a Nagy Almában kezdi. Mint ismert, Anthony no-trade vétójoga miatt megmondhatja, hova cseréljék, és ő csak és kizárólag a Houstonhoz akar kerülni, akiktől viszont Ryan Anderson nem kell a Knicksnek, így kellene legalább egy harmadik csapat, aki átveszi az erőcsatár szerződését - ezt a bizonyos csapatot nem sikerült megtalálniuk az elmúlt hetekben.

A Philadelphia Sixers GM-je, Bryan Colangelo a sajtó képviselőinek azt nyilatkozta, hogy Ben Simmons megkötések nélkül ezd már, és dominál is az 5-5 elleni játékban, míg Joel Embiid jelenleg azon dolgozik, hogy 5-5 ellen tréningezhessen, és hosszútávon egészséges tudjon maradni. Embiiddel kapcsolatban szóba került az is, hogy idő előtt hosszabbítanak-e vele, amire annyit mondott Colangelo, hogy erről tárgyaltak már, és ugyanúgy óvatosan optimista, mint ahogy az előző hírben Melo és "tábora".

A Golden State Warriors játékosáról, Andre Iguodaláról írt hosszabb cikket Chris Haynes (ESPN). Az újságíró úgy tudja, hogy az oaklandiek 3 évre 36 millió dollárt ajánlottak neki alapvetően, ami felbosszantotta a játékost - úgy érezte, hogy elég pénzről mondott már le korábban, ráadásul a kisebb szerepet is elfogadta Steve Kerr kinevezése után. Ezt 3 évre 42 millióra emelték Bob Myersék, de ekkor AI2 megszakította velük a kapcsolatot. Beszélt a Los Angeles Lakersszel, a San Antonio Spursszel és a Sacramento Kingsszel is, majd találkozott a Houstonnal, akik 4 évre 32 milliót ajánlottak neki az MLE segítségével, de felvázoltak neki sign-and-trade lehetőségeket is, ráadásul egy Iguodalához közelálló forrás szerint minden idők legjobb prezentációját adták le a játékosnak. Vannak olyan források, akik szerint csak személyesen elköszönni ment vissza Iguodala a Golden State-hez, továbbra sem mondott le az évi 16 milliós követeléséről, és különben a Rocketshez igazolt volna - ekkor telefonált Myers Joe Lacob tulajdonosnak, aki belement a 3 éves, 48 milliós megállapodásba.

Szintén Iguodalához tartozik, hogy Chris Haynes információi szerint a San Antonio Spurs úgy próbálta meggyőzni az egykori döntő MVP-t, hogy igazoljon hozzájuk, hogy felvázolták neki, milyen lehetőségek vannak Austin környékén, ha technológiai cégbe szeretne befektetni - csak a sima MLE-jük volt leigazolni, de Iguodala ismert arról, hogy szeret ilyen cégekbe pénzt tenni. Gregg Popovich-ék abban reménykedtek, hogy ez, illetve a csapatot körülvevő kultúra elég lesz arra, hogy meggyőzzék, hogy oda írjon alá.

A Charlotte Hornets centere, Dwight Howard mostanában a középpontban van Lee Jenkins (Sports Illustrated) róla írt cikkének köszönhetően. Howard az újságírónak elmondta, hogy sok értelmeben soha nem tudta teljesen összeszedni magát a Dwightmare után - ez volt az a periódus, amikor azon ment a huzavona, hogy elcseréljék-e, hova cseréljék, és ekkor esett sokak szemében rengeteget. A centernek elszakadt a labrumja a Los Angeles Lakersnél, de még ezzel együtt is megpróbált játszani, hogy visszanyerje korábbi hirnevét. Howard elmondása szerint teljesen elvesztette az önbizalmát. Sokan mondták neki, hogy úgy kellene játszania, mint Shaqnek, de neki az nem ment, mert nem volt akkora darab. Sokan megjegyezték neki, hogy túl sokat mosolyog a pályán, inkább olyan komolynak kellene lennie, mint Kobe Bryantnek - kicsit szigorúbbra vette a figurát, erre egy csomó röhejes technikait és Flagrantet kapott.

A Detroit Free Press jelentette, hogy Magic Johnsont tanúként beidézték a Draymond Green elleni perben - ez az az eset, amikor Green egy kicsit nekiment egy Michigan State-en játszó amerikai focistának tavaly nyáron. A sértett, Jermaine Edmondson ügyvédei azért akarják meghallgatni Johnsont, mert az eset után azt írta twitteren, hogy beszélt Greennel, aki sajnálatát fejezte ki a Warriors, a szurkolók és minden érintett irányába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus