Hírmorzsák 2017-09-21 (09:00)

A Warriors vezetőit és játékosait zavarja, hogy Durant még mindig a tavaly nyári csapatváltásával foglalkozik. Kanter nem dühös, csak szomorú Durant Thundert érintő kommentjei miatt - szerinte Durantnek nem kellene foglalkoznia a haterekkel. LeBron kész újra nagy pénzhez segíteni Derrick Rose-t. Okafort megint megpróbálja elcserélni a Philly. Markieff Morrist meg kell műteni sportsérv miatt. Barkley szerint Dennis Smith Jr. vagy De'Aaron Fox lesz az Év Újonca - beszólt a ligának a back-to-backek csökkentése miatt. A Sixersnek hét hazai meccsen új pályafestése lesz.

A mai híreket is a Golden State Warriors sztárjával, Kevin Duranttel kezdjük, aki a héten középpontban volt, miután leszólta volt csapatát, és volt "némi" fiaskója a közösségi médiában. Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Warriors vezetői és játékosai sem értik, és kifejezetten zavarja őket, hogy Durant minek foglalkozik még mindig a tavaly nyári csapatváltásával azt követően, hogy volt egy kitűnő szezonja, bajnok lett, és a döntő MVP-jének is őt választották.

Az Oklahoma City Thunder magasembere, Enes Kanter válaszolt is Durantnek. Arról már tegnap délelőtt is olvashattatok, hogy Kanter kiírt twitterre néhány gondolatot a témában, majd Andrew Bogusch-nak (CBS Sports Radio) elmondta, hogy nem dühös, csak szomorú volt ez a dolog KD részéről. Mikor a csapatnál volt a kiscsatár, mindenki mindent megtett annak érdekében, hogy jól érezze magát, mindent megszereztek neki, amit csak kért. A török kosaras azt is hozzátette, hogy Durant most nyert bajnoki címet és döntő MVP trófeát - azt megérti, hogy kapcsolatban áll a szurkolókkal, de ha te vagy Kevin Durant, akkor nem kezdesz el kamu profilokat létrehozni, és ott beszólni a hatereknek.

Kanter szerint Durant a liga öt legjobb játékosa között van, és a saját dolgával kellene foglalkoznia - kosaraznia kellene, és megpróbálni a legjobbnak lenni, mert akik a gép előtt irogatnak meg folyamatosan beszólogatnak neki, azoknak nincs élete, éppen ezért nem kellene velük foglalkozni. Amit Billy Donovanről írt Durant, arra annyit reagált Kanter, hogy nem tudja, volt-e már valaki, aki első évében konferencia döntőt játszott az NBA-ben, és a tréner egészen kiváló munkát végzett. Kanter szerint vannak olyan edzők a ligában, akik 10-15 éve ott vannak az NBA-ben, de még egyetlen egyszer sem jutottak rájátszásba, Donovan pedig mindkét évében ott volt a PO-ban.

Dave McMenamin (ESPN) az ESPN The Jump című műsorában azt nyilatkozta, hogy forrásai szerint LeBron James elég sokat fektetett eddig Derrick Rose pályafutásába, és szeretné újra nagy pénzhez segíteni új csapattársát.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) bevallotta, hogy megint meg fogják próbálni elcserélni Jahlil Okafort - a korábbiak során nagyon kicsi volt érte az érdeklődés, de center poszton Joel Embiid és már Richaun Holmes is Okafor előtt lehet, így Nerlens Noel után őt is lepasszolhatják.

Candace Buckner (Washington Post) értesülései szerint a Washington Wizards magasembere, Markieff Morris legalább az előszezont kihagyja, miután meg kell műteni sportsérv miatt. A hírek szerint Morris végigdolgozta a nyarat, hogy felkészüljön az idényre, de nemrég elkezdett panaszkodni egy elég mély fájdalomra, így derült ki, hogy sérve van. Az erőcsatárnak már volt egy ilyen esete, még harmadik kansasi éve előtt, 2010-ben, és akkor is műtötték.

A TNT csatorna szakkommentátora, Charles Barkley újra beszélt (és beszólt) - ezúttal az SMU Athletic Forumon érintett több témát is. Egyrészt Sir Charles szerint Dennis Smith Jr. és De'Aaron Fox között fog eldőlni az Év Újonca díj - mindkét játékost nagyra tartja, és pénzfeldobással tud csak dönteni kettejük között.

Másrészt szarkasztikusan azt mondta, hogy szeretné megdicsérni a ligát, mert ezek a szegény kisgyerekek nem tudnak back-to-backeket játszani - mint ismert, a liga kicsit elnyújtotta a szezont, hogy minél kevesebb olyan eset forduljon elő, hogy egymás utáni napokon kelljen játszani a csapatoknak, így csökkentve a sérülés veszélyét és a pihentetések mértékét. Barkley hozzátette, hogy 30-40 millió dollárt keresnek ezek az emberek évente, de még kényelmessé is akarjuk tenni nekik ezt - 40 millió dollárért nem nagyon helyezhetik őket nyomás alá. Nem elég, hogy négycsillagos szállodákban laknak, és magángépekkel közlekednek, ezért szeretné megdicsérni a ligát, hogy még kellemesebbé teszi ezt az egészet ezeknek a szegény gyerekeknek.

A végére pedig térjünk vissza kicsit a Philadelphia Sixershez, akiknek hét hazai meccsükön más lesz a pálya festése, mint alapvetően:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus