Hírmorzsák 2017-11-15 (09:30)

LeBron szerint egy ideje nincs olyan csapattársa, aki másoknak is helyzetet tud teremteni, illetve a pontszerzésben is élre áll, ha arra van szükség. Isaiah Thomas tudja, hogyan segítheti a Cavst. A Cleveland előző GM-je elcserélte volna Irvinget a draft előtt, ha az irányító megmondja neki, hogy távozni akar. Steve Kerr szerint a Celtics a jövő csapata keleten. Nic Batum ma éjszaka elkezdheti a szezont. Porzingis szerint a Knicks PO-csapat - reagált a James-féle balhéra és LeBron "New York királya" kiírására is. A Raptors franchise-rekordot döntött. Luke Walton szerint Brewer és Clarkson játéka miatt padozott Ball.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James Howard Beckkel (Bleacher Report) beszélgetett. James elmondása szerint továbbra is win-now módban van, viszont arról is beszélt, hogy egy ideje nincs olyan csapattársa, aki a többieknek is helyzeteket tud teremteni, ugyanakkor saját maga is be tudja fejezni az akciókat, ha arra van szükség - mint ismert, a nyáron Kyrie Irving helyett kapott Isaiah Thomas egyelőre sérült. James hozzátette, hogy nincs ezzel gond, alakítanak a játékukon ennek megfelelően, de azért várja már vissza Thomast, aki miatt tud majd néha pihenni, és aki át tudja venni 1-2 negyedre vagy akár az egész meccsre is az irányítást tőle.

Thomas azt nyilatkozta, hogy tudja, hogy többféleképpen tudja segíteni az együttest - először is az agresszivitásával és a pontszerzési képességével, de már csak azzal is, hogy állandó nyomást helyez a védelmekre. Be tud törni a festékbe, és a védelemnek választania kell, hogy kit állít meg, őt vagy a többieket. Büntetőket is ki tud harcolni, és úgy tűnik számára, hogy ezeket csak LeBron csinálja. Egy régóta a ligában dolgozó, de meg nem nevezett vezető a gyengébb atletikus képességek és az idősödő rotáció miatt úgy gondolja, hogy a Cavs akár a rájátszás első körében is kihullhat, és ennek a garnitúrának az alkonyát láthatjuk ebben az idényben.

A Cleveland előző GM-je, David Griffin a Sirius XM NBA Radio adásában elmondta, hogy beszélt az előbb említett Kyrie Irvinggel arról, hogy ha a Boston Celticshez cserélt játékmester jelezte volna neki, hogy azt szeretné, ha elcserélnék, akkor megtette volna, méghozzá a draft előtt. Az egykori szakvezető szerint vagy teljes mellszélességgel odateszi valaki magát a bajnoki cím érdekében, vagy nem, nem szabad belülről bomlasztani egy együttest, és ha valaki nem érzi jól magát valahol, akkor az a legrosszabb dolog, ha ezt rejtegeti. Griffin szerint Irving azt tette, ami egy bajnoki címre vágyó gárdának a legjobb volt - világosan jelezte, hogy mit szeretne.

Ha már Irving, akkor ide kapcsolható, hogy a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni találkozó előtt azt nyilatkozta az irányító, hogy utál maszkot viselni meccs közben, de a közösségi médiában ennek nagy kultusza lett - azt azért tudja, hogy biztonsági okokból kell hordania a maszkot, úgyhogy attól függelenül, hogy nem szereti, természetesen hordani fogja. Irving elmondása szerint a minap a lánya véletlenül odaütött az arcára, ahol el van törve, és majdnem elsírta magát - nagyot kellett küzdenie, hogy ne pityeredjen el előtte.

Maradjunk még a Celticsnél, hiszen ma hajnalban sorozatban 13. győzelmüket szerezték meg, a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr pedig Chris Haynesnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy a fiatal magja, a továbbra is meglévő cserealapjai, Brad Stevens és a kiválóan játszó Kyrie Irving miatt a Boston a jövő csapata keleten. Kerr szerint az, hogy ez a jelenre is igaz-e, majd kiderül, de nagyon úgy tűnik, hogy már most akarják ezt a státuszt, és hogy hosszú ideig ott lesznek kelet élén. Nagyon összehangoltan és egységesen játszanak, emellett pedig motiváltak - az előző években egyre feljebb kerültek, tavaly a konferencia döntőben kaptak ki, és bajnokok akarnak lenni. Még Gordon Hayward szörnyű sérülésével együtt is folyamatosan elintézik az ellenfeleiket, úgyhogy nagyon várják már a csütörtök éjszakai összecsapást, és tudják, mennyire nehéz lesz.

Térjünk vissza kicsit a Cavshez: ma éjszaka ellenük kezdi meg a szezont a Charlotte Hornets swingmanje, Nicolas Batum, aki teljesen felépült az előszezonban összeszedett könyöksérüléséből. A francia kosaras kezdő lesz Steve Clifford vezetőedző elmondása szerint, de limitált játékpercekkel.

A New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis a The Michael Kay Show vendége volt, ahol azt mondta, hogy nagyon tetszik neki az, ahogyan jelenleg játszanak, és úgy érzi, hogy PO-csapatot alkotnak. A lett kifejtette, hogy támadásban és védekezésben is rendelkeznek azokkal az alapokkal, amikkel a továbbiakban is tudják hozni az eredményeket, illetve amelyekre alapozhatnak a továbbiak során. Szóba került, hogy James és Frank Ntilikina összeugrottak, amibe beszállt Enes Kanter is utána - Porzingis szerint az, hogy megvédték a fiatal francia irányítót, megmutatta, hogy egy csapatot alkotnak. Azt is felhozták neki, amiről tegnap este már írtunk, hogy LeBron saját magát tartja New York királyának, amire azt mondta Porzingis, hogy szerinte a város nem ért ezzel egyet.

A Toronto Raptors franchise-rekordot döntött ma hajnalban, miután 45 pontot dobott a Houston Rockets elleni második negyed során - soha korábban nem dobtak senki ellen ennyit a második 12 percben.

A végére pedig a Los Angeles Lakers maradt, ahol Lonzo Ball tegnap hajnalban végigpadozta a Phoenix Suns ellen megnyert meccs negyedik negyedét. Luke Walton vezetőedző annyit mondott erről, hogy nehéz ez ilyenkor, de a megérzéseire kell hagyatkoznia, márpedig Jordan Clarkson és Corey Brewer kitűnően játszottak. Ball kiválóan irányít, és többször volt olyan, hogy a következő labdabirtoklásnál vissza akarta cserélni az idei draft 1/2-esét, de akkor jött mindig valaki a pályán lévők közül, és csinált egy-egy nagy akciót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus