Hírmorzsák 2017-11-21 (10:45)

Garnett szerint Thon Maker még MVP lesz. DeRozan és Towns lettek a hét játékosai. Jokic kiállításból fakadó büntetését visszavonta a liga, Michael Malone-t egy meccsre elmeszelték. Kidd is kihagyta a Wizards elleni meccset. Cousins lekönyökölte Westbrookot. Embiid Donovan Mitchellt cukkolta, majd floppolt. A Lakers érdeklődik Kuzminskas iránt. A Suns rendes szerződést akar adni Mike Jamesnek. Nurkic számára a Blazers a tökéletes hely. LaVine zöld utat kapott a teljes értékű edzésmunkára. Isaiah Thomas először edzett együtt a Cavsszel. Draymond Green szerint túl sokat játszik LeBron - James előbb egyetértett, ma már azt mondta, hogy nem olyan nagy dolog ez, Lue szintén próbálta elvenni ennek az élét. LeBronnak tetszett Reggie Jackson büntetőzavarása. Nem James kitalációi voltak a halloweeni sütemények.

Kevin Garnett Jonathan Abramsszel (Bleacher Report) beszélgetett, és kijelentette, hogy Thon Maker egy nap MVP lesz, ezt nyugodtan fel is jegyezheti mindenki. Garnett szerint Maker sok mindenben önmagára emlékezteti - imádja a játékot, fiatal sportoló, aki sokszor nem tudja kordában tartani az érzelmeit, de rengeteg pozitív tulajdonsága van, például az, hogy egészen kiválóan dob a triplavonalon túlról is, agilis és borzasztóan jól mozog lábon. Garnett szerint kiváló alapokkal rendelkezik Maker.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan és a Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A kanadaiak négy győzelmet arattak az elmúlt héten, mind a négyet pozitív mérlegű együttes ellen, DeRozan pedig 26.8 pontot, 7.3 pattanót és 6.0 gólpasszt átlagolt eközben. A Minnesota 3-1-es héten van túl, ezalatt Towns 20.3 pontos, 12.3 pattanós és 2.0 gólpasszos meccsenkénti statisztikákat produkált.

Essünk túl a rövidhíreken, statisztikákon. A NET-ratingben (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) továbbra is a Golden State Warriors áll az élen (+10.2), a Boston Celtics pedig a győzelmi sorozata ellenére visszacsúszott egy helyet a harmadik pozícióba (+8.3), a Houston Rockets bejött közéjük (+8.7) - a teljes listát ezen a linken megtekinthetitek.

A liga visszavonta a Denver Nuggets centerének, Nikola Jokicnak kirótt büntetést a Los Angeles Lakers elleni kiállítása után - technikait kellett volna kapnia, de kiállítani nem kellett volna a szerbet. A coloradóiak vezetőedzőjét, Michael Malone-t is kiállították az esetnél, ő viszont megkapta az egymeccses büntetését, amit egyébként ma hajnalban le is töltött (nélküle is nyertek Sacramentóban, ahogy arról már olvashattatok), és fizetése 1/82-étől búcsúznia kellett - bement a pályára, megállította a játékot és hozzá is ért az egyik játékvezetőhöz, mind tilos.

A Milwaukee Bucks trénere, Jason Kidd is kihagyta csapata ma hajnali meccsét, de ő azért nem ült a kispadon a Washington Wizards elleni összecsapáson, mert megszületett a lánya.

A New Orleans Pelicansnél DeMarcus Cousins is számíthat az egymecces elmeszelésre, miután ma hajnalban, az Oklahoma City Thunder ellen kiállították, amiért lekönyökölte Russell Westbrookot - ezt a mai Visszajátszásban megnézhettétek már. Cousins az eset után hiába mondta, hogy "nem, nem, nem, nem, nem", meg hogy Westbrook floppolt, a videófelvételek megtekintése után a játékvezetők Flagrant 2-vel beküldték az öltözőbe.

Volt egy másik érdekes eset is - a Utah Jazz újonca, Donovan Mitchell fellökte Joel Embiidet a Philadelphia Sixers elleni találkozón, amiért technikait kapott, de Embiid a meccs után elmondta, hogy floppolt. A center elmesélése alapján leblokkolta Mitchellt, majd mondott neki valamit. A Jazz hátvédje felpattant, meglökte, de nem túl nagy erővel, ő meg feldobta magát, ami után jött a technikai. Embiid hozzátette, hogy nem volt ebből gond kettejük között, a mérkőzés után kezetfogtak egymással.

Térjünk vissza kicsit a Nuggets-blokknál közvetve megemlített Lakersre, Ohm Youngmisuk (ESPN) információi szerint ugyanis érdeklődnek Mindaugas Kuzminskas iránt - a litván kiscsatárt nemrég tette ki keretéből a New York Knicks, hogy Joakim Noah eltiltásának lejárta után beférjenek a 15 fős keretlétszámba.

Scott Bordow (Arizona Republic) lehozta azt, amiről egyébként volt már szó korábban is: a Phoenix Suns rendes szerződést akar adni Mike Jamesnek, mert a two-way kontraktusával maximum december 6-ig lehet a nagycsapatnál, utána le kell mennie a G-Ligába. Mint ismert, a two-way megállapodásokkal szezononként maximum 45 napot lehet valaki az első keretben, a többit a G-Ligában kell töltenie, de Eric Bledsoe elküldése óta James állandó kerettag, sőt, kezdő volt jó ideig.

Tegnap este volt róla szó, hogy Jusuf Nurkic Ben Golliverrel (Sport Illustrated) beszélgetett csapatváltásáról. A bosnyák center azt is elmondta, hogy nagy szüksége volt a környezetváltozásra, és szerinte mindkét félnek, a Nuggetsnek is. Hálás a Denvernek, hogy oda postázták, ahova szerette volna, és ha olyan rosszul viselkedett volna, ahogyan az újságok írtak róla, akkor biztosan nem ezt teszi a csapat, és valószínűleg egy sokkal jobb cserét köthettek volna érte. Nurkic azt is elmondta, hogy a Blazers mindent megad számára, amit mindig is akart: szenvedélyes szurkolókat, nagyszerű várost, kiváló csapattársakat és két egészen parádés hátvédet. Ez tökéletesnek tűnik neki, és nem szeretné, ha vége lenne, Portlandben akar maradni.

A Chicago Bullsnál Zach LaVine zöld utat kapott arra, hogy ütközésekkel együtt is edzhessen - azt még mindig nem tudni pontosan, hogy mikor térhet vissza, de december közepét, végét tűzték ki célul. LaVine KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy fizikálisan több mint készen áll a játékra, a vizsgálatok alapján nagyon jó állapotban van, sokat erősödött, az atletikus képességei rendben vannak, az ugrása legalább olyan, mint régen - nagyon jó érzés mentálisan, hogy végre teljes értékű edzésmunkát végezhet, megadták neki erre az engedélyt. Fred Hoiberg vezetőedző azt mondta, hogy akkor dobják be a mély vízbe LaVine-t, ha úgy látja, hogy már nem hezitál a pályán játékosa

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green még a múlt héten nyilatkozta azt, hogy ha Cavs-drukker lenne, akkor amiatt aggódna leginkább, hogy LeBron James 40 perceket játszik novemberben - szerinte az ohióiak ikonja egészen különleges, de az ő szuperereje is elfogy egyszer, és senkinek nem lenne szabad novemberben ennyit a pályán lennie. James akkor azt válaszolta, hogy Greennek igaza van, lejjebb szeretnék vinni a játékperceit, de sok a sérültjük, különböző felállásokat próbálnak, ezért van most ennyit a pályán - lesznek olyan meccsek, amikor muszáj 40 perceznie, de lesz olyan is, hogy nem kell majd ennyit játszania.

Ma hajnalban könnyedén verték a Detroit Pistonst, LeBron pedig összesen 27 percet töltött a parketten, ami után már azt mondta, hogy mindenki nagyon sokat foglalkozik azzal, mennyit játszik, de ez nem olyan kardinális kérdés. Tyronn Lue vezetőedző hozzátette, hogy játszott együtt Michael Jordannel, aki 39 évesen 37 perceket volt a pályán, Karl Malone 37 évesen 38 perceket játszott, de ott volt Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson vagy Kobe Bryant is. Mindenki máshogy van felépítve, és ha valaki ekkora klasszis, akkor előfordul, hogy néha többet kell játszania, máskor (mint például most) pedig belefér, hogy kevesebb is elég.

Szintén LeBronhoz köthető, hogy nagyon is tetszett neki a Detroit Pistons irányítójának, Reggie Jacksonnak az akciója, amivel tegnap hajnalban megzavarta Jimmy Butlert büntetődobás előtt - mint ismert, Butler kihagyta az utolsó büntetőjét 98-97-es detroiti vezetésnél, így kikapott a Minnesota. James annyit mondott erre tegnap, hogy ő is csinálta ezt, nyert vele PO-sorozatot is. 2006-ban az első körben a Wizards ellen játszottak, a hatodik meccsen pedig 113-112-es washingtoni vezetésnél odament Gilbert Arenashoz, hogy "ha kihagyod mindkettőt, vége a meccsnek". Arenas elpuskázta mindkét lehetőséget, a Cavs pedig 114-113-ra nyert, és 4-2-vel bejutott a következő körbe.

Még mindig LeBron: Dahntay Jones az ESPN The Russillo Show című műsorában elmondta, hogy azok a halloweeni sütemények, amiken például Steph Curry és Klay Thompson sírkövei voltak, nem James kitalációi voltak, hanem azé a catering cégé, amely az eseményen található ételekért felelt. Jones szerint őrültség azt gondolni, hogy ha LeBron ad egy partit, akkor mindent ő csinál a süteményektől kezdve a díszítésig.

A végére pedig Isaiah Thomas maradt, aki a vasárnap folyamán először edzett együtt a Cavsszel, 5-a-0-s gyakorlatokban vett részt az irányító. Thomas Joe Vardonnak (cleveland.com) elmondta, hogy védi magát, úgyhogy még ha a csapat siettetni is akarná a visszatérését, ő akkor sem fogja, hiszen hosszú karrier és egy fontos nyár áll előtte, úgyhogy 100%-os állapotban akar újra pályára lépni. Azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem sietteti őt a csapat, nagyon türelmesek vele, kivárják, mire olyan állapotba kerül, hogy tényleg játékra kész lesz, ezt pedig nagyra értékeli, mert a legtöbb csapat szeretné minél előbb újra a parkettán tudni a sérültjeit, főleg ha nem mennek éppen fényesen a dolgok. Thomas szerint ez volt a legkeményebb edzése a rehab során, és a tréning nagy részében jól érezte magát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus