Hírmorzsák 2017-11-22 (11:15)

Paul Millsap csuklóját mégis meg kell műteni, határozatlan ideig nem játszhat. Teletovic 4 hétre esett ki (térd). Cousins szerint ő csak az alapokat használta, mégis megbüntették. Durant az OKC-hez, Bledsoe Phoenixbe tér vissza, de mindketten átlagos alapszakasz meccsként kezelik ezt. Steve Kerr védte Phil Jacksont - szerinte szerencse is kell a sikerhez. Beverley szerint a Clippers kezdőinek keményebben oda kell tenniük magukat. Dragic és Whiteside nem igazán értenek egyet abban, hogy miért nem működik a Heat elzárás-leválás játéka. Deron Williams csak akkor játszik újra a ligában, ha nem kell eltávolodnia családjától.

Sajnos egy(-két) rossz hírrel kell kezdenünk. Tegnap este még arról számoltunk be, hogy Paul Millsap első röntgenje negatív lett, de a további vizsgálatok után úgy döntöttek, hogy mégis meg kell műttetni a Denver Nuggets erőcsatárának bal csuklóját, aki így határozatlan időre kiesik a játékból. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint az egyik elszakadt szalagot kell rendberakni, és Millsap akár 3 hónapot is kihagyhat. Ugyanez a témakör: a Milwaukee Bucksnál Mirza Teletovic 4 hétig harcképtelen lesz, miután a bal térde miatt kés alá feküdt - a porccal volt baja.

A tegnapi nap a DeMarcus Cousins-féle könyökösről is szólt nagyrészt, ami után kiállították a New Orleans Pelicans magasemberét. Cousins a tegnapi edzés után azt nyilatkozta, hogy amikor elkezd valaki kosárlabdázni, akkor a magasembereknek azt tanítják, hogy lepattanó után tartsák magasan és kifelé a könyöküket, hogy a labdát megvédjék a hátvédektől, akik megpróbálják ellopni azt. Ő ezeket az alapokat használta, és mégis büntetést kapott ezért. Azt nem tudja, mit kellene máshogy csinálnia, de talán karácsonyi üdvözlőlapokat küld majd a játékvezetőknek és a ligának is.

Két játékos is "visszatérésre" készül, de mindketten elmondták, hogy nem kell ennek akkora feneket keríteni. A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant a tegnapi tréning után elmondta, hogy az Oklahoma City-beli alapszakasz meccse is csak egy lesz a sok közül, mert megtanulta, hogyan zárja ki a közönséget - egy éve épp az ellenkezője volt még Durant véleménye, akkor azt mondta, hogy az OKC elleni találkozók sosem lesznek átlagos alapszakasz meccsek számára. Durant szerint ha nem zárja ki a külvilágot, nem tudja a legjobbját hozni, úgyhogy a külső körülményekkel nem foglalkozik. A Milwaukee Buckstól Eric Bledsoe ma éjszaka a Phoenix Sunsnál vendégszerepel majd, és ő is ugyanazt mondta, hogy ez egy átlagos meccs lesz számára - már csak a saját csapatával foglalkozik, és ez az összecsapás is ugyanolyan, mint a többi, lehetőségük van begyűjteni egy győzelmet.

A Golden State vezetőedzője, Steve Kerr volt mesterét, Phil Jacksont védte tegnap New Yorkban. Kerr azt nyilatkozta, hogy mindenkinek megvannak a jó és a rossz pillanatai az NBA-ben, és Jackson annyi sikert ért el edzőként, hogy talán most emiatt is kudarcra volt ítélve. Kerr szerint sok mindennek kell összeállnia, hogy valaki igazán jó legyen ebben a ligában - jó munkát kell végezni, de emellett szerencsére is szükség van. Néha valaki a dolgok jó végén van, és Michael Jordan jut neki, néha pedig kevésbé alakulnak jól a történések, ez benne van. Kerr azt is hozzátette, hogy úgy tűnik, jelenleg nagyon jó irányba halad a Knicks.

A Los Angeles Clippers sorozatban kilencedik vereségét szenvedte el a New York Knicks ellen, a találkozó után pedig Patrick Beverley nyilatkozott arról, hogy keményebben kell játszaniuk - szerinte így tudnak túllépni a hibákon, és igazából nem is az egész csapatra vonatkozik ez, csak a kezdőötösre, nekik kellene jobban odatenniük magukat. Beverley szerint túl nyugodtak, és úgy lépnek pályára, mintha az ellenfélnek már attól a névtől meg kellene hátrálnia, ami a mezük hátuljára van írva, pedig az egyetlen dolog, amit az leolvasnak, az a mezük elején van, hogy 9 meccset vesztettek zsinórban. Nem érdekel senkit, hogy ki mit tett a múltban vagy mik a statisztikái - mindenki győzni akar ellenük, és ez az utóbbi időben megy is nekik.

A Miami Heatnél a kettő-kettőkkel van baj egyelőre, csak abban nincs egyetértés, hogy mi ennek az oka. Hassan Whiteside Anthony Chiangnak (Palm Beach Post) azt nyilatkozta, hogy türelemre lenne szükség, és ezzel például nem volt gondja, amikor Dwyane Wade-del csinálták az elzárás-leválásokat. A center szerint a hátvédeknek türelmesen meg kellene várniuk, amíg megkapják az elzárást. Goran Dragic viszont azt mondta, hogy neki és Dion Waitersnek is szükségük van a kemény, jó elzárásokra ahhoz, hogy meg tudják bontani a védelmet, és onnan be tudják fejezni az akciókat vagy meg tudják játszani a társakat. Ha nincs elzárás, akkor van két hátvéd, akik nem jutnak semerre, így pedig nehéz tiszta dobóhelyzeteket kialakítani. A szlovén azt is hozzátette, hogy Kelly Olynyk nagyon jó ebben, és Whiteside is mutatott már életjeleket a Detroit és a Washington ellen, de kiegyensúlyozottságra van szükségük.

A végére pedig Deron Williams maradt, aki Gerald Narcisónak (Bleacher Report) elmondta, hogy még mindig fiatal, még mindig imádja a kosárlabdát, és most is formában tartja magát, ha a megfelelő lehetőség feltűnne a színen, de ő is hozzátette, hogy ez egy elég nagy "ha". Clevelandben abszolú nem érezte jól magát, mert távol volt a Texasban élő családjától, akikre nagy szüksége van a mindennapi életében, hogy rendesen tudjon játszani - nem akar tőlük még egyszer eltávolodni, ezért nincs jelenleg csapata. Azt is hozzátette, hogy bármihez hozzá tud szokni. Meccsenként 10 percnél többet akar játszani, ezt korábban is elmondta - van már elég pénze, más dolgokat is tud csinálni az életben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus