Hírmorzsák 2017-12-14 (11:00)

Paul George-nak könnyebb így lezárnia karrierje előző korszakát, hogy a Pacers ilyen jól teljesít - változtatna azon, ahogy elváltak az Indianával, de a végkimenetelen nem. George szerint is abba kellene hagyni Oladipo állandó összehasonlítását vele. Brandon Ingram szerint az előző idényben elvesztette az önbizalmát, de sokat segít neki, hogy erősödött. Nerlens Noel nem bánja, hogy a nyáron visszautasította a Mavs 4 éves, 70 millió dolláros ajánlatát. Mike D'Antoni szerint Hardenre nincsenek szavak, új jelzőt kellene kitalálnia sztárjára. Joel Embiid most Karl-Anthony Townst alázta porig instagramon. Gordon Hayward már járógipsz nélkül. Terrence Jones a Warriors G-Ligás csapatában.

Az Oklahoma City Thunderrel ma hajnalban az Indiana Pacers otthonában játszó, tehát lényegében "hazatérő" Paul George az indianai pályafutásának leginkább a végéről beszélt. George elmondása szerint ő és a vezetőség is másképp csinálná a közös törénetük lezárását, ha lehetne rajta változtatni, de nem bánja a végkimenetelt. Felmerült a kérdés, hogy mit bán, amire azt mondta, hogy ő tudja azt, de nem akar belemenni részletekbe. Azt is hozzátette George, hogy így könnyebb lezárnia magában az elmúlt időszakot, hogy a Pacers ilyen jól teljesít, ahogy. Amikor megkeresték a vezetőséget a terveikkel, akkor az volt a lényeg, hogy segítsék őket, és rossz volt, hogy eleinte azt gondolta a menedzsment, hogy ez nem így lesz - aztán mégis ezt történt. Kapott két tehetséges fiatal játékost az Indiana, és jól esik George-nak látni, hogy volt klubja a jó irányba halad.

George a riportereknek azt is elmondta egyetért Victor Oladipo nyilatkozatával, amiben azt mondta, hogy kezd nagyon elege lenni, hogy összehasonlítják kettejüket. PG szerint nem adják meg a tiszteletet Oladipónak - ő már végzett, továbblépett, és eljött Oladipo ideje, aki eddig nagyszerűen teljesít. Megkapta az esélyt, hogy a csapat vezére legyen, és mégis azzal az emberrel hasonlítják össze, akiért elcserélték. Ez már Oladipo csapata, és hagyni kellene kibontakozni, márpedig úgy tűnik George-nak, hogy ezzel az összehasonlítással idegesítik - hagyni kellene Oladipót élni, és hogy az ő szezonja lehessen ez.

A Los Angeles Lakers tavalyi 1/2-ese, Brandon Ingram Chris Mannixnek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy az előző idényben óriási volt az elvárás felé, hiszen második választottként az aranysárga-lilák játékosa lett - próbál mindig önmaga lenni, de tavaly ez nem sikerült, elvesztette az önbizalmát, és az egész szezon egy óriási hullámvasút volt számára az utolsó két hónapig. Most sokkal egyszerűbb számára az egész, mert tudta, mire számíthat. Rengeteget eszik, mert borzasztóan gyors az anyagcseréje, ezért szed fel nehezen kilókat, de mivel erősebb, mint tavaly, így jobban tud védelmet bontani, hatékonyabban tud eljutni a gyűrűig, mert jobban bírja az ütközéseket, ütéseket - lehet még erősebb is persze, de már ez a fejlődés is nagyon sokat segített neki. Ez utóbbiról beszélt Luke Walton vezetőedző is, aki szintén kiemelte, hogy mivel erősebb Ingram, jobban bírja a fizikalitást, és mivel az alapadottságaival könnyen jut el a gyűrűig, ez nagyon fontos szegmens, hogy hatékonyabb befejező legyen, hiszen jobban tudja tartani az egyensúlyát.

A Dallas Mavericks centere, Nerlens Noel jelenleg csuklóműtétje miatt nem bevethető, de egyébként sem kapott túl sok lehetőséget, pedig a nyáron ajánlott neki a Dallas 4 évre 70 millió dollárt is, ő azonban visszautasította azt. Noel Yaron Weitzmannak (Bleacher Report) azt nyilatkozta, hogy nem tudja, miért került ki a rotációból, de ő csak arra figyel, hogy folyamatosan fejlődjön, hogy elvégezze a plusz melót, ami ehhez szükséges, és így ha újra pályára küldik, akkor készen álljon. Azt is hozzátette Noel, hogy nem ideges, mert ismeri a képességeit, tudja, mire képes a pályán, egyszerűen lehetőséget kell kapnia.

Egy kis statisztika a Houston Rockets sztárjáról, James Hardenről: az elmúlt két évben ő vezette a ligát az 1-1-ek után szerzett pontokból meccsenként 6.4-es és 6.6-os mutatóval, idén azonban 10.6 pontot szerez isóból találkozónként. Mike D'Antoni vezetőedző azt mondta, hogy tavaly azt gondolta Hardenről, hogy hihetetlen, amit csinál, de most valami új jelzőt kell kitalálnia - nem tudja jellemezni játékosát, mert szintet lépett, amiről azt hitte, lehetetlen megcsinálni.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid instagramon cukkolta a Minnesota Timberwolvest - mint ismert, volt egy elég szép eurostepje a Minny elleni mérkőzésen, ami után ki is tette ezt instára. Karl-Anthony Towns válaszolt neki, hogy olyan gyenge a kiírás, mint a kép minősége, amire annyit válaszolt Embiid, hogy még mindig jobb minőségű, mint KAT védekezése.

Egy jó hír: a Boston Celtics sérült sztárja, Gordon Hayward már nincs járógipszben.

A végére pedig Terrence Jones maradt, aki a Golden State Warriors G-Ligás csapatánál, a Santa Cruz Warriorsnél folytatja pályafutását - eredetileg Kínába szerződött egy évre 2 millió dollárért a nyár folyamán, de kontraktusát novemberben felbontották.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus