Hírmorzsák 2018-01-14 (10.45)

LeBron csapattársai már elkezdtek morgolódni, hogy James túl sokszor lassítja a labdajáratást. Kendrick Perkins szerint a Cavs ott lesz a végelszámolásnál, főleg mivel náluk van James. Kacsa a Lakers-Fizdale sztori? Durant nem akar kapitány lenni az All-Star gálán, Steph Curry szívesen lenne. Draymond Green szerint a Golden State-ből megint négy All-Starnak kellene lennie. DeRozan kiakadt a ma hajnali bíráskodás és a végjáték miatt. Thabo Sefolosha befejezte az idényt (MCL). Új játékos a Knicksnél, a Pistonsnál, a Hawksnál és a Rocketsnél, a Memphis Vince Huntertől búcsúzott.

Joe Vardon (Cleveland.com) értesülései szerint a Cleveland Cavaliersnél több játékost is elkezdett idegesíteni, hogy LeBron James lassítja a labdajáratást, és addig dédelgeti a játékszert, amíg egy olyan passzt nem talál, amiből beírhatják neki utána a gólpasszt.

LeBron volt csapattársa, Kendrick Perkins a G-League Showcase-en beszélt a Cavsről a theScore munkatársának. A center szerint nagyon hosszú a szezon, és minden csapatnál megvannak az ún. hullámhegyek és hullámvölgyek. Szerinte az ohióiaknál semmi olyan gond nincs, amin ne tudnának változtatni. Perkins úgy érzi, hogy a Cleveland sem aggódik - nehéz időszakban vannak, de Isaiah Thomas is még csak most tért vissza, be kell építeni, és 8-9 hónapnyi kihagyás után néha kell egy hónap is, mire valaki visszanyeri korábbi formáját fizikailag, nemhogy játékban. Úgy gondolja, hogy a Cavs megint ott lesz a végelszámolásnál, mert ott van LeBron, ami elég nagy segítség azért.

Tegnap este volt arról szó, hogy a Los Angeles Lakersnél felmerültek olyan pletykák, hogy David Fizdale-t akarják Luke Walton helyére a kispadra. Jeanie Buss gyorsan ki is tett twitterre egy képet, hogy ő akkor most megy és vacsorázik egyet Rob Pelinka GM-mel és Waltonnal, majd hozzátett egy hashtaget, hogy "Hiszünk Luke-ban". Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint nem véletlen az időzítés - a tulajdonos így akarta jelezni, hogy a Fizdale-féle híresztelés kacsa, csak egy spekuláció, ami teljesen a klubon kívülről indult.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant Anthony Slaterrel (The Athletic) beszélgetett arról, hogy ő nem szívesen lenne kapitány az All-Star gálán. Nagyon jó dolog bejutni a gálára, de ezekre a plusz dolgokra nincs szüksége, ő inkább csak játszana. Az új formátum egyébként jó szerinte, más, mint eddig, és ez jó lesz a szurkolók számára, de inkább más válassza ki a csapatokat. Steph Curry nem értett vele egyet, ő nagyon szívesen lenne kapitány - régen a játszótéren is mindenki az a gyerek akart lenni, aki csapatot választott, mert az akkoriban azt jelentette, hogy vagy valaki abban a környezetben. Amint arról beszámoltunk egyébként Curry vezet nyugaton a második részeredmények után - a szurkolói voksolásnak hétfőn vége. Durant el is mondta, hogy megy és twitteren leadja a szavazatait Curryre, mert ő tökéletes lenne kapitánynak, saját magáról viszont azt mondta, hogy nem lenne jó benne.

Ha már a Warriors és az All-Star gála, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Draymond Green szerint idén is négy All-Starjuknak kellene lenni - hallotta, hogy többek szerint maximum hármójukat kellene elvinni, de ha eddig a sikeres szereplés volt az egyik kulcs a bekerüléshez, akkor miért változtatnának ezen? Jimmy Butler és Carmelo Anthony ugyan átkerültek keletről nyugatra, Karl-Anthony Towns pedig egyértelműen lépeget előre, ezért egyre nagyobb a konkurencia és a vita is erről, de nem nagyon látja, miért kellene változtatni az eddigi "beválogatási" elveken. Mint ismert, a szurkolók, a média és a játékosok választják a kezdőket, de az edzők választják ki a cseréket (ezekből a játékosokból draftol majd újra a két kapitány), és az edzői voksolásnál a korábbi években nagy szerepe volt annak, hogy valaki jó csapatban játsszon, ne csak jó statisztikái legyenek.

Az is a Golden State-hez kapcsolódik, hogy a mai, Toronto Raptors elleni mérkőzésük végén volt egy elég érdekes eset - nem tudták biztosan a játékvezetők, hogy kiről ment ki a labda, eredetileg azt ítélték, hogy 1 másodperccel a vége előtt Steph Curryről pattant a labda az oldalvonalon kívülre, viszont visszanézték az esetet, és egy korábbi, 3 másodperccel a vége előtt elnézett szituáció miatt a Warriors kapta a labdát, mert akkor DeMar DeRozan lába úgy ért a játékszerhez, hogy a teste egy része már a pályán kívül volt. Na ebből lett egy kis botrány - DeRozan azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy úgy érezte, mintha 5-a-8-ra kellene játszaniuk, egészen borzalmas fújások voltak a meccsen. Azt is elmondta, hogy szerinte nem lehetett volna visszafújni a videóbíró alapján azt, hogy korábban kikerült a labda - ő nem játékvezető, de még ő is tudja ezt. Ez utóbbit egyébként a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban is kiírta twitterre - csak azt az esetet lehet elvileg vizsgálni, ami miatt megállt a játék, semmilyen korábbi döntést nem lehet megváltoztatni.

A Utah Jazz swingmanje, Thabo Sefolosha MCL-sérülést szenvedett a jobb térdében tegnap hajnalban, a Charlotte Hornets ellen - meg kell műteni a svájcit, és be is fejezte ezzel az idényt.

Jöjjenek a mostanában szokásos rostermozgások. A New York Knicks hivatalosan is leigazolta a szezon végéig Trey Burke-öt - mint arról tegnap este szó volt, Ramon Sessionst rakták ki a keretből azért, hogy ezt meg tudják tenni. A Memphis Grizzliesnél is megvan Myke Henry tegnap megírt two-way szerződése, ők Vince Huntertől búcsúztak azért, hogy ez meglegyen. A Detroit Pistons two-way megállapodást kötött Kay Felderrel. Az Atlanta Hawks szintén two-way szerződést adott Andrew White-nak, aki a Maine Red Clawsnál 15.8 pontot és 5.3 pattanót átlagol 39%-os triplamutatóval. A Houston Rockets is two-way kontraktusban egyezett meg RJ Hunterrel - ő ebben az idényben a Rio Grande Valley Vipersnél 19.2 pontot hozott mérkőzésenként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus