Hírmorzsák 2018-01-16 (21:30)

Több Cavs-játékos is kételkedik abban, hogy a jelenlegi gondjaikat meg tudják oldani - egy cserét biztosan húznak a deadline előtt, és a Nets picket továbbra sem akarják adni. A Cavs elzárta a meleg vizet a Warriors játékosai elöl. További részletek a hajnali Clippers-Rockets balhéról. A Kings elkezdte a tankolást - minden meccsen legalább két veteránjuk pihenni fog. Cousinsra a Pelicans a legesélyesebb, de a Lakers és a Mavs is képbe került vele kapcsolatban. Elgin Baylor szobrot kap a Staples Center előtt. DeRozant 15.000 dollárra büntette a liga. Játékoscsere a Houstonnál.

Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliersnél közel sem nyugodt a helyzet - a hírek szerint több játékos is aggodalmát fejezte ki a jelenleg meglévő problémáik miatt, és nem hisznek abban teljesen, hogy úgy tudnak javítani a mostani hibáikon, hogy tényleges bajnokesélyesek legyenek a szezon végére. A  korábbi években erre a kétkedésre nem igazán volt példa, de most leginkább a keret kora és a védekezésbeli problémái miatt szkeptikusak még a csapaton belül is. McMenamin megerősítette azokat a híreket, miszerint a Brooklyn Nets első körösét nem akarja elcserélni a csapat, mert úgy érzik, hogy azzal elkezdhetik az újjáépülést, ha LeBron James lelép a nyáron. Közben Marc Stein (New York Post) jelentette, hogy egy megbízható forrása szerint a Cavs legalább egy cserét meg fog húzni még a deadline előtt.

Ugyancsak a Cavshez tartozik, hogy a Golden State Warriors játékosai ma hajnalban hideg vízben voltak kénytelenek zuhanyozni a clevelandi vendégöltözőben, mert nem volt melegvíz - állítólag Kevin Durant ki is kiabált, hogy "valaki hívja LeBront", de nem mérgesek voltak, inkább humorosra vették a figurát.

Arról ma délelőtt már olvashattatok, hogy balhé volt a Los Angeles Clippers - Houston Rockets meccs után, ennek további részletei láttak napvilágot. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Trevor Ariza rontott be először a Clippers öltözőjébe a hátsó bejáraton keresztül, Chris Paul meg utolsóként érkezett, de az egyik Clipperses szemtanú szerint igazi NBA-íze volt ennek, mindenki tudta, hogy senki nem fog verekedni. Blake Griffin azt nyilatkozta, hogy ők ott voltak, ahol kellett, hogy legyenek, arról meg a texasiakat kell megkérdezni, hogy mit kerestek náluk. Austin Rivers nem játszott, de civilben ott ült a padon, és a meccs során különösen ellenségesen viselkedett a Rockets játékosaival szemben. Griffin azzal húzta ki a gyufát, hogy mikor Mike D'Antoniék egy goaltendinget reklamáltak, ő hevesen elkezdett magyarázni a trénernek, és visszafutás közben direkt neki is ment - ezen kapott össze nem sokkal később Paullal is, D'Antoni szerint pedig egyáltalán nem volt véletlen ez a mozdulat Griffintől. A liga is vizsgálja egyébként a történteket, lehet, hogy lesznek következményei ennek az öltözőbeli konfliktusnak.

A Houstonhoz kapcsolódik az is, hogy kitették keretükből Briante Webert, és Markel Brownnak adtak egy two-way szerződést - Brown idén a G-Ligában, az Oklahoma City Blue-nál kosarazott eddig.

A Toronto Raptors sztárját, DeMar DeRozant 15.000 dollárra büntette a liga, miután a Golden State elleni meccset követően azt nyilatkozta, hogy 5-a-8-ra játszottak.

A Sacramento Kingsnél elkezdték hivatalosan is a tankolást - Dave Joerger vezetőedző Jason Jonesnak (Sacramento Bee) azt nyilatkozta, hogy legalább két veterán játékost minden meccsen pihentetni fognak, hogy több játékidő jusson a fiataloknak. Joerger elmondta, hogy nem egyszerű erre kérni George Hilléket, mert mind profi kosarasok, nagy bennük a versenyszellem, egy PO-csapatban is rotációtagok lennének, úgyhogy nem egy kellemes feladat neki arra kérnie őket, hogy néha hagyjanak ki egy-két meccset. Azt is hozzátette a tréner, hogy jól fogadták a döntést az idősebbek. A hosszútávú eredményesség a legfontosabb a szakvezetés számára - Joerger elmondta, hogy nagyon kíváncsi rá, hol tart majd De'Aaron Fox két év múlva, és bár a szurkolókat általában csak a rövidtávú eredmények érdeklik, nekik a jövőre is gondolniuk kell. 

Marc Stein (New York Times) a Dunc'd On Podcastben azt mondta, hogy DeMarcus Cousinsra még mindig a New Orleans Pelicans a legesélyesebb - ha maradni akar a center, akkor hosszabbítani fognak vele. Ha nem akar, akkor más a helyzet természetesen, és Stein úgy hallotta, hogy a Dallas Mavericks és a Los Angeles Lakers fog leginkább rámenni a centerre. Stein hozzátette, hogy a Lakers listáján valószínűleg előrébb van LeBron James és Paul George is, de a Mavsnél elég magasan lehet Cousins - a kérdés az, hogy meg tudják-e győzni arról, hogy jó lesz neki Dallasban, ha mondjuk a Pelicans leteszi elé a maximum szerződést.

A végére pedig az előbb említett Lakers maradt, amely április 6-án a Minnesota Timberwolves elleni találkozó előtt átadja új, Elgin Baylort ábrázoló szobrát a Staples Center előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus