Hírmorzsák 2018-01-17 (09:30)

Paul Pierce megmondta Danny Ainge-nek, hogy ne legyen Isaiah Thomas megemlékezése az ő mezvisszavonultatási estéjén - Thomas már előbb kérte ezt twitteren. Rondo azt sem tudja, miért kéne a Celticsnek videó levetíteni Thomasról. LeBron nem akarta, hogy a Cavs elcserélje Irvinget, hiába kért utóbbi cserét. Jimmy Butler örül, hogy kikapott a Timberwolves, mert szerényebben kell viselkedniük. Redick legalább 10-14 napot kihagy egy lábsérülés miatt. Varejao Brazíliában, Nate Robinson a BIG3-ben folytatja. Steph Curry vezet a mezeladási listán, de jó helyen van az Embiid-Simmons-Ball hármas is. Elhunyt a Celtics legendája, Jo Jo White. 

Még egy hónap van február 11-ig, amikor a Boston Celtics mezvisszavonultatása partit tart Paul Pierce emlékére, de hajnalban téma lett újra az esemény, Pierce ugyanis azt mondta Jackie MacMullennek és Chris Forsbergnek (ESPN), hogy megmondta a Boston GM-jének, Danny Ainge-nek, hogy ne az ő estéjén vetítsenek le Isaiah Thomasnak emlékező videókat - mint ismert, Thomas kérte a Celticset, hogy ezt ne tegyék meg januárban, mikor először jár Bostonban, mert úgy szeretné ezt átélni, hogy játszani is tud, és a családja is jelen van.

Pierce azt mondta, hogy megvolt Thomas esélye, hogy megemlékezzenek róla - akkor, amikor először tért vissza Bostonba, akár játszott, akár nem. Nem igazán látja maga előtt, hogy valakinek visszavonultatják a mezét, és közben másra emlékezik a csapat egy kisvideóval. Ainge megpróbálta meggyőzni, hogy jó lesz ez, de megmondta a szakvezetőnek, hogy Thomas elszalasztotta a lehetőséget, ráadásul végig ő diktált. Pierce szerint azért hagyták ezt az irányítónak, mert sajnálták azt, ahogyan a Clevelandbe cserélése történt. Ainge annyit mondott, hogy sokkal tartoznak Pierce-nek, az adósának érzi magát ő és az egész klub is, úgyhogy nincs vita, nagyszerű estét rendeznek neki.

A dolog pikantériája ott van, hogy mielőtt ez nyilvánosságra került volna, Thomas twitteren jelezte, hogy köszöni szépen a Celtics nagyvonalú felajánlását, hogy február 11-én megemlékezzenek róla a három Bostonban töltött éve miatt, de mivel ez egybe esik Paul Pierce mezvisszavonultatási estéjével, ez pedig némi gondot okoz, ezért arra kéri a franchise-t, hogy inkább Pierce-re koncentráljanak az egész este folyamán.

A New Orleans Pelicans ma hajnalban győzte le a Celticset, korábbi játékosukat, Rajon Rondót megkérdezték erről az előbbi témáról, mire visszakérdezett, hogy Thomas mit ért el a Bostonnal? Mondták neki, hogy konferenciadöntőbe jutott, mire megint visszakérdezett Rondo, hogy "mi van, most már ezt is ünnepeljük itt?". A játékmester szerint ez a Boston Celtics, nem a Phoenix Suns - nem akar tiszteletlen lenni, de a konferenciadöntőkért járó zászlókat nem húzzák fel a plafonra. Rondo láthatóan azt sem érti, hogy alapvetően miért is akar a Celtics kisvideóval emlékezni Thomasra.

Még egy Celticshez köthető, de szomorú hír: 71 esztendős korában elhunyt a franchise egyik legendája, Jo Jo White, akinek hosszú ideje volt már agydaganata. White hétszeres All-Star volt, kétszer bajnoki címet is nyert a klubbal, 1976-ban ő lett a döntő MVP-je, 2015-ben pedig bekerült a Hírességek Csarnokába.

Arról tegnap este volt már szó, hogy a Cleveland Cavaliersnél több játékos is kételkedik benne, hogy helyre tudják hozni a jelenlegi gondjaikat úgy, hogy az idény végére bajnokesélyesek legyenek. Ehhez kapcsolódik még két adalék, bár nem az első tűnik a legnagyobb bajnak: Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) értesülései szerint a vezetőség közel sem kommunikál annyit a szakmai stábbal és a játékosokkal, mint David Griffin regnálása idején. Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint LeBron James nem akarta, hogy a Cavs elcserélje Kyrie Irvinget, hiába kért cserét az irányító - valószínűleg úgy gondolta, hogy megoldást tudnak találni a problémáikra.

A Minnesota Timberwolves kikapott ma hajnalban az Orlando Magictől, Jimmy Butler pedig a találkozó után elmondta, hogy örül ennek, mert egy kicsit szerényebben kell viselkedniük. Úgy érezte, hogy egy kicsit magas lovon ültek, azt gondolták, hogy milyen kegyetlenül jó csapatot alkotnak, pedig még semmit nem tettek le az asztalra. Butler szerint a Magic játékosai egyszerűen keményebben játszottak náluk, ennyi történt - ők a megfelelő módon kosárlabdáztak.

A Philadelphia Sixersnél lehetnek gondok a közeljövőben, JJ Redick ugyanis határozatlan időre kiesett - csontsérülése van a bal lábában, és 10-14 nap múlva vizsgáljuk újra, hogy pályára küldhető-e, ennyit tehát biztosan kihagy.

Úgy tűnik, hogy Anderson Varejao lassan befejezi pályafutását, miután tegnap este aláírt hazájába, a Flamengo együtteséhez. A brazil center 13 idényt húzott le az NBA-ben, 7.3 pontot és 7.2 pattanót átlagolt, tavaly pedig bajnok lett a Golden State Warriorsszal - februárban ugyan kitették keretükből az oaklandiek, de a megnyert szezon végén felajánlották neki, hogy ő is kaphat gyűrűt, ezt pedig elfogadta Varejao.

Nate Robinson végre csapatot talált magának - tegnap este hivatalosan is bejelentették, hogy aláírt a BIG3-hez, a Tri-State egyik csapatkapitánya lesz.

A végére pedig egy kis mezeladási mutató érkezett: Steph Curry vezet ebben LeBron James és Kevin Durant előtt - a Sixers két üdvöskéje, Joel Embiid a hatodik, Ben Simmons pedig a nyolcadik, míg a Los Angeles Lakers új franchise-playere, Lonzo Ball a 11. pozícióban van. A csapatoknál a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers mögött ott van a Philly, majd a Lakers a lista elején.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus