Hírmorzsák 2018-01-18 (13:00)

Ariza és Gerald Green 2-2 meccses eltiltást kaptak, a többiek megúszták a Clippers-Rockets balhét - a Houston ki is akadt ezen, Ariza szerint pedig a sajtóban erről az esetről megjelent dolgok 99%-a nem igaz. Gentry szerint a New England Patriots és a két új repülőjük Anthony Davis ára, ha vinni akarja a Boston. LeBron James szerint ez az idény a legnagyobb kihívás pályafutása során. A Nets 6, a Pelicans 2.65 millió dolláros DPE-t kapott a ligától. Jordan Bell bokasérülést szenvedett ma hajnalban. A Mavs hiába faultolt a Nuggets ellen, a játékvezetők elnézték az eseteket.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a tegnapi edzés után nyilatkozott a csapattal kapcsolatban. Szerinte óriási kihívás ez az idény az egész együttesnek - úgy tűnhet, hogy minden évben ezt mondja, de ez most még inkább így van, mint az elmúlt évek során, köszönhetően leginkább annak, hogy mennyien voltak sérültek, akik folyamatosan térnek vissza. A rotációjuk állandóan változik, ami nem könnyíti meg a helyzetüket, de rá kell jönniük arra, hogyan tudnak hosszabb távon is eredményesek lenni. Jamesnek szóltak, hogy tavaly azt mondta, hogy az volt a legfurcsább idénye, és most megkérdezték tőle, hogy melyik a rosszabb, ez vagy az. Erre annyit mondott, hogy a "rosszabb" jelzőt nem nagyon szereti, inkább azt mondja, hogy ez is nagy kihívás.

Az elmúlt két mérkőzésen már összekapta magát valamennyire a Cavs az azt megelőző időszakhoz képest, de ezt a két találkozót is elvesztette a csapat, amire azt mondta LeBron, hogy egyáltalán nem elégedett ezzel, egy vesztes meccs nem lehet pozitívum az ő szemében. Tetszett neki az, ahogy az első félidőben játszottak és ahogyan harcoltak, de többre tartja azt a munkát, amit a reflektorfény nélkül végeztek például a tegnapi edzésen, az sokkal bátorítóbb volt számára, mint az elmúlt két mérkőzés.

A Los Angeles Clippers - Houston Rockets balhé kivizsgálása után Trevor Ariza és Gerald Green 2-2 meccses eltiltást kapott a ligától - tegnap este volt arról szó, hogy Ariza akart igazából elégtételt venni Austin Riverséken, James Harden és Chris Paul pedig békéltetni mentek csapattársukat, ezért nem is kaptak semmiféle büntetést, ahogy Blake Griffin sem, hiába ment neki Mike D'Antoninak - Kiki Vandeweghe azt mondta, hogy azért, mert minimális volt a kontakt.

A hírek szerint a Rockets nagyon meglepődött és csalódott, hogy Rivers és Griffin is megúszták a dolgot, mert úgy gondolják, hogy elég nagy szerepük volt abban, hogy Ariza olyan szintre jutott, hogy fel akarta kérdezni őket az öltözőben - Rivers a hírek szerint az öltözőben is elég hangosan káromkodott a Rockets-játékosok felé, ezért kellett a biztonságiaknak közbelépniük végül, a Houston pedig továbbra is tartja azt az álláspontját, hogy Griffin szándékosan "ütközte le" D'Antonit, és a pályán akkor szabadultak el igazán az indulatok.

Ariza Jonathan Feigeinnek (Houston Chronicle) közben azt nyilatkozta, hogy egyetlen baja van ezzel az egésszel - az, hogy a sajtóban megjelent hírek 99%-a egyáltalán nem igaz ezzel az esettel kapcsolatban. Ariza szerint azok, akik ott voltak az öltözőben, tudják, mi történt, de ő elég jó kapcsolatot ápol a Clippers-játékosok többségével, miután a fél csapatuk az előző idényben még a Rocketsnél játszott.

Szintén tegnap este volt arró szó, hogy a Boston Celtics - Anthony Davis pletyka kacsa, legalábbis Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint. A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry nyilatkozott is az esettel kapcsolatban - elmondása szerint hallott erről a hírről, és el is cserélik Davist, de a Bostonnak oda kell adnia a magasemberért a New England Patriotsot meg azt a két új repülőgépet, amit most vásároltak. Mivel ezt valszeg nem fogják megtenni, így Gentry szerint nem is gondolkodnak ezen a témán.

Pár napja írtunk már arról, hogy a Brooklyn Nets kérte a ligától a Jeremy Lin egész éves sérülése miatt "járó" DPE-t, amit meg is kaptak - Lin 12 milliós szerződésének a fele, tehát 6 milliós lett ez a kivétel, ezt használhatják fel most igazolásra vagy cserére. A New Orleans Pelicans is kapott egy DPE-t, Alexis Ajinca miatt 2.75 millió dolláros kivétel ütötte a markukat.

A Golden State Warriors magasembere, Jordan Bell ma hajnalban, a Chicago Bulls ellen rögtön az első játékban megsérült a bal bokája, miután Robin Lopez poszterre tette - tolószékben kellett levinni. A meccs után azt nyilatkozta a center, hogy egy éles fájdalmat érzett a leérkezésnél, azt hitte, hogy eltört a lába, de kiderült, hogy csak egy súlyosabb ficamról van szó. Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

Denver Nuggets - Dallas Mavericks meccs végjátékában az L2M report szerint elmaradt két szándékos fault lefújása is a Dallas oldalán. A Mavs egypontos hátrányban volt, ezért szabálytalankodni akartak - Dennis Smith Jr. 8.2 másodperccel a vége előtt meg is tette ezt Will Bartonnal szemben, majd másfél másodpercre rá Wesley Matthews is odavert egyet Bartonnak, de a síp néma maradt. Matthews aztán Gary Harrisen is beütött egy faultot, ezt már lefújták, de a Dallasnak így csak 1.7 másodperce maradt az egyenlítésre, és végül három ponttal kikapott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus