Hírmorzsák 2018-01-22 (20:35)

Kawhi Leonard összeveszett a Spursszel a rehabja miatt? Tony Parker 2010 óta először nem volt kezdő - egyáltalán nem zaklatta fel. Durant és Draymond Green sem idegeskednek, hogy elbukták a Rockets ellen az alapszakasz-csatát. Lue nem változtat a Cavs kezdőötösén, nem nézték vissza a Thunder elleni blamát. Kanternek szólt az egyik volt csapattársa, hogy elintézett a Knicksnek egy 50 pontos LeBron-meccset - egyből dicsérte is Jamest. Willy Hernangomez játszani akar, mindegy neki, hol. Lonzo Ball a következő 5 meccset is kihagyhatja. Dion Waiterst ma műtik, 8-10 hónapra esik ki. Lou Williams Michael Jordan nyomdokaiba lépett - úgy érzi, megérdemelten lenne idén All-Star. Harden vezeti a PER-listát. DeAndre Jordanért a Blazers is bejelentkezett, de senki nem adott még a centerért megfelelő ajánlatot.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az ő és Zach Lowe, valamint Michael C. Wright (ESPN) értesülései szerint Kawhi Leonard összeveszett a San Antonio Spursszel - elég távol kerültek egymástól a felek, az ok pedig a sztár sérülése, rehabja, visszatérési időpontjai, ezekben abszolút nincs egyezés a két "tábor" között. Ott még nem tart a dolog, hogy cserét kérjen mondjuk Leonard, de eléggé elhidegült a franchise-tól a hírek szerint. RC Buford azt nyilatkozta, hogy nincs semmi gond köztük, az első naptól kezdve egymással közösen dolgoznak azon, hogy Kawhi minél előbb visszatérhessen.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy Tony Parkert leültették a padra, helyét pedig Dejounte Murray vette át a kezdőben - a francia játékmester legutóbb a 2010-es PO-ban, a Dallas Mavericks ellen nem volt kezdő. Parker azt mondta, hogy semmi gondja nem volt ezzel, Manu Ginobili és Pau Gasol esetében is eljött ez az idő, és ha Gregg Popovich úgy látja, hogy ezzel jobb lesz az együttes, akkor ő mindent megtesz, hogy ebből az új szerepkörből is minél jobb produkciót nyújtson. Támogatja vezetőedzője döntését, és Murray-nek is megpróbál minél többet segíteni, közben persze a cserepadról Ginobilivel és Patty Millsszel szeretne minél hasznosabb lenni. Parker szerint egyébként még nagyjából két hónap, mire 100%-os állapotba kerül.

A tegnap esti morzsában olvashattatok már arról, hogy Clint Capela szerint jobb csapat a Houston Rockets, mint a Golden State Warriors. A bajnok sztárja, Kevin Durant azt nyilatkozta egy újságírói kérdésre, hogy egyáltalán nem gondolja problémának, hogy elbukták a Rockets ellen alapszakasz-csatát 2-1-re, mivel a PO-ban úgyis új bajnokság kezdődik, ahol túl kell jutni az ellenfeleken különböző párharcokban. A mostani egymás elleni nem számít, nekik csak az a fontos, hogy minél jobban játszanak, mire elkezdődik a rájátszás. Draymond Green is elmondta, mennyire lényegtelen dolog ez - a következő meccsre kell koncentrálniuk, szerinte ráadásul a hazai pálya előnye nagy segítség lesz majd a PO-ban. Durant azért dicsérte is a Rocketset - elmondása szerint nagyon kemény csapat, kedveli az edzőjüket is, szerinte a szurkolóik is nagyszerűek, és bár úgy gondolja, hogy mindenki szerint Chris Paul a változás az előző évhez képest, szerinte leginkább az a különbség, hogy most keményebben játszanak, sokoldalú védőket szereztek, Capela fejlődött, úgyhogy többről szól ez, mint Paul megszerzése.

Arról is volt szó tegnap, hogy gondok vannak a Cleveland Cavaliersnél - Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nem tervez változtatást a kezdőcsapatban a következő, kedd esti mérkőzésre a Spurs ellen. Lue azt is elmondta, hogy az Oklahoma City Thunder elleni történelmien gyenge védekezést nem nézték vissza a csapattal, mert úgy gondolja, hogy túl kell lépni ezen, és folytatni kell a munkát.

Szintén említést tettünk arról, hogy a New York Knicks magasembere, Enes Kanter megint beszólt LeBron Jamesnek. Kanter az ESPN-nek elárulta, hogy egy volt csapattársa a Thundertől írt neki, hogy elintézte magának meg a csapatának, hogy a következő meccsen 50-et fog szórni nekik LeBron. Ő válaszolt erre, de azt nem mondta el, hogy mit, ezúttal azonban jóval barátságosabb volt a hangneme Jamesszel - persze a múltban többször is összevesztek már, de ettől még LeBront tartja a liga legjobb játékosának, nagyon tiszteli. A török kosaras azt is hozzátette, hogy szerinte James abszolút nem is foglalkozik azzal, hogy ő mit írt ki twitterre, hiszen a csapata gyengélkedik, és valószínűleg azzal van elfoglalva, hogy minél előbb kivezesse a gödörből a Cavst.

Ha már a Knicks, akkor itt térhetünk ki Willy Hernangomezre, aki az acb.com-nak beszélt arról, hogy reményei szerint a deadline-nál változni fog a helyzete, és úgy érzi, fog is. Szeretne New Yorkban maradni, de mindenek előtt pályán akar lenni, úgyhogy nem zár ki semmilyen eshetőséget - még hetek vannak a piac zárásáig, úgyhogy van még idő. Imádja a csapatot, a szurkolókat, a várost és a csapattársait is, de 23 éves, ambíziózus, és kosarazni szeretne, neki teljesen mindegy, hogy hol. Felkészült mindenre, és mindent megtesz annak érdekében, hogy változzon a jelenlegi szituáció, méghozzá azonnal. A spanyol center azt is hozzátette, hogy idén több időt töltött a konditeremben, mint a pályán, úgyhogy fizikálisan pazar formában van.

Térjünk át a sérülésekre. A Los Angeles Lakers újonc irányítója, Lonzo Ball a következő 5 mérkőzést is kihagyhatja - Luke Walton azt nyilatkozta, hogy a bal térdsérüléssel küszködő játékmester nem edzett pályán jó ideje, úgyhogy nem mostanában várja vissza. Ball egyébként az előző négy találkozót már kihagyta - a 11 nap alatt lejátszandó 5 idegenbeli összecsapáson azért utazni fog majd az együttessel, csak egyelőre több esély van rá, hogy nem küldik parkettára, mint arra, hogy igen. A Miami Heat dobóhátvédjét, Dion Waiterst ma műtik a bokájával - 8-10 hónapos kihagyás vár rá.

Jöjjön némi statisztika. Egyrészt az még vasárnap hajnalhoz kapcsolódik, hogy Lou Williams lett az első játékos Michael Jordan és 1988 óta, aki legalább 30 pontot és legalább 10 szerzett labdát jegyzett egy mérkőzésen. Williams 10 labdalopással zárta a Utah Jazz elleni összecsapást - 2009 óta csak ő és Draymond Green jutott el két számjegyű statisztikáig ebben a kategóriában, és egyetlen 1-gyel maradt el a rekordtól, amelyet Kendall Gill (1999) és Larry Kenon (1976) tartanak. A PER-listán James Harden vezet (29.9), Giannis Antetokounmpo mögötte a második (29.5), LeBron James (28.7) mögött pedig már ott toporog Anthony Davis (28.5) - a Top25-öt ezen a linken találjátok!

Ha már Williams, akkor itt lehet megemlíteni, hogy újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy nagyon örülne neki, ha idén beválogatnák az All-Star gálára, és úgy érzi, meg is érdemelné. Nem szokott saját magával foglalkozni, mert nincsenek egyéni céljai, és egyáltalán nem volt tervben, hogy akkor ő idén All-Star akar lenni. A Clippers viszont egészen kiválóan szerepel a rengeteg sérülés és változtatás ellenére is, 50% fölé tudtak menni a szezon ezen szakaszában, és van esélyük a rájátszásra is - úgy érzi, neki elég sok köze van ehhez, így megérdemelten lenne idén All-Star.

És ha már a Clippers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Portland TrailBlazers is megkereste őket DeAndre Jordan miatt, de sem ők, sem a Cleveland Cavaliers, sem a Milwaukee Bucks vagy bárki más nem ajánlott olyan csomagot, amin igazán elgondolkodtak volna.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus