Hírmorzsák 2018-01-23 (10:00)

Damian Lillard találkozót kért a Blazers tulajától, hogy merre halad tovább a franchise. Cousins 46 éve nem látott statisztikát hozott, KAJ nyomdokaiba lépett. Jason Kiddet menesztette a Bucks - Giannis Antetokounmpo szerette volna megmenteni egykori vezetőedzője állását. Kevin Love-ot betalálták a csapattársai - többen kérdőre vonták, hogy mennyire is volt beteg a Thunder ellen. A Wizardsnál negatív hatása volt a csapatmegbeszélésnek, Wall szerint a vezetőségnek is csinálnia kell most már valamit. Kawhi Leonard unokatestvére szerint nem igaz, hogy összevesztek a Spursszel. A Knicks nyáron rámegy Caldwell-Pope-ra? Lillard és Embiid a hét játékosai.

A tegnap este híréről külön is beszámoltunk már - Jason Kiddet menesztette a Milwaukee Bucks, részleteket ezen a linken találtok! Ehhez kapcsolódik, hogy Kidd Ramona Shelburne-nek (ESPN) elmondta, hogy Giannis Antetokounmpo 15 perccel korábban felhívta, mielőtt a csapat hivatalosan is közölte volna vele, hogy megköszönik a munkáját. Azt mondta neki a görög, hogy szerinte nem helyes, amire készül a klub, mire mondta neki Kidd, hogy érezte, hogy ez lesz. Megkérdezte tőle Antetokounmpo, hogy mit tehet, felhívja az ügynökét és a tulajdonosokat is, erre pedig azt felelte neki az ex-tréner, hogy semmit nem tud csinálni, csak annyit, hogy elmondja az igazat. Kidd megköszönte egykori sztárjának a hűségét, és hogy az edzője lehetett, segíthetett neki eljutni idáig - szerinte ha következőleg egymást keresztezik az útjaik, még sokkal jobb játékos lesz Giannis. Azt is elmondta, hogy úgy érzi, rosszul kezelték a menesztését.

Jöjjön egy kis statisztika. Egyrészt kiosztották a hét játékosai díjakat, amit keleten Joel Embiid, nyugaton pedig Damian Lillard kaptak meg. A Philadelphia Sixers centere 29.7 pontot és 12.0 pattanót átlagolt, csapata pedig hibátlan, 3-0-s hetet tudhatott magáénak, míg a Portland TrailBlazers irányítója 29.3 pont mellett 8.0 gólpasszt is kiosztott mérkőzésenként, és szintén 3-0-val zárta a hetet az oregoniakkal. A net ratingben (100 támadásokra vetített dobott és kapott pontok különbsége) a Golden State Warriors vezet továbbra is (+8.7) a Houston Rockets (+7.8) és a Toronto Raptors (+7.4) előtt - a teljes listát ezen a linken megtaláljátok! A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins pedig 46 év után az első 40/20/10-es tripla-duplát szállította ma hajnalban - az Elias Sports Bureau forrásai szerint utoljára Kareem Abdul-Jabbar volt képes ilyen statsorra 1972-ben.

Térjünk vissza azonban a problémás csapatokhoz, van ugyanis belőlük, nem csak a Bucks jár ilyen cipőben. Kezdhetjük rögtön az előbb említett Damian Lillarddel, aki Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint találkozót kért Paul Allennel, a Blazers tulajával, hogy érdeklődjön, merre fog továbbhaladni a franchise. Haynes  hozzátette, hogy a meetingre sor került múlt csütörtökön - Lillard jelezni akarta, hogy elkötelezett a klub iránt, de tudni akarta azt is, hogy Allen mindent megtesz-e azért, hogy a lehető legjobb csapatot tudják összehozni.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliersnél volt egy csapatmegbeszélés a hétfői edzés előtt, ahol többen megkérdőjelezték azt a betegséget, ami miatt Kevin Love gyorsan kiszállt az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésből, illetve nem volt jelen a vasárnapi edzésen - azt akarták, hogy sokkal inkább felelősségre vonják Love-ot, ha nem volt olyan komoly baja, mint amennyire azt mutatta. Akkor csillapodtak le a kedélyek, amikor Love megmagyarázta a dolgot azoknak, akiknek kellett, és a nagy többség el is fogadta a válaszát a felmerült kérdésekre. Koby Altman GM és Tyronn Lue vezetőedző is jelen voltak egyébként, és úgy érzik a klubon belül, hogy ennek akár pozitív hatása is lehet a továbbiakra.

Volt egy csapatmeeting a Washington Wizardson belül is, de abban nem sok köszönet volt. John Wall még a múlt hét vége felé nyilatkozta azt Candace Bucknernek (Washington Post), hogy többen is negatívumként fogták fel az ott elhangzottakat ahelyett, hogy építkeztek volna belőle, ahogy ez a múltban megtörtént már többször is, ez pedig visszavetette a csapatot. Bradley Beal úgy érezte, hogy az volt a gond, hogy nem mindenki mondhatta el a problémáját az együttessel kapcsolatban, pedig nekik felnőtt emberként el kellene tudni fogadni a kritikát, és tovább kellene tudni lépni. Megpróbáltak tisztázni mindent, de nem sikerült - azt nem mondaná, hogy haszontalan volt a meeting, de nem érte el a célját. Jason Smith úgy van vele, hogy néha ki kell engedni a gőzt, ahogy egy családban is, Scott Brooks vezetőedző egyáltalán nem tudott erről a meetingről, míg Wall hozzátette, hogy szerinte a vezetőségnek is van dolga, ha helyre akarja hozni ezt a szitut.

Tegnap este arról is volt szó Kidd kirúgása mellett, hogy Kawhi Leonard összeveszett a San Antonio Spursszel a rehabja miatt, itt viszont úgy tűnik, nincs ekkora gond. Leonard unokatestvére, Dennis Robertson azt nyilatkozta a San Antonio Express News munkatársának, hogy egyáltalán nem igaz az ESPN sztorija - a Kawhi és az emberei, valamint a Spurs ugyanúgy dolgoznak tovább, ahogy eddig is, a csapat és Leonard érdekeit egyaránt szem előtt tartva, és ugyanolyan viszonyban vannak egymással.

A végére pedig a New York Knicks maradt - a New York Daily News értesülései szerint a nyáron rámehetnek Kentavious Caldwell-Pope-ra - ő lesz az egyik kinézett emberük, mert atletikus wing játékost akarnak szerezni, ezt tartják a jelenlegi keret egyik, ha nem a legnagyobb gyengeségének.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus