Hírmorzsák 2018-02-06 (22:15)

LeBron marad Clevelandben... legalábbis a szezon végéig. Van olyan kérdés, amit még Tyronn Lue is rangon alulinak érez. Lakers-blokk. Kupchak a Hornetsnél?

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy ha fel is merülne a Cleveland Cavaliersben, hogy ennek a szezonnak már úgyis mindegy, és LeBron James ne lépjen le ingyen a nyár folyamán, ezért megkeresnék a vezetők, hogy olyan cserelehetőségeket tárjanak elé, amikre ő is igent mondana, ő akkor sem oldaná fel no-trade vétójogát sehova. James tehát marad Clevelandben... legalábbis a szezon végéig.

Szintén a Cavshez kapcsolódik, hogy annyira gyenge teljesítményt nyújtanak mostanában, hogy megkérdezték Tyronn Lue vezetőedzőt, hogy be fognak-e jutni a rájátszásba - 4.5 mérkőzésre vannak a kilencedik Detroittól. Lue állítólag felvonta a szemöldökét, hogy ez egyáltalán kérdés bárkinél is, és azt mondta, hogy ez biztos, nincs kétségük efelöl.

Jöjjön egy kis Lakers-blokk. Arról a délután folyamán írtunk már, hogy Adrian Wojnarowski értesülései szerint az aranysárga-lilák az idei helyett inkább már a következő nyárra és az ott elérhető szabadügynökökre kezdenek koncentrálni.

Wojnarowski és Ramona Shelburne (ESPN) hozták a hírt, hogy továbbra is próbálják elnyomni Julius Randle-t és Jordan Clarkstont, de az eddig kapott ajánlatokkal túl sok sapka alatti helyet nem spórolnának - az egyik forrás szerint 50-50-nél nincsenek jobb esélyeik arra, hogy mozdítani tudják bármelyiket a deadline előtt.

Magic Johnson ezúttal 50.000 dollárjába fájt a klubtulajdonosoknak, miután most Giannis Antetokounmpo tamperingje miatt kapott bírságot a franchise - Magic egy korábbi interjújában nagyon dicsérte a Milwaukee Bucks csillagát, és bár a Lakers szóba sem került abban a beszélgetésben, csak a görög játékáról beszélt a Lakers elnöke, a liga a Paul George-féle eset után szigorúbban nézte Johnson ténykedését. Bobby Marks (ESPN) le is írta, hogy edzőknek engedélyezett más csapat kosarasáról véleményt mondani, vezetőknek viszont annyit lehet, hogy "no comment".

Közvetve Lakers: Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint korábbi GM-jük, Mitch Kupchak iránt érdeklődik a Charlotte Hornets. Rich Cho szerződése a nyáron lejár, és Kupchak a legesélyesebb arra, hogy átvegye a posztját.

A ma déli morzsában olvashattátok, hogy egyes források szerint elhalt a Cleveland Cavaliers és a Sacramento Kings közötti beszélgetés George Hillről, de az előbb említett Mannix úgy tudja, hogy ez nem igaz. Továbbra is folynak a tárgyalások, csak a Kingsnek se JR Smith, se Iman Shumpert nem kell, a Cavs meg mindkettőt át akarja passzolni nekik.

Arról is volt szó, hogy a Boston Celtics kinézte magának Lou Williamst és Tyreke Evanst, akiket viszont nem lehet olcsón megszerezni. Arról írtunk nemrég, hogy Marcus Smartért első körös picket várnak, és az ok pont Williams és Evans - Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy a Smartért kapott draftjog menne tovább értük.

Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a Washington Wizards elkezdte árulni Marcin Gortatot - azt megírtuk délben, hogy a Los Angeles Clippersnek már fel is ajánlották a DeAndre Jordanért kínált csomag részeként.

Royce Young (ESPN) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder cserélni fog a deadline előtt, mert tudják, milyen fontos Paul George maradása szempontjából, hogy a lehető legjobban szerepeljenek ebben az idényben. Az OKC-t a napokban már összekapcsolták Rodney Hooddal és Tony Allennel is - Hood megszerzését nehezíti, hogy a leghamarabbi első körös, amit cserélhetnek, az a 2022-es, és állítólag Terrance Fergusont sem nagyon adnák. Egy új név merült fel velük kapcsolatban David Aldridge (nba.com) jóvoltából: Mo Harkless a Portland TrailBlazerstől.

Három sérülés is jutott mára. Egyrészt Seth Curry befejezte azt a szezont, amit el sem kezdett - meg kell műteni a bal sípcsontját, ami után 12-14 hetes felépülés következik, de elvileg július 1-jére, a szabadügynökpiac nyitására teljes értékű harcos lesz. A Milwaukee Bucksnál Matthew Dellavedova jobb bokája kificamodott, és emiatt 3-4 hétig nem tud majd pályára lépni az ausztrál. Harmadrészt az Indiana Pacers irányítóját, Darren Collisont, illetve a bal térdét megműtötték, elvileg 2-3 hét múlva újra láthatjuk őt játszani.

A liga adott egy 5.24 millió dolláros DPE kivételt a Detroit Pistonsnak Jon Leuer kiesése miatt - ez március 12-én jár le.

A végére pedig egy olyan hír, amely nem fogja nagyon átírni a jelenlegi liga erőviszonyait: Caron Butler hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonult az NBA-ből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus