Hírmorzsák 2018-02-22 (21:15)

Paul Millsap közel a visszatéréshez. Marcus Smart szerencsés, hogy nem lett nagyobb baja abból, hogy szétütött egy üvegből készült képkeretet. Újabb felvetések merültek fel a PO-ra: minitornát játszanának a 7-10. helyezettek. A Suns tanult a tavalyi évből, se direkt tankolni, se direkt pihentetni nem akarnak és nem fognak. A Warriors washingtoni gyerekekkel szervez programot a Fehér Ház meglátogatása helyett. Kis képzavar: Cleveland Atlantában. A Wizards Ramon Sessionst igazolja le. T-Macet márciusban beiktatják az Orlando Magic Hírességek Csarnokába.

A Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart Scott Souzának (Providence Journal) elmondta, hogy szerencsés, hogy nem esett nagyobb baja egy hónapja, mikor beleütött egy üveg képkeretbe - azóta nem is játszik természetesen. Smart szerint azonnal kórházba vitték, de egy 5-7 centis üvegdarab akkor még kiállt a tenyeréből - az orvosok megmondták neki, hogy lottóznia kellene, mert két ínszalag is van azon a környéken, de egyiket sem vágta át az üveggel. 20 öltéssel varrták össze, és saját elmondása szerint teljesen összetört csak attól a tudattól, hogy nem tudja segíteni csapatát. Az egy dolog, ha olyas valami miatt kell a padon ülni, amiről nem tehet az ember, és teljesen másik eset, ha tehet róla az illető - úgy érezte, hogy cserben hagyta a klubot. Smart egyébként tegnap zöld utat kapott a teljes értékű edzésre, és pénteken valószínűleg játszani fog.

Ha már visszatérések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Denver Nuggetsnél Paul Millsap tegnap teljes értékű edzést végzett - saját elmondása szerint rögtön az All-Star gála után vissza akart térni, de okosnak kell lenniük, meg kell nézni, hogyan reagál a szervezete arra, hogy elvégzett egy tréninget. Úgy érzi, hogy ha nem is rögtön, hamarosan újra pályára léphet, legalábbis ebben reménykedik. Az Orlando Magicnél Aaron Gordon és Nik Vucevic újra bevethető - előbbi a csípője miatt az előző egy, utóbbi törött csuklója miatt az előző két hónapot hagyta ki.

Felmerült egy újabb újítás a rájátszással kapcsolatban - Zach Lowe (ESPN) úgy tudja, hogy elég sokan támogatják azt, hogy a két főcsoport 7-10. helyezettjei egy külön "tornát" játsszanak az utolsó két PO-helyért. A felmerült ötlet az, hogy a 7. és 8. pozícióban végzők egymás ellen megvívnak a hetedik helyért, a 9. és 10. helyezettek pedig azért küzdenének meg, hogy ki játsszon a 7. és a 8. helyezett összecsapásának vesztesével - ennek az ütközetnek a győztese jutna be az utolsó PO-helyen a rájátszásba. Ezt a felvetést egyébként természetesen meg kell beszélni a Játékosok Szakszervezetével, illetve a lotteryre is hatással lenne - az is felmerült, hogy a lotterybe be kellene venni a 7-8. helyezetteket is, tehát 14-ről 18-ra nőne azoknak a csapatoknak a száma, akiknek az első körös pickjét a Top3-ba lehet sorsolni. Lowe forrásai szerint nem igazán várható, hogy ez az előbb felvázolt változtatás 2020-ra vagy 2021-re be legyen vezetve. Vannak egyébként olyanok is, akik az egyszerűbb megoldást választanák: a 7. a 10-kel, a 8. pedig a 9. helyezettel játszana, a két győztes pedig menne a PO-ba.

A Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough Scott Bordow-nak (Arizona Republic) azt mondta, hogy nem akar senkit pihentetni a szezon végén úgy, ahogy tavaly például Eric Bledsoe-val vagy Tyson Chandlerrel tette - a fiatalokat fogják erőltetni, ahogy eddig is, semmi nem változik az idény korábbi szakaszához képest. Jay Triano vezetőedző is azt nyilatkozta, hogy neki nem mondták, hogy nem kéne meccseket nyerni, úgyhogy ő ezért dolgozik a továbbiakban is. Triano szerint Bledsoe kiültetéséből, illetve abból, hogy utána a játékos cserét kért, tanultak - nem sok pozitívummal járt, hogy úgy döntöttek, direkt pihentetik egyik veterán játékosukat. McDonough annyit tett ehhez hozzá, hogy ott van a lottery, ahol az egész sorrend felborulhat úgyis, ráadásul azt is hozzátette a GM, hogy elég mély a draft eleje, egyáltalán nem lenne katasztrófa, ha nem az övék lenne az 1/1 - ha pár mérkőzéssel többet nyernek, és egy kicsit lejjebb csúsznak a draftsorrendben, nekik az is megfelelő.

A Golden State Warriors ebben a hónapban Washingtonba utazik, hogy a Wizards-dzal játsszon, de ahelyett, hogy a Fehér Házba látogatnának, ahol a szokásoknak megfelelően fogadja őket az aktuális amerikai elnök, egy nem nyilvános eseményt rendeznek, ahol a helyi gyerekekkel lesz program - a média nem lehet jelen a rendezvényen. Steve Kerr vezetőedző azt mondta, hogy feldobta a témát a játékosoknak, hogy mit szeretnének csinálni, ők pedig döntöttek.

Az Atlanta Hawks 10 napos szerződést adott Antonius Clevelandnek - az edzőtábort a Golden State-nél töltötte, a szezon során 13 meccset már lehúzott a Dallas Mavericksnél, a G-Ligában pedig 7 mérkőzésen 13.6 pont, 3.4 pattanó és 2.1 gólpassz voltak az átlagai. A Washington Wizards azt tervezi, hogy Ramon Sessionsszel köt ugyanilyen 10 napos megállapodást.

A végére pedig Tracy McGrady maradt, akit március 20-án, a Toronto Raptors elleni találkozón fognak beiktatni az Orlando Magic Hall of Fame-be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus