Hírmorzsák 2018-03-25 (12:15)

Steph Curry (MCL-húzódás) legalább 3, Kyrie Irving (térd) 3-6 hetet hagy ki. Isaiah Thomas a következő mérkőzésről is hiányozni fog (csípő). Markelle Fultz majd akkor térhet vissza, ha már ő maga is úgy érzi, hogy készen áll erre. Wall teljes értékű edzést végzett. Draymond Green ma este, Durant jövő héten újra pályára léphet. Tyronn Lue ma este még biztosan nem ül vissza a Cavs kispadjára. A Rockets franchise-rekordot döntött, a Warriors új NBA-csúcsot állított fel. Frank Vogelt az idény végén meneszti az Orlando? Új játékos Memphisben és Chicagóban. Sean Kilpatrick Bostonba igazol... vagy mégsem?

A sérülésekkel kezdjük, mivel az elmúlt szűk egy napban két sztárirányító is kiesett több hétre. Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy Steph Curry legalább három hetet kihagy MCL-húzódása okán, mellette azonban a Boston Celtics sztárjáról, Kyrie Irvingről is jöttek hírek - neki térdműtétje volt, ami miatt 3-6 hetet lesz kénytelen az oldalvonal mellett tölteni a nyáron igazolt játékmester. A Los Angeles Lakersnél Isaiah Thomasnak a csípőjével van gond, emiatt nem játszott Memphisben, és az idegenbeli túra utolsó mérkőzését is kihagyja.

Visszatérésekről is volt szó a napokban. A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta Keith Pompey-nek (Philadelphia Inquirer), hogy Markelle Fultz visszatéréséhez az az első lépés, hogy maga a játékos azt mondja, készen áll a játékra. A Washington Wizards egyese, John Wall tegnap először végzett teljes értékű edzést csapatával, mióta atroszkópos műtéten esett át - az 5-5 elleni gyakorlatokban is részt vett, és megkötések nélkül tréningezett.

A Cleveland Cavaliersnél Tyronn Lue ma éjszaka, a Brooklyn Nets ellen még biztosan nem ül le a kispadra, de bármelyik találkozón visszatérhet - meccsről meccsre nézik majd meg, hogy készen áll-e már erre. A Golden State-nél Draymond Green már ma este visszatérhet ágyéksérülését követően, a Utah Jazz ellen pályára kerülhet a tavalyi év védője, Kevin Durant pedig vagy kedden az Indiana Pacers, vagy csütörtökön a Milwaukee Bucks ellen lesz újra bevethető, miután kezd teljesértékű harcos lenni bordasérülése után.

A Houston Rockets franchise-rekordot döntött: a texasiak a ma hajnali, New Orleans Pelicans elleni sikerükkel már 59 győzelmet számlálnak idén, ezzel megelőzték az 1993/94-es bajnokcsapatot. A Warriors a tegnap hajnali, Atlanta Hawks elleni diadalával biztosította, hogy övék a liga történetének legtöbb, 5 év alatt összehozott győzelme, illetve legmagasabb győzelmi mutatója. Az oaklandiek az előző 400 alapszakasz találkozón 312-88-as mérleget hoztak, ami 78%-nak 

Voltak szerződtetések is. A Memphis Grizzlies 10 napos kontraktust adott Marquis Teague-nek, aki korábban első körös pick volt, és Briante Weber helyére érkezik - utóbbinak lejárt a 10 napos megállapodása, Teague pedig a Grizzlies G-Ligás csapatánál, a Memphis Hustle-nél 32.5 percek alatt 17.6 pontot, 3.4 pattanót és 6.1 gólpasszt átlagolt. A Chicago Bulls Jaylen Johnsonnal egyezett meg - 49 mérkőzésen 29.0 percet, 11.7 pontot, 7.6 pattanót és 2.9 gólpasszt átlagolt.

A Bostonnál úgy tűnt, hogy Sean Kilpatrickkel szignóznak egy 10 napos szerződés erejéig a Hardship Exception segítségével (a rengeteg sérültjük miatt), de Mark Murhpy (Boston Herald) forrásai szerint egy másik csapat is bejött a képbe, amely jobb kondíciókat kínál Kilpatricknek, így a dobóhátvéd valószínűleg mégsem igazol a Celticshez.

A végére pedig az Orlando Magic maradt. Marc Stein (New York Times) információi szerint a floridai együttes ki fogja rúgni Frank Vogel vezetőedzőt a szezon végén - hiába van még egy idény a szerződéséből, Jeff Weltman és John Hammond "saját" trénerüket akarják kivezetni. A lehetséges jelöltek között van Rex Kalamian és Nick Nurse, a Toronto Raptors két segédedzője is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus