Hírmorzsák 2018-04-11 (11:00)

Draymond Green szerint Donovan Mitchell az év újonca. Ben Simmons szerint olyan dolgot tett, amit nem sokan a liga történetében - Mitchellt nem érdekli a díj, újoncrekordot döntött. A Raptorsé a második legjobb mérleg a ligában. Nowitzki bejelentette, hogy jövőre is folytatja. Durant a nyáron kilép szerződéséből. Iguodala a PO első meccsén bevethető lesz. Spoelstra szerint Josh Richardsonnak ott a helye valamelyik All-Defensive csapatban. Megsérült Luc Mbah a Moute válla. 1.3 és 1.4 milliárd dollár közé becsülik a Grizzliest. Jövő héten ül össze Stan Van Gundy és a Pistons tulajdonosa. Költözik a Kings G-Ligás csapata. Marjanovic Anthony Davisszel játszadozott (videó).

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki bejelentette, hogy a következő idényben is játszani fog - múlt héten megműtötték a bal bokáját, de ez csak kisebb beavatkozás volt. A német csillag a csapattársainak már elmondta a hírt, nem akarta tovább húzni a bizonytalanságot, és elmondása szerint azt reméli, hogy még a következő idényben is hasznosan tud majd játszani - ha nem így lesz, akkor eljött az idő, hogy befejezze pályafutását.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Quinn Cook 2 éves, végig garantált szerződést kapott a Golden State Warriorstól. Szintén a bajnokhoz köthető, hogy Andre Iguodala a PO első meccsén készen fog állni a játékra, ezt Steve Kerr vezetőedző mondta el tegnap. És még egy, nem túl meglepő hír: Chris Haynes (ESPN) információi szerint Kevin Durant ki fog lépni 26.2 millió dolláros játékosopciójából a szezon végén, és új megállapodást fog kötni a Warriorsszal.

A Golden State ma hajnalban nagy zakót kapott a Utah-tól, Draymond Green viszont még a mérkőzés előtt elmondta véleményét az Év Újonca díjról. Green szerint Donovan Mitchellnek és Ben Simmonsnak is fantasztikus éve van, nem nagyon lehet egyikkel sem mellélőni, de nála Mitchell nyerné a díjat egy dolog miatt: ő igazi újonc. Simmonsnak volt egy éve, hogy egy NBA csapattal edzzen, profiként táplálkozzon, elemezze az ellenfeleket, és ez sokat számít. Egyáltalán nem akarja leszólni, parádés éve van, és pár éven belül a liga arca lesz szerinte az ausztrál, de őt lenyűgözi az, amit Mitchell egyenesen az egyetemről kikerülve művel idén.

Megszólaltak az érintettek is. Simmons az Atlanta Hawks elleni összecsapás előtt elmondta, hogy olyan dolgot produkált első évében, amit nem sokan eddig a liga történetében. Kitért a pontszerzésre is, ahol van nagyjából 4 pont hátránya, de szerinte ha azt is hozzánézi valaki, hogy hány kísérletből, akkor már sokkal árnyaltabb az összkép, mert legnagyobb riválisa sokkal többet dob rá. Mitchell azt mondta, hogy őt aztán egyáltalán nem érdekli ez, nem neki vannak álmatlan éjszakái a díj miatt, mert csak az számít számára, hogy a negyedik helyen vannak, és még harcolnak a harmadikért. Sokan hívták azzal, hogy mit mondott Simmons két napja, és először érdekelte is a dolog, aztán mikor meglátta, hogy mit nyilatkozott a Sixers sztárja, akkor úgy volt vele, hogy lényegtelen.

Az egyik napi statisztika is Mitchellhez köthető: a Jazz hátvédje 186 bedobott triplánál jár, ezzel megdöntötte Damian Lillard 185 hármasos újoncrekordját. A másik stat a Utah által legyőzött Golden State-nek köszönhető, az oaklandiek vereségével ugyanis biztos lett, hogy a Toronto Raptorsé a második legjobb mérleg a ligában - ennek egy esetleges döntő párharcban lehet jelentősége.

Megszólalt egy elismeréssel kapcsolatban a Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra is, aki nem nagyon szokta saját játékosait futtatni az év végi trófeáknál, most azonban azt nyilatkozta a Sun-Sentinel munkatársának, hogy Josh Richardsonnak egyértelműen ott kellene lennie valamelyik All-Defensive csapatban. A tréner szerint az a szégyen, hogy Richardson neve egyáltalán nem merül fel ebben a kontextusban - fogalma sincs az embereknek arról, mennyire jó védő, kivéve azokat a csapatokat, akik ellen játszik.

Volt egy elég fontosnak tűnő sérülés ma hajnalban: a Houston Rocketsnél kiugrott Luc Mbah a Moute válla, idő előtt fejezte be a Los Angeles Lakers elleni találkozót. Azt még nem tudni, mennyire súlyos a probléma, mennyit kell kihagynia.

Zach Lowe (ESPN) írt egy kicsit többet a Memphis Grizzliesnél történő tulajdonosváltásról. Mint ismert, Daniel Straus és Steve Kaplan éltek buy-sell opciójukkal, ami annyit jelentett, hogy vagy kivásárolják Robert Perát, a jelenlegi első számú tulajdonost, vagy eladják neki a részüket. Miután lehívták ezt az opciót, elindultak a tárgyalások Kaplan, Straus és Pera között. 1.3 és 1.4 milliárd dollár közé értékelték a klubot, Strausé volt a legnagyobb ajánlat, de Perának joga volt meccselni ezt - meg is tette, kivásárolta Straust a tulajdonrészéből, így maradt ő a "többségi" tulajdonos, azt viszont nem tudni, hogy mi lesz Kaplan sorsa.

Szintén nem tudni, hogy mi lesz Stan Van Gundy-val, aki négy éve elnöke és vezetőedzője a Detroit Pistonsnak, de az autóvárosiak azóta mindössze egyszer jutottak be a rájátszásba. Tom Gores tulajdonos jövő héten ül le beszélgetni SVG-vel, mert elmondása szerint megérdemli a szakvezető, hogy nélküle ne hozzon döntést, jó munkát végzett náluk az elmúlt négy esztendő során. Gores hozzátette, hogy nincs ellenére annak, hogy továbbra is ugyanaz legyen az elnök és a vezetőedző - látja az előnyeit annak, ha a vezetőség és a szakmai stáb össze van kötve.

A Sacramento Kings elköltözteti G-Ligás csapatát, a Reno Bighornst Stocktonba - a Bighorns nevet is lecserélik.

A végére pedig a Los Angeles Clippers centere, Boban Marjanovic maradt, aki Anthony Davisszel játszott:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus