Hírmorzsák 2018-04-11 (21:45)

90%, hogy Vince Carter a következő idényben is folytatja pályafutását. A G-Liga MVP-je a Torontónál. Andre Ingram mesélt a ma hajnalról - Chris Paul is dicsérte a Lakers 32 éves újoncát. Paul többek között Doc Rivers miatt távozott a Clipperstől. D'Antoni szerint az idei sikereiket nem törli el az, ha nem nyernek az idény végén bajnoki címet. Mbah a Moute valószínűleg kihagyja a PO első körét. Dellavedova ma éjszaka visszatérhet bokasérüléséből.

Dirk Nowitzki után ma Vince Carter is bejelentette, hogy folytatja karrierjét a következő idényben - legalábbis ezt tervezi, és jelenleg 90%, hogy a 2018/19-es szezonban is láthatjuk őt az NBA-ben. Carter elmondása szerint abban a korban, amiben ő, Dirk Nowitzki vagy mondjuk Pau Gasol van, az a legnehezebb, mikor a nyáron el kell végezni a megfelelő mennyiségű munkát ahhoz, hogy felkészüljön valaki a szezonra - minden azon múlik, hogy ezt akarja-e még valaki csinálni vagy sem. Ő mindig is azt vallotta, hogy akkor hagyja abba, ha ezt a nyári melót már nem akarja elvégezni, mert jobban tiszteli ennél a játékot. Azt is elmondta Carter, hogy úgy érzi, egy, nagyon talán két év van még benne, de inkább már csak az utolsó szezonja jön, és a legnehezebb nyarára készül, mert tudja, mire van szükség ahhoz, hogy az NBA-ben játszhasson. Abban biztos, hogy lesznek lehetőségei, mert sokan fognak mozgolódni, fognak felszabadulni rosterhelyek, de ki kell várnia, amíg számára megfelelő helyzetbe tud kerülni, mert úgy érzi, lesz ilyen.

A Toronto Raptors rendes szerződést csinált Lorenzo Brown two-way megállapodásából, így a hátvéd játszhat a PO-ban a kanadaiaknál. Brownt nemrég a G-Liga MVP-jének választották, miután 18.8 pontot, 5.4 pattanót és 8.9 gólpasszt átlagolt a Raptors 905-nél, és vele a csapat 25-7-et produkált a szezon során.

A nap és talán az év egyik sztorija a 32 esztendős Andre Ingram NBA-bemutatkozása volt ma hajnalban - erről külön is írtunk már. Ingram a mérkőzés után azt mondta, hogy minden játékos és edző azt mondta neki, hogy ha pályára kerül, csak engedje el magát, csinálja, amit szokott. Már a bemelegítésnél érezte, hogy van valami a levegőben, aztán a meccs közben megkapta az "MVP, MVP" éltetést is, ami egészen fantasztikus volt. 10 évig játszott a G-Ligában, de ez egyáltalán nem volt számára szenvedés, nagyon élvezte az ott töltött időt is, és minden volt csapattársa írt neki a találkozó után. A Lakers ellenfele a Houston volt ma hajnalban, és Chris Paulnak is volt pár jó szava Ingramhez - elmondta neki, hogy nagyon tiszteli, hiszen 10 évig dolgozott a G-Ligában, aztán megkapta a lehetőséget, és ilyen szinten sikerült kihasználnia.

Ha már szóba került Paul, akkor ide lehet kötni, hogy Kevin Arnovitz (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer kért egy találkozót az irányítótól, miután kijelentette, hogy vagy így, vagy úgy, de távozik a csapattól. Ballmer azt szerette volna tudni, hogy mi volt az oka a lelépésnek, és a hírek szerint Paul megmondta neki, hogy az egyik faktor Doc Rivers volt, aki állítólag egyre nehezebben viselte, hogy nem kontrollálja az öltözőt, illetve a játékosokat, és egyre jobban kivetkőzött önmagából.

Az is Paulhoz köthető, hogy a Chicago White Sox MLB-csapat egyik "farmegyüttesének", a Winston-Salem Dash-nek a résztulajdonosa lett.

Maradjunk a Houstonnál. A csapat vezetőedzője, Mike D'Antoni azt mondta, hogy olvasott egy cikket minap, miszerint persze, James Hardennek kéne az MVP-nek lennie, nagyon jól összeállt a Harden-Chris Paul duó, és vagy 6 meccsel megdöntik az eddigi franchise-rekordot az alapszakaszban gyűjtött győzelmeket illetően, de az alapján fogják megítélni az együttest, hogy nyer-e bajnoki címet vagy sem. D'Antoni szerint ez nem így van, nem fogja eltörölni az eddigi eredményeiket és sikereiket a PO vagy az, ha nem ők nyernek végül. Ő kiélvezi az összes napot, amit ezzel a csapattal tölthet, és persze szeretnének az idény végén egy bajnoki címmel ünnepelni, de az aranygyűrű hiánya Steve Nash érdemeit és phoenixi éveit sem árnyékolja be, ő nem hisz ebben. Főleg azért nem érzi úgy, hogy csak a gyűrűk számítanának, mert sok olyan játékos van, akinek van bajnoki címe, pedig meg se tudott mozdulni a pályán - csak a padon ült, és kiváló csapattársai voltak, ennek a gyümölcsét aratta le.

Ha már a Rockets, akkor itt említsük meg, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Luc Mbah a Moute valószínűleg kihagyja a rájátszás első körét, miután ma hajnalban megint kiment a jobb válla - ugyanilyen sérülés miatt már kihagyott 15 mérkőzést ebben az idényben. Azt még mindig nem tudni pontosan, hogy mennyit kell kihagynia, ez is csak becslés. A Milwaukee Bucksnál Matthew Dellavedova ma éjszaka visszatérhet bokasérüléséből - utoljára február 4-én lépett pályára az ausztrál irányító.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus