Hírmorzsák 2018-04-14 (08:45)

Steph Curry valamikor a második körben térhet vissza. Joel Embiid kihagyja a Heat elleni első meccset. Draymond Green szerint irreális elvárás, hogy minden évben bajnoki címet nyerjenek. Jodie Meekst 25 meccsre elmeszelte a liga, a Wizards játékosa fellebbez. Megvolt a lottery előtti sorsolás, egyelőre a Dallas a legnagyobb nyertes. A Memphis az MLE-ből akarja újraigazolni Tyreke Evanst - nem akarnak még egy évet tankolni. A Hornets menesztette Steve Cliffordot. Michael Malone helye biztos a Denvernél. A Hawks engedélyt adott a Sunsnak, hogy leüljenek interjúzni Mike Budenholzerrel. A Nuggets minél hamarabb szeretne megegyezni Jokic-csal. 

 

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy a Charlotte Hornets menesztette vezetőedzőjét, Steve Cliffordot.

Maradjunk még az edzőknél, több hír is van velük kapcsolatban. A Denver Nuggets GM-je, Tim Connelly azt nyilatkozta Gina Mizellnek (Denver Post), hogy egyáltalán nincs veszélyben Michael Malone állása - a profi sportok sajátja, hogy megkérdőjelezik ebben a szituációban Malone helyzetét, de rengeteget fejlődtek minden területen, és nagyon büszke Malone mellett az egész szakmai stábra, mert szépen összeszedték a csapatot a nehéz szezonkezdet után, és az elmúlt hetekben többször is nagyon kreatívak voltak az összeállításoknál, a csapat játékánál. Feladhatták volna, de nem tették, ezért pedig a szakmai stábot illeti az elismerés, mert fantasztikus munkát végeztek.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Phoenix Suns engedélyt kapott az Atlanta Hawkstól arra, hogy leüljenek interjúzni Mike Budenholzer vezetőedzővel a saját vezetőedzői posztjukkal kapcsolatban. Budenholzer arizonai születésű, és szerződéséből még 2 év és 14 millió dollár van a Hawksnál.

Térjünk még vissza egy kicsit a Nuggetshez: Connelly azt is elmondta, hogy szeretnének mihamarabb megegyezni Nikola Jokic-csal, akinek ugyan lehetne még jövőre is nagyon olcsó szerződése, de 2019 nyarán bárhova igazolhatna korlátozások nélkül, míg ha idén nyáron teszik szabadügynökké, akkor RFA lesz, tehát tarthatnak rá bármilyen ajánlatot.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry valamikor a második körben akar visszatérni az idei rájátszásban, legalábbis ez a cél, ha csapat túljut a San Antonio Spurs elleni első körön. A Philadelphia Sixersnél Joel Embiid hamarabb várható vissza, de Brett Brown vezetőedző megerősítette, hogy centere nem játszik a Miami Heat elleni első összecsapáson.

Még maradjunk az előbb említett Golden State-nél: Draymond Green Anthony Slaternek (The Athletic) elmondta, hogy abszolút irreális elvárás, hogy akkor majd ők minden évben bajnoki címet fognak nyerni. Sokan azt mondják, hogy a San Antonio Spurs az ideális franchise mintapéldánya az elmúlt 20-25 évre visszatekintve, de Green kiemelte, hogy Gregg Popovich-ék sem nyertek soha egymás utáni években aranygyűrűt. Azt is hozzátette az erőcsatár, hogy ettől függetlenül a visszavonultakon kívül mindenki ott van a bajnokcsapatukból még, úgyhogy egyáltalán nem szentírás, hogy ha nem ők nyerik a nagydöntőt, akkor fel kell robbantaniuk a jelenlegi magot, mert lehet, hogy soha többé nem lesz ilyen lehetőségük. Ő nem aggódik a szerződése miatt, csak a játékra koncentrál, a többit pedig az ügynökére hagyja.

A Washinton Wizards dobóhátvédjét, Jodie Meekst 25 meccsre eltiltotta a liga, miután megsértette a liga doppingellenes szabályait, így számára a szezon egészen biztosan véget ért. Meeks azt nyilatkozta, hogy soha nem szedett semmilyen teljesítményfokozót (ezzel vádolják), mert túlságosan tiszteli ehhez a sportágat, és rendkívül letört az ítélet miatt. Szerinte hamisan vádolják, és mindent meg fog tenni, hogy tisztázza a nevét.

Ronald Tillery (Memphis Commiercial Appel) értesülései szerint a Memphis Grizzlies az MLE-ért szeretné a nyáron újra leigazolni Tyreke Evanst. A kérdés az, hogy elég lesz-e a nagyjából 8.6 millió dolláros kivétel a hátvédre, akit tavaly 1 évre 3.3 millióért szerződtettek, de ennél jelentősen jobb teljesítményt nyújtott, több együttes érdeklődését is felkelthette. A GM, Chris Wallace egyébként elmondta a sajtónak, hogy nem akarnak több évet tankolni - nem igazán látja, hogy miért ne lehetnének versenyképesek akár már a következő szezonban is, és az, hogy most nem jutottak PO-ba, nem jelenti azt, hogy évekre kizuhantak az arra esélyes gárdák közül.

A végére pedig a lottery előtti sorsolás maradt, ahol feloldották az azonos mérleggel végző csapatok közötti holtversenyeket.

A Top14-en kívül a San Antonio Spurs fog a 18., a Minnesota Timberwolves pedig a 19. helyen választani, míg a mögöttük lévő négyes holtverseny úgy alakult, hogy az Oklahoma City Thunder pickje a 20., a Utah Jazzé a 21., a New Orleans Pelicansé a 22. (ez a Chicago Bullshoz kerül majd), az Indiana Pacersé pedig a 23. A Miami Heat megnyerte a Milwaukee Bucks elleni tie-breakert, így a 16. helyen választ majd a Phoenix Sunsnak, a Bucks pedig a 17. helyen húz - ha fordítva alakul, mindkét pick a Phoenixé lett volna, mert a Bucks draftjoga Top16 védett volt, és itt már a lottery-n nem fog változni semmi, ezek a helyek biztosak.

A lotteryben, tehát a legjobb 14 között a Chicago Bullsé lett a hatodik kiemelés, a Sacramento Kingsé pedig a hetedik - mindkét gárdának ugyanannyi esélye lesz az 1/1-re, ezt csütörtökön már leírtuk, viszont a Bulls húz előbb a drafton, ha nem sorsolják egyik gárdát sem a Top3-ba. A Dallas Mavericks pedig az Atlanta Hawks ellen nyerte a pénzfeldobást, így a texasiak kezdik a lotteryt a harmadik pozícióból, a Hawks pedig a negyedikből. A lottery előtt így néz ki a jelenlegi draftsorrend:

1. Phoenix
2. Memphis
3. Dallas 
4. Atlanta
5. Orlando 
6. Chicago 
7. Sacramento
8. Cleveland (from Nets) 
9. New York Knicks 
10. Philadelphia 
11. Charlotte
12. LA Clippers 
13. LA Clippers 
14. Denver
15. Wizards
16. Suns (via Heat)
17. Bucks
18. Spurs
19. Hawks (via Wolves)
20. Wolves (via Thunder)
21. Jazz
22. Bulls (via Pelicans)
23. Pacers
24. Blazers
25. Lakers (via Cavs)
26. 76ers
27. Celtics
28. Warriors
29. Nets (via Raptors)
30. Hawks (via Rockets)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus