Hírmorzsák 2018-05-08 (21:45)

A Raptors hajlik afelé, hogy kirúgja Dwane Casey-t - DeRozan megvédte mesterét, de Tyronn Lue szerint is abszurd lenne ez. DeRozan nagyon maga alatt volt azután, hogy újra kiestek a Cavs ellen - pályafutása során még sosem érezte magát ennyire mélyen. Rodney Hood megtagadta, hogy pályára lépjen a Raptors elleni negyedik negyedben, mégsem bünteti meg őt a Cleveland. James Borrego lesz a Charlotte új vezetőedzője. A Minnesotától még egy segédedző távozik. Stan Van Gundy belement volna abba is, ha csak edzőként dolgozik tovább a Pistonsnál - csak tréneri állás érdekli, vezetőségi már nem. David Fizdale teljes felelősséget vállalt a Marc Gasollal megromlott viszonya miatt, és tanult az esetből.

Josh Lewenberg (TSN) értesülései szerint a Toronto Raptorsnál nagyon hajlanak arra, hogy kirúgják Dwane Casey-t. A csapat dobóhátvédje, DeMar DeRozan azt nyilatkozta, hogy 7 éve van együtt a trénerrel, aki bízott benne, és hagyta, hogy 21 évesen szabadon játsszon. A sikerei közül sokat, sőt, az összeset Casey-nek köszönheti. DeRozan és Kyle Lowry is elmondták, hogy a vezetőedzőnek köszönhetik, hogy azok a játékosok most, akik. A Cleveland Cavalierst irányító Tyronn Lue is kiállt kollégája mellett - szerinte abszurd lenne, ha menesztenék Casey-t, aki egy egyéni játékra alapuló kosárlabdát játszó klubból olyan együttest gyúrt, amely Top3-ban volt támadásban és védekezésben is, és az alapszakaszban a második legjobb mérleget hozta.

Szintén a Raptors-Cavshez tartozik, hogy DeRozan bevallotta, nagyon nehéz három éven vannak túl, hiszen mindháromszor a Clevelandtől kaptak ki a rájátszásban. Azt nem tudja, mi miatt van ez, elképzelhető, hogy annyi a magyarázata, hogy jobbak, erősebbek, tapasztaltabbak náluk az ohióiak, vagy az is lehet, hogy egyszerűen nem úgy alakultak a dolgok, ahogy nekik jó lett volna - a lényeg az, hogy háromszor egymás után a Cavs ejtette ki őket. Azt is elmondta, hogy a ligában töltött 9 éve óta most érzi magát a legrosszabbul, és most a legidegesebb. Sokszor leütik az embert a földre, megtanul felállni onnan, és egy idő után úgy érzi, mindent kibír, aztán mégis megint a földre kerül - így érezték magukat tavaly is, és bár idén sok szép dolgot tettek le az asztalra, megint a padlón vannak.

Az is ehhez a párharchoz kapcsolódik, hogy a negyedik összecsapáson Rodney Hood nem lépett pályára a negyedik negyedben, pedig Lue beküldte volna - a tréner kritizálta játékosát a mérkőzés előtt, és Cedi Osman is elé került a rotációban. A hírek szerint Koby Altman GM találkozik a swingmannel, hogy megbeszélje vele, mi volt az oka annak, hogy megtagadta a játékot, de az is napvilágot látott, hogy a Cavs nem bünteti meg Hoodot az engedetlensége miatt.

Arról nemrég külön is írtunk már, hogy James Borrego lesz a Charlotte Hornets új vezetőedzője.

Arról délután volt szó, hogy a Minnesota Timberwolves három alkalmazottjától is elköszönt, egy negyedik, a segédedző Rick Brunson pedig lemondott - szexuális zaklatással, illetve nem megfelelő viselkedéssel vádolja több nő is, köztük egy riporter. Brunsont 2014-ben egyszer már letartóztatták szexuális erőszak vádjával.

A Detroit Pistons új vezetőedzőt és elnököt is keres, miután Stan Van Gundy távozott az együttestől. SVG Rod Bearsnek (The Detroit News) azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem az volt a döntő, hogy mindenképpen ragaszkodott mindkét poszthoz - teljes mértékben hajlandó lett volna arra, hogy az elnöki pozíciójáról lemondjon, és csak az edzősködésre koncentráljon. Saját elmondása szerint nagyon várta már az off-szezont, hogy egy teljesen egészséges Reggie Jacksonnal, valamint a Jackson-Blake Griffin-Andre Drummond trióval dolgozhasson végig egy nyarat, és így mehessen neki a szezonnak. SVG azt is elmondta, hogy edző szívesen lenne megint, de vezetőségi munkát már nem igazán vállalna, az nem vonzza.

A végére pedig David Aldridge (nba.com) maradt, aki a Memphis Grizzliesnél lévő helyzetről beszélt az előző szezonból. Aldridge úgy tudja, hogy Mike Conley kereszttűzbe került, mert Marc Gasollal és David Fizdale-lel is kitűnő viszonyt ápolt. Fizdale tavaly nyáron Spanyolországba utazott, hogy megpróbálja helyrehozni a Gasollal való viszonyát, de a spanyol centert ez nem érdekelte, a tréner helyzetét pedig az is nehezítette, hogy Gasol Robert Pera tulajdonossal is kitűnő kapcsolatban volt. Fizdale egyébként a Knicksnél tegnap este megtörtént bemutató sajtótájékoztatón teljes felelősséget vállalt a Gasollal való hűvös viszonya miatt, tanult az esetből, tudja, hol rontotta el a dolgokat, és nem szeretné még egyszer elkövetni ezt a hibát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus