Hírmorzsák 2018-05-09 (11:00)

Lowry elpocsékolt évnek érzi az ideit. Casey csalódott, mert nem küzdöttek elég keményen a játékosai - szerinte a Raptors lehet az a csapat, amely letaszítja a keleti trónról LeBront. VanVleet szívesen maradna Torontóban. Donovan Mitchell lábfeje megsérült - a Jazz újonca visszaszívta a Hardennel kapcsolatos megjegyzéseit. Chris Paul nem elégedett meg élete első főcsoportdöntőjével. Klay Thompson nehezen tudja elképzelni, hogy otthagyja a Warriorst. Steve Kerr szerint Steph Curry jól van, Draymond Green pedig a Hall of Fame-be fog kerülni. Rajon Rondo ágyéka megsérült. Alvin Gentry szeretné, ha Cousins maradna a Pelicansnél. Draymond Green Rondót dicsérte.

Tegnap este a Toronto Raptors vezetőedzőjével, Dwane Casey-vel kezdtünk, és ma délelőtt is vele indítunk. A tréner azt nyilatkozta a Cleveland Cavaliers elleni kiesést követően, hogy azt hitte, keményebben fognak küzdeni a játékosai. Nem tudja, miért, de valamiért ez nem történt meg, emiatt pedig csalódott. Casey még rögtön a kiesést követően LeBron Jamesről is beszélt - minden idők egyik legjobb játékosának nevezte, aki mindenki számára egy rémálom, ezt minden eddigi ellenfele tudja, és minden jövőbeli ellenfele látni fogja. Casey szerint azonban ez idővel változni fog - láthattuk ezeket a korszakokat Michael Jordan vagy Kobe Bryant esetében is, és Casey szerint a Raptors lehet az, amely átszakítja a gátat. Nincs szerencséjük, minden évben összefutnak LeBronnal, de majd eljön az idő, hogy Jamest is legyőzik, és miért ne lehetnének ők azok, akik ezt megteszik?

A Raptors irányítója, Kyle Lowry a szezonzáró sajtótájékoztatón elmondta, hogy számára ez egy elvesztegetett év volt. Úgy érezték, hogy idén bekerülhetnek az NBA döntőbe, ez volt a céljuk - persze mindig is ezt tűzték ki maguk elé, de ebben a szezonban csak ez számított. Zsinórban harmadjára kaptak ki a Cleveland Cavalierstől, Jamesről pedig elmondta, hogy egészen jó játékos. Ő mindig is azt vallotta, hogy ahhoz, hogy a legjobb legyél, le kell győznöd a legjobbat, márpedig az elmúlt három évben mindig kikaptak attól a keleti gárdától, amely végül bekerült a nagydöntőbe.

A kanadaiaknál az idén berobbanó Fred VanVleet korlátozott szabadügynök lesz a nyáron, amiről annyit mondott, hogy a pályán aratott siker lesz számára a legfontosabb faktor a nyári döntésénél. Korlátozott szabadügynök lesz, úgyhogy nem választhat magának csapatot, legalábbis nem biztos, hogy oda mehet, ahova akar, viszont szeret Torontóban lenni. A Raptors adott neki lehetőséget, ez a klub és ez a szakmai stáb, ő pedig egy hűséges ember, mindig is annak tartotta magát. Reményei szerint megegyezésre tud jutni jelenlegi klubjával, de azt is tudja, hogy ez üzlet is innentől, pénzügyi szempontok is döntenek.

A Utah Jazz újonc hátvédje, Donovan Mitchell a Houston Rockets elleni ötödik mérkőzés negyedik negyedében az öltözőbe vonult, mert fájt a bal lábfeje - megröntgenezték, de törése nincs. További vizsgálatokat azt követően végeznek el Mitchellen, ha a csapat visszaért Salt Lake City-be, és természetesen ezután lehet majd többet tudni arról, pontosan mi is a baja. Mitchell egyébként visszaült a kispadra még a meccs vége előtt, elmondása szerint azért, mert ott akart lenni a csapattársaival. Nehéz volt végignézni kívülről az egészet, de látta, hogy küzdenek és harcolnak a többiek - a végeredménnyel természetesen nem elégedett (sem ő, sem a Jazz többi tagja), de egyébként minden egyes társával igen.

Mitchell a Houston elleni negyedik meccsen az egyik jelenet után kiakadt, miután szerinte James Harden "könnyű síppal" kapott meg két büntetőt - azt mondta Michell, hogy "ha erre van szüksége, hogy kib*szott MVP legyen, akkor b*ssza meg...". A Jazz fiatal játékosa még a ma hajnali meccs előtt elmondta, hogy természetesen Harden az MVP, efelől nincs kétsége senkinek. Szerinte mindenki mondott már olyan dolgokat a pillanat hevében, amiket egyébként nem úgy gondolt - sokkal inkább magával foglalkozott akkor is, amikor ez a fenti mondat elhangzott, mindent megpróbáltak, hogy valahogy legyűrjék a Houstont. Nem örült neki, hogy ez így nyilvánosságra került, de tudja, hogy mindenhol vannak kamerák, ehhez már hozzászokott, majd még egyszer elmondta, hogy Harden az MVP, méghozzá megérdemelten.

A Rockets irányítója, Chris Paul életében először került be a konferencia-döntőbe, és arról kérdezték a Jazz elleni, ma hajnali, ötödik találkozó után, hogy érez-e valami megkönnyebbülést azzal kapcsolatban, hogy végre ott van a főcsoport fináléjában. Paul visszakérdezett, hogy miért, kinek célja csak idáig eljutni? Egyáltalán nem elégedett, még 8 mérkőzést kell nyerniük idén - azt nem tudja, mit kellene most éreznie, de még rengeteg dolguk van ebben az idényben.

A Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson Ric Bucherrel (Bleacher Report) beszélgetett a jövő nyárról, amikor szabadügynök lehet. Thompson elmondása szerint ő is része volt annak a társaságnak, amely felépítette azt a kultúrát, ami most a Warriorst körülveszi, és bár nem hagyna mindent maga mögött, amiért dolgozott, egy teljesen új kezdet lenne, ha elhagyná az oaklandi klubot. Ő is az egyik úttörő volt a Golden State-nél, Steph Curry egyik legrégebbi csapattársa, és büszke arra, hogy honnan hova jutott a franchise. Azért, mert nem ő a csapat arca, az még nem jelenti azt, hogy nem kapja meg a megfelelő elismerést. Megvan a saját maga identitása, mert az igazi szurkolók, azok, akik a csapat környékén dolgoznak, illetve a kortárs kosarasok látják, mennyi munkát végez, és hogy milyen szerepet játszott az együttes sikereiben az elmúlt 5-6-7 évben. Azt is hozzátette Thompson, hogy rendkívül nehezen tudja elképzelni, hogy bárhova máshova igazol.

A bajnok vezetőedzője, Steve Kerr a ma hajnali, New Orleans Pelicans elleni meccs után egyrészt elmondta, hogy Steph Curry 37 percet játszott egy PO meccsen, úgyhogy szerinte rendben van irányítója. Másrészt azt mondta, hogy Draymond Green szerinte a Hírességek Csarnokába fog kerülni.

Még egy sérülés Mitchellé mellett: a New Orleans Pelicansnél Rajon Rondo egy ágyéksérülés miatt nem játszott a Golden State Warriors elleni sorozat ma hajnali, ötödik ütközetének második félidejében, ezt Alvin Gentry vezetőedző osztotta meg a média képviselőivel. Gentry azt is elmondta, hogy szerinte nagyszerű párharc lesz a Rockets-Warriors, ő már nagyon várja. Rákérdeztek nála DeMarcus Cousinsnál, amire azt válaszolta, hogy szerinte mondania sem kell, azt szeretné, ha jövőre is a Pelicans tagja lenne a center.

Ha már Green és Rondo is szóba került, akkor zárjuk ezzel a ma délelőtti híreket: a meccs után a pályaszéli riporternek azt nyilatkozta a Warriors erőcsatára, hogy nagyon tiszteli Rondót - kevés igazán okos ember van a ligában, és a Pelicans játékmestere egyértelműen közéjük tartozik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus