Hírmorzsák 2018-05-09 (22:00)

Peja Stojakovic a Kings segéd GM-je lett. Dwane Casey-t szavazták meg az edzők az év trénerének - addig nem foglalkozik a pletykákkal, amíg azt nem mondja neki a Raptors, hogy kirúgták. Masai Ujiri szerint kizárt, hogy a Toronto tankoljon, a szezonért pedig teljes felelősséget vállal. Shane Larkin nem játszik vállsérülése miatt. James Harden betegen vállalta a játékot ma hajnalban. Kijöttek az új oddson a bajnoki címre. Nikola Mirotic maradna a Pelicansnél. David Fizdale szerint Kristaps Porzingis az NBA jövője. Enes Kanter szívesen lenne pankrátor kosaras pályafutását követően.

Arról ma este külön is írtunk már, hogy a ligában dolgozó vezetőedzők Dwane Casey-t választották meg az Év Edzőjének, de tegnap este arról is beszámoltunk, hogy bizonyos hírek szerint a Toronto Raptors hajlik afelé, hogy kirúgja Casey-t. A tréner azt mondta, hogy amíg nem mondják neki az ellenkezőjét, addig ő a Raptors alkalmazottja, márpedig eddig senki nem közölte vele, hogy menesztették volna. Masai Ujirit is kérdezték a riporterek a szezont lezáró sajtótájékoztatón. A GM azt mondta, hogy a tankolást felejtse el mindenki, azt ők nem csinálják, másrészt teljes felelősséget vállalt a szezonért és a Cavs elleni 0-4-ért is.

A Boston Celtics hátvédje, Shane Larkin válla nagyon fáj, és Brad Stevens vezetőedző elmondása szerint a közeli jövőben nem nagyon fog pályára kerülni Larkin, műteni azonban valószínűleg nem kell. A Houston Rocketsnél Mike D'Antoni vezetőedző és Chris Paul is elmondták, hogy az ötödik meccsen 7/22-es mezőnymutatóval 18 pontig jutó James Harden betegen és sérülten vállalta a találkozót.

A New Orleans Pelicans erőcsatára, Nikola Mirotic a Golden State Warriors elleni kiesést követően azt nyilatkozta, hogy természetesen maradni akar a Pelicansnél, mert olyan számára a klub, mint egy család.

Kijöttek az oddsok a bajnoki címre, amik az alábbiak szerint alakulnak:

Warriors 5/7
Rockets 2/1
Cavaliers 5/1
Celtics 25/1
76ers 40/1

A Sacramento Kingsnél egy legenda komolyabb pozícióba került: Peja Stojakovicot segéd GM-mé léptették elő. Minden idők egyik legjobb kezű játékosa Vlade Divacnak fog segíteni a játékosok fejlesztésének menedzselésében, a tehetségek felkutatásában, és a G-Ligás együttes, a Stockton Kings irányításában. Az egykori szerb klasszis az elmúlt három évben a csapatfejlesztési részleg alelnöke volt, most egy szinttel feljebb lépett.

Arról volt már szó a héten, hogy a New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale el fog utazni Lettországba, hogy találkozzon Kristaps Porzingisszel - a magasembernek voltak gondjai a csapattal a korábbiak során. Fizdale az MSG Networknek azt mondta, hogy egy új kezdetet jelent Porzingis számára, úgy érzi, jó kapcsolatot fog kiépíteni vele és a családjával is, és valami különleges dolgot építenek majd köré. Fizdale szerint Porzingis az NBA jövője - a mostani legjobbak atletikusak, jó adottságokkal bírnak, képzettek és mentálisan is kemények. A tréner úgy érzi, a lett magasemberre is illenek ezek a tulajdonságok, és olyan kosaras, aki képes komoly magasságokba repíteni egy franchise-t

A végére pedig Enes Kanter maradt - a Knicks magasembere egy twitteren tartott kérdezz-felelek beszélgetés során azt a kérdést kapta, hogy lenne-e pankrátor kosaras pályafutását követően, amire azt írta, hogy igen, persze, mert ez a kedvenc sportja a kosárlabda után, a kedvenc pankrátora pedig az Undertaker. Azt is hozzátette a török, hogy ez kicsit korai kérdés még, talán 10 év múlva már aktuális lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus