Hírmorzsák 2018-05-16 (21:45)

LeBron át fogja gondolni, hogyan segíthetné még inkább a Cavst. Lue szerint James nem volt olyan agresszív a nyaksérülése után. A Cleveland úgy érzi, hosszútávon is sikeres lehet a 8. pickkel és a fiataljaival. Az egyik Cavs játékos úgy aposztrofálta Danny Ainge-et az Irving-csere után, hogy egy "kib*szott tolvaj". JR Smith szerint jogos volt a Flagrant 1-e, Marcus Smart szerint az ilyen esetek megengedhetetlenek. A liga nem bünteti utólag Smith-t. Porzingis felépülési időpontjáról augusztus végén lehet majd többet tudni. A Suns már eldöntötte, hogy Aytont választja a drafton? Újra felmerült a PO előtti mini-rájátszás ötlete. Budenholzer Antetokounmpóval és Middletonnal reggelizett. Megvannak a Jazz nyári ligás tornájának résztvevői. Cousins már nem követi instagramon a Pelicanst.

A Cleveland Cavaliers játékosát, LeBron Jamest kérdezték a ma hajnali, Boston Celtics elleni második vereség után, hogy még mindig nem aggódik-e - ezt mondta az első meccs után. James azt válaszolta, hogy hazamegy a három gyerekéhez, a családjához, az anyukájához, aztán átgondolja a dolgokat - azt fogja leginkább lepörgetni magában, hogy hogyan tudna még inkább a csapata segítségére lenni, hogy sikeresek lehessenek, hogyan tudnának még versenyképesebbek lenni. LeBron szerint nincs semmi baja, fog tudni aludni is, mert amikor minden tőle telhetőt kiad magából valaki, akkor együtt tud élni azzal is, ha kikap.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy a nyolcadik helyen választhatnak majd a drafton, amire Koby Altman GM azt mondta, hogy szerinte nagyon mély játékosbörze lesz - a korábbi években nem lett volna túl kényelmes helyzetben, ha a 8. pickkel rendelkezik, de idén nagyon értékesnek gondolja ezt a cetlit. Kérdezték arról is, hogy hogyan értékelné most a Kyrie Irving-cserét, amire annyit felelt, hogy a keleti döntőben vannak, a nagydöntőért harcolnak, ami szerinte nagyszerű eredmény. Több tehetséges fiatallal rendelkeznek, és a mostani draftjoguk segítségével hosszútávon is sikeresek lehetnek.

Ehhez az Irving-féle cseréhez tartozik, hogy Jason Lloyd (The Athletic) információi szerint az egyik Cavs játékos egy "kib*szott tolvaj"-nak nevezte Danny Ainge-et, a Boston Celtics GM-jét, miután kiderült, milyen csomagért tudta megszerezni az irányítót.

Volt arról szó délelőtt, hogy LeBron James egy kisebb nyaksérülést szenvedett, de a találkozó után elmondta, hogy semmilyen befolyással nem volt ez a játékára. Tyronn Lue vezetőedző nem értett ezzel egyet - szerinte miután visszatért sztárja, nem volt olyan agresszív támadásban, nem támadta annyira a gyűrűt, nem játszott olyan erővel, amiről a mérkőzést megelőző edzésen beszéltek.

Arról is volt szó ma már többször is, hogy JR Smith egy elég paraszt faultot ütött Al Horfordon, akit a levegőben lökött meg hátulról. Smith szerint jó ítélet született, érti, hogy miért kapott Flagrant 1-et - nem akart semmilyen komolyabb sérülést okozni, egyszerűen egy szép nagy tiszta szabálytalanságot követett el saját érzése szerint. Marcus Smart véleményét már olvashattátok reggel, de azt is elmondta a bostoni hátvéd, hogy Horford teljesen védtelen volt - háttal volt az esetnek, a levegőben volt, és nem tudta kontrollálni azt, hogy hova esik. Smart szerint ilyenkor két kézzel meglökni hátulról valakit egyértelmű alattomosság, és nem szabad hagyni, hogy ez megint megtörténjen. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a liga nem bünteti meg Smith-t utólag ezért a faultért.

A New York Knicks GM-je, Scott Perry azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy nagyjából augusztus végén, szeptember elején lehet arról pontosabb képük, hogy mennyit kell kihagynia Kristaps Porzingisnek. A legtöbb orvos azt mondja, hogy jelenleg megtippelhetetlen, milyen hosszúra nyúlik a lett felépülése, de 6-7 hónappal a műtétet követően már jóval jobban be tudják lőni, mikorra várható vissza Porzingis. A lett egyébként Madridban, a Real Madrid edzőközpontjában edz, és orvosa szerint egyrészt rohamléptekben halad a rehabja, másrészt rengeteget erősödött, és szeptemberben fel sem lehet majd ismerni a felsőtestét. 

Ma hajnalban megvolt a draft lottery, így eldőlt, hogy a Phoenix Sunsé az 1/1, John Gambadoro (Arizona Sports 98.7) forrásai szerint pedig az is eldőlt már, hogy a Suns DeAndre Aytont fogja húzni elsőként - azt válaszolta legalábbis egy twitteren feltett kérdésre, hogy 100%-ig biztos abban, hogy a Suns Aytont húzza, és Gambadoro elég insider a phoenixi franchise-zal kapcsolatban.

A lottery előtt találkozak egymással a tulajdonosok, és Zach Lowe (ESPN) úgy tudja, hogy újra felmerült egy PO előtti mini-rájátszás ötlete, miután egészen kiváló mérkőzés kerekedett az alapszakasz utolsó játéknapján a Minnesota Timberwolves és a Denver Nuggets ütközetéből. A korábbi tervek szerint mindkét konferenciában a hetedik helyezett a nyolcadikkal játszana az alapszakasz végén - a győztes megkapná a hetedik kiemelést, a  vesztes pedig a kilencedik és a tizedik helyezett csatájának győztesével játszana a nyolcadik pozícióért.

Egy érdekesség: az előbb említett Lowe értesülései szerint Mike Budenholzer és Giannis Antetokounmpo, valamint Khris Middleton ma együtt reggeliztek Milwaukee-ban - minden jel arra mutat, hogy az Atlanta Hawks egykori trénere lesz a Bucks következő vezetőedzője.

A Utah Jazz bejelentette nyári ligás tornáját - ugyanúgy július 2. és 5. között rendezik majd, mint a Sacramento Kingsét, és a Jazz mellett a San Antonio Spurs, az Atlanta Hawks és a Memphis indulnak majd rajta.

A végére pedig egy újabb instagram-sztori maradt. Arról délelőtt olvashattatok már, hogy Dennis Schröder "kitakarította" insta-fiókját, és nem követi már az Atlantát - nos, úgy tűnik, hogy a "jó" példa ragadó, DeMarcus Cousins sem követi már a New Orleans Pelicanst. Mikor megkérdezték tőle, hogy miért van ez, akkor azt felelte, hogy "mert felnőttem". Cousins a nyáron szabadügynök lesz, és a korábbi hírek szerint a klub egy maximumnál kisebb szerződést akar neki adni rövidtávra, miután Achilles-szakadásból fog visszatérni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus