Hírmorzsák 2018-05-17 (14:30)

PJ Tucker szerint továbbra is ők az esélytelenebbek, szeretik ezt a szerepet - keményebben és okosabban kell játszaniuk a Golden State-nél. Durant szerint ők sem érinthetetlenek - az a lényeg, hogy erre a pofonra hogyan reagálnak. Steph Curry szerint agresszívebben és fegyelmezettebben kell védekezniük. A Rockets úgy érezte a nyár egy pontján, hogy közel vannak Carmelo Anthony megszerzéséhez. Mike Budenholzer a Bucks új vezetőedzője. Az Orlando kispadjára Kelvin Sampson a legesélyesebb. Megvannak az év végi díjak "döntősei". Több név is felmerült a Pistons vezetőségi állásaival kapcsolatban. Jason Smith lehívta jövő évi játékosopcióját. Drafthírek: Doncic, Bagley, Porter, Kings, Hawks.

Két hírről már beszámoltunk kora reggel. Egyrészt kihirdették azoknak a játékosoknak a névsorát, akik a különböző egyéni díjak szavazásánál a Top3-ban végeztek - részleteket ezen a linken találtok.

Másrészt arról is volt szó, hogy Mike Budenholzer lett a Milwaukee Bucks új vezetőedzője - részletek ezen a linken.

Maradjunk a vezetőségi és edzőpletykáknál. Marc Stein (New York Times) információi szerint Kelvin Sampson lett az első számú jelölt az Orlando Magic kispadjára - ő korábban dolgozott már együtt Jeff Weltmannal és John Hammonddal, a Magic két fő vezetőjével a Milwaukee-nál, és jelenleg a Houston Egyetem főedzője.

Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Detroit Pistons elnöki posztjára több név is felmerült - Jeff Bower megtartása mellett Kiki Vandeweghe, Ed Stefanski, Gersson Rosas és Trajan Langdon nevét is bedobta Wojnarowski, Brent Barry és Shane Battier pedig ha nem is elnök/GM-i poszton, de más szerepkörben szintén kaphat állást a gárda vezetőségében. 

A Washington Wizardsnál Jason Smith lehívta 5.45 millió dolláros szerződését a 2018/19-es idényre.

Tim MacMahon (ESPN) információi szerint a Houston Rockets a nyár egy pontján elég optimista volt azzal kapcsolatban, hogy sikerül megszerezniük Carmelo Anthonyt egy New York Knicksszel és Portland TrailBlazersszel kötött hármascserével. A tárgyalások állítólag akkor rekedtek meg, amikor Phil Jacksont kirúgták a Knickstől, Anthony sorsának azonban nem volt köze PJ Tucker és Luc Mbah a Moute leigazolásához. Előbbit Harden már a nyár legelején győzködte, mikor együtt edzettek - Tucker elmondása szerint Harden megmondta neki, hogy "Houstonba jössz, mert szükségünk van arra, amit tudsz".

Ha már a Rockets, akkor itt térjünk át a nyugati döntő második meccsére, amit ma hajnalban egészen simán nyert a Houston. A találkozó után az előbb említett Tucker azt mondta, hogy nem kétséges, hogy ők az esélytelenebbek, hiszen a Golden State Warriors a bajnok, és addig ők a favoritok, amíg valaki ki nem ejti őket. Az emberek egyébként is azt mondták, hogy esélyük sincs, ki fogják őket söpörni, és szeretnék megtartani ezt az "esélytelen" státuszukat. Azt is hozzátette a védekezőspecialista kiscsatár, hogy csak úgy van sanszuk, ha elég dörzsölten kosaraznak - keményebben és okosabban kell játszaniuk, mint ahogy a Warriors teszi.

A mérkőzés után Tim Kawakami (The Athletic) kérdezte meg Kevin Durantet, hogy mennyire volt meglepő, hogy a Hampton 5 nevű formáció (Curry, Thompson, Iguodala, Durant, Green) -17-ben zárt, amire azt mondta, hogy nem sokkolta ez, van ilyen, mert nem érinthetetlenek ők sem. Nem fognak végigsöpörni a ligában - jó csapatuk van, de nagyszerű az ellenfelük is. KD szerint ez a játék szépsége - van, amikor kiütéses vereséget szenvedsz, kapsz egy váratlanul nagy pofont, de a lényeg az, hogy erre hogyan tud reagálni az ember.

Steph Curry-t arról kérdezték, hogy megint rengeteget támadta őt a Houston, az irányító pedig annyit mondott "erre", hogy bementek a Rockets dobásai - egy lépéssel lassabbak voltak a váltásoknál és a besegítéseknél, mint kellett volna lenniük. Tudják, hogy a texasiak első számú játéka az egy-egyezés, és hogy abból minél többször akarnak eljutni a gyűrűig, márpedig ezt most kifogástalanul meg tudták csinálni. Erre felelniük kell egy kicsit agresszívebb és kicsit fegyelmezettebb védekezéssel.

A végére pedig a draft maradt, miután Jonathan Givony a The Woj Podcast vendége volt a munap. A DraftExpressnél megismert, az ESPN által "leigazolt" Givony azt mondta, hogy a Sacramento Kings a második helyen valószínűleg megnézi a magasembereket is - a hetedik helyen Michael Porter Jr.-ral szemeztek, a lottery miatt viszont sokat léptek előre. Marvin Bagley Jr. is felkeltheti az érdeklődésüket, és persze benne van a pakliban az is, hogy Luka Doncicra esik a választás - ha valamelyik franchise szívbaj nélkül húz európait, akkor az a Kings lehet. Givony szerint érdekes lesz látni, hogy a Sacramentótól ki fogja megtekinteni élőben az Euroliga négyes döntőjét, amelyen szerepelni fog Doncic is.

Givony az említett játékosokról még több infót is megosztott. Egyrészt Bagley-vel kapcsolatban kiemelte, hogy az Atlanta Hawks még az első és a második helyen is őt draftolta volna valószínűleg, így ha lecsúszik a harmadik helyre, minden bizonnyal rá esik majd a választás, de Doncic draftolása is benne van a pakliban. Azt is kiemelte Givony, hogy Porter az, akinél a legkevésbé belőhető, hogy hol fog elkelni - be fogják hívni az elöl húzó csapatok is privát edzésre, de rengeteg a kérdőjel a hátával kapcsolatban, és sok múlik azon, hogy milyen lesz a fizikai felmérője, ettől függően ugyanis akár a lottery végébe is lecsúszhat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus