Hírmorzsák 2018-06-08 (13:00)

Durant otthonra talált a Golden State-nél, hosszabbítani fog a Warriorsszal. Még LeBron sem tudja, mit fog csinálni a nyáron? A Golden State rámegy a nyáron Arizára? Irving a New York Knicksnél akar játszani? Spekulációk LeBron, Paul George, Irving és Kawhi Leonard jövőjével kapcsolatban. A Bulls Zach LaVine-t, a Magic Aaron Gordont tartja meg akár maximum szerződéssel is. A Chicago tagadja, hogy a 10.000 dolláros részvételi díj miatt nem ment el a trevisói NBA Global Campre. Jerry Colangelo megfenyegette a Sixerst arra az esetre, ha kirúgják a fiát.

Adrian Wojnarowski (ESPN) több dologról is beszélt. Egyrészt azt mondta, hogy Kevin Durant otthonra talált a Golden State Warriorsnél, és a Steph Curryvel és Klay Thompsonnal való kapcsolata pont olyan, amilyennek remélte - nem akarja a teljes reflektorfényt, pont ezért igazolt anno az oaklandiekhez. Ezzel egyébként egybevág Rachel Nichols (ESPN) mondata is: beszélt Duranttel, és neki kijelentette a kiscsatár, hogy hosszabbítani fog a Warriorsszel - volt arról szó tegnap délelőtt, hogy azt nyilatkozta, hogy "bármi megtörténhet", ami miatt elindult a spekuláció, hogy talán elhagyja nyáron az együttest, de nem úgy tűnik, hogy ez lenne a helyzet.

Wojnarowski beszélt LeBron Jamesről is. Egyrészt kiemelte, hogy tavaly is nagyon sok spekuláció volt arról, hogy a Cleveland Cavaliers sztárja elhagyja az ohiói együttest, mégsem tette, és ha alá akarja írni az 5 éves, 200 millió dolláros szupermax szerződést, akkor azt csak a Cavsnél teheti meg. A Los Angeles Lakers vonzó célpont lehet, főleg akkor, ha Paul George-ot is sikerül rábeszélni arra, hogy szerződjön oda, vagy esetleg jövő nyáron egy másik sztárt, de Wojnarowski kiemelte, hogy senki nem gondolja úgy, hogy az a Lakers jobb lenne, mint a Golden State vagy akár a Houston Rockets. Szóba került a Boston Celtics és a Philadelphia Sixers is, mint olyan fiatal csapatok, amikhez hasonló nincs nyugaton, és könnyebb lenne az útja a döntőig, de Wojnarowski szerint még az sem biztos, hogy egyáltalán LeBron tudja, mit fog csinálni.

Chris Haynes (ESPN) Tim Kawakami podcastjében azt mondta, hogy forrásai szerint a Golden State rámehet a nyáron Trevor Arizára - le kellene mondania a kiscsatárnak némi pénzmagról ahhoz, hogy a Golden State játékosa legyen, de a hírek szerint Bob Myersék nagyon szeretnék megszerezni.

Haynes LeBronról is beszélt, és szerinte nincs túl nagy realitása annak, hogy LeBron a Warriorshöz igazol a nyáron, hiába röppent fel a pletyka - februárban már megírta, hogy tiszteletből meghallgatja az oaklandi gárdát, ha le akarnak vele ülni tárgyalni, mert az új kor San Antonio Spursének tartja a franchise-t, ezért a hatalmas tisztelet velük szemben. Haynesnél rákérdeztek arra, hogy ki lehet akkor a befutó. A Houstonról azt mondta, hogy sokat hallani a nevüket, de információi szerint ez a végkimenetel sem reális, nem úgy a Philly, aki abszolút elképzelhető célállomás. A Lakers is ott van a kalapban, bár nem annyira, mint a korábbiak során - ettől függetlenül Magic Johnsonékkal is leül beszélni, és az aranysárga-lilák két éve erre a nyárra készülnek. Bedobta sötét lóként a Toronto Raptorst, és a Celticset említette még, mint olyan csapatot, amely a Golden State szintjén van - ha megkeresik Jamest, biztosan meghallgatja őket, de azt is hozzátette, hogy Kyrie Irving jelenléte gondokat okozhat.

Ha már Kyrie Irving, akkor térjünk át rá, Shams Charania és Chris Mannix (mindketten The Vertical, Yahoo Sports) egy podcastben róla beszélgettek. Mannix bedobta, hogy érzése szerint a Boston fél a 2019-es nyártól, mert Irving rengeteget beszélt arról Clevelandben, hogy a New York Knicksnél szeretne játszani, és jövő nyáron korlátozások nélkül igazolhat bárhova. Azt is hozzátette Mannix, hogy Irving álláspontja változhatott, hiszen a Celtics arca lett, egy kifejezetten jól teljesítő együttesnél játszik most, a kérdés, hogy tényleg változott-e a jövőről alkotott elképzelése. Charania ekkor kontrázott rá, hogy ő úgy tudja, hogy mikor Bostonba cserélték Irvinget, hosszútávra tervezett a játékmester, akkor mindenképpen úgy gondolta, hogy hosszabbítani fog a Celticsszel.

És még mindig ide tartozik, hogy a Cavs egyik veterán játékosa Jason Lloydnak (The Athletic) azt nyilatkozta, hogy ha Irving még a csapat tagja lenne, 3-0-ra vezetnének a döntőben.

Charania még két hosszabb történetről beszélt. Egyrészt arról, hogy Kawhi Leonard nem rejtőzködött a San Antonio Spurs elöl, sokáig együtt dolgozott a csapat személyzetével, több eseményen is részt vett, és ott volt például Gregg Popovich feleségének temetésén is, ahol beszélt a Spurs vezetőivel. Charania elmondása szerint Leonard közel van a 100%-os állapothoz, teljesen egyértelmű, hogy a következő idény kezdetére rendben lesz. Megkérdezték tőle, hogy csak annyi van-e hátra, hogy odatolják Leonard elé az 5 éves, 200 millió dolláros hosszabbítást, amire viszont azt mondta, hogy nem. Volt egy csomó dolog, amelyben nem sikerült jól kommunikálnia egyik oldalnak sem - ezeket a dolgokat rendezniük kell, és közös nevezőre kell kerülniük több szempontból is, mielőtt egyáltalán szóba kerülhetnek a pénzügyi, szerződést érintő dolgok.

A másik téma Paul George és az Oklahoma City kapcsolata volt. Charania úgy tudja, hogy nagyon jól érzi magát George a Thundernél, és úgy gondolja, jó helyen van, de rengeteg dolog változhat, és LeBron döntése kulcsfontosságú lehet. Charania hozzátette, hogy amíg James dönt arról, hol folytatja, George nagyon könnyen hosszabbíthat a Thundernél, nem feltétlenül fog várni. Azt is hozzátette az újságíró, hogy George rendkívül jó kapcsolatot ápol Russell Westbrookkal - olyan kapcsolatot, amit nem igazán lehet lemérni, hogy milyen sokat számíthat majd George döntésénél. Ez sokat számíthat a Thunder szempontjából, mert jobb a viszonyuk, mint Westbrooknak és Durantnek volt két évvel ezelőtt. Sok mindent csinál együtt George és Westbrook, barátok.

Szintén Charania hozta azt a hírt, hogy információi szerint a Chicago Bulls Zach LaVine-t, az Orlando Magic pedig Aaron Gordont tartja meg a nyár folyamán, méghozzá akkor is, ha maximum szerződést ajánl nekik bárki - mindketten korlátozott szabadügynökök.

A Bullshoz kapcsolódik az is, hogy tagadják, hogy a 10.000 dolláros részvételi díj miatt nem vettek részt a trevisói NBA Global Campen - ezt tegnap este már olvashattátok. John Paxson alelnök azt nyilatkozta a Chicago Tribune munkatársának, hogy azért nem mentek el Trevisóba, mert bíznak a nemzetközi játékosmegfigyelői vezetőjükben, Ivica Dukanban, illetve az ő ismereteiben az érintett európai játékosokról. Másrészt a két első körös pickjük miatt több edzést is tartanak a napokban, és minden játékosmegfigyelőjüket szeretnék Chicagóban tudni, ezért nem volt senki ezen az európai seregszemlén.

A végén pedig nézzünk egy kicsit a Bryan Colangelo-féle twitterbotrány mögé: mint arról tegnap este olvashattatok már, a szakvezetőt menesztette a Philadelphia Sixers. Sokan nem tudták, hogy miért húzta eddig a klub ezt a döntést, az ok pedig Bryan apja, Jerry Colangelo lehetett, aki Kyle Neubeck (Philly Voice) értesülései szerint megfenyegette a csapatot, hogy tönkrevágja a kapcsolataikat a ligán belül, ha kirúgják a fiát - Jerry régóta dolgozik az NBA-ben, és a Team USA-nél is komoly befolyása van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus