Hírmorzsák 2018-07-31 (11:00)

LeBron a Rocketsen és a Sixersen is erősen elgondolkodott, mielőtt a Lakerst választotta - nincsenek elvárásai, csak az, hogy mindenki bajnok mentalitással álljon a szezonhoz. Kent Bazemore iránt érdeklődik a Pelicans és a Houston. Robert Horry szerint Clint Capela nem maxos játékos, mert James Harden passzaiból jönnek a pontjai. Ted Leonsis szerint ez a valaha volt legmélyebb Wizards-keret - beszélt Dwight Howardról is. Howard szerint hívta őt a Warriors, de John Wall megkeresése után tudta, hogy Washingtonba igazol. Anthony Davis szerint Cousins már ellenség - beszélt Julius Randle-ről és a Golden State-ről is. Dwyane Wade továbbra sem döntött jövőjéről. Egy játékost elküldött a Boston. Steven Adams majdnem abbahagyta a kosárlabdát az egyetemen.

A Los Angeles Lakers új sztárja, LeBron James Rachel Nicholsszal (ESPN) beszélgetett, és elmondta, hogy nagyon sokat gondolkodott azon, hogy összeáll Philadelphia Sixersnél Ben Simmonsszal és Joel Embiiddel vagy a Houston Rocketsnél James Hardennel és Chris Paullal. Egyik csapattal sem találkozott személyesen, a képviselői ültek le beszélgetni a Sixersszel, a Houstonhoz pedig bonyolult módon kerülhetett volna csak. LeBron azt is elmondta, amit mindig: az is közrejátszott döntésében (sőt...), hogy a családja hol érzi magát kényelmesen.

James elmondása szerint az idény után nagyon sok csapatot megvizsgált, felírta, hogy mi szól mellettük és ellenük, és ezek közé tartozott a Lakers, a Sixers és a Rockets mellett a Cleveland Cavaliers is. Úgy tűnhetett, hogy milyen gyorsan döntött, de igazából ez egy hosszabb folyamat vége volt. Leginkább a családjával beszélt arról, hogyan tovább, és ezt követően fogalmazódott meg benne, hogy ez legyen karrierje következő fejezete. LeBron szerint lesznek hónapok, amikor kifejezetten jók lesznek, meg olyanok is, amikor nem annyira, de ez az összeszokottság hiányából adódik - mindenki új a gárdánál a másik számára azt a pár maradót leszámítva. Nincsenek elvárásai a Lakersszel szemben, de egyértelműen jobb eredményt akar elérni, mint amit tavaly elértek az aranysárga-lilák, és szeretné, ha bajnok mentalitásuk lenne. Ez nála nem feltétlenül jelent végső győzelmet, de minden nap minden edzésén a lehető legtöbbet kell kiadnia magából - ezt nemcsak magától, hanem a csapattársaitól is elvárja.

Szintén a megemlített Rocketshez kapcsolódik, hogy a texasi klub és a New Orleans Pelicans érdeklődnek Kent Bazemore iránt - részletek ezen a linken.

És még mindig ide tartozik, hogy Robert Horry Brandon "Scoop B" Robinsonnak (Scoop B Radio) azt mondta, hogy szerinte Clint Capela nem alul- vagy túlértékelt - Horry szerint Capela pontjainak jelentős része James Harden miatt van. Ő egy mérkőzés erejéig együtt játszhatott Jason Kidd-del, és rengeteg pontot szerzett, de ettől lesz valaki elit játékos? Horry azt is elmondta, hogy mindenki maximum szerződést akar, de az ő megítélése szerint a svájci center nem ér maximumot, mert rengeteg zsákolása van egy kiváló kosaras miatt, aki egyébként a védelem figyelmének nagy részét le is foglalja.

A Washington Wizards tulajdonosa, Ted Leonsis tegnap nyilatkozott: szerinte ez a legmélyebb keret, ami valaha a rendelkezésükre állt. A tulaj szerint keleten nagy lesz a csata, de nem kell őket sem lenézni, mert kitűnő csapatuk lesz idén. Dwight Howarddal kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte a center körüli problémákat a média generálja, nem a kosárlabdával kapcsolatos gondok ezek. Sok helyre aláírhatott volna, de őket választotta. Nagy erősítés lesz a gárdának, mert pont azt tudja, amire szükségük van: fut, védekezik, pattanózik.

A kivásárlásával és a tőlük kapott pénzzel továbbra is annyit keres Howard, mint egy maxos játékos, és Leonsis úgy érzi, hogy Howard volt a lehető legjobb elérhető játékos a poszton, akit megszerezhettek. Az NHL bajnok Washington Capitals és a Wizards menedzsmentjének is A-s osztályzatot adna a nyári munkára. Ilyenkor mindig leülnek a klubok, és kitűzik a célokat, ami a Wizardsnál úgy nézett ki, hogy kiegyensúlyozottabb, mélyebb állományt akarnak, hogy jobban fel legyenek készülve a sérülésekre. Tavaly voltak ezzel gondjaik, és most olyan játékosokat akartak szerezni, akik ilyen esetben bevethetőek, és hozzászoktak az új NBA-hez.

Szintén a fővárosiakhoz kapcsolható, hogy az előbb említett Dwight Howard saját bevallása szerint megkereste őt a Golden State Warriors, és el is gondolkodott azon, hogy a bajnokhoz igazol, de amint írt neki John Wall, azonnal tudta, hogy a Wizardshoz fog szerződni.

Arról írtunk már tegnap délelőtt, hogy a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis DeMarcus Cousins távozásáról beszélt, de megtette ugyanezt Andy Lutznak (Complex) is. Davis újra elmondta, hogy boldog Cousins miatt, mert azt tette, ami számára és családjának karrierje ezen pontján, a sérülése után a legjobb. Sok sikert kíván neki, és majd 3-4-szer találkoznak csak az alapszakaszban, ahol természetesen megpróbálják legyőzni Cousins új csapatát. Davis szerint Cousins most már ellenség - neki mindenki az, aki nincs a Pelicansben. Csapattársból ellenség lett.

Davis beszélt arról is, mennyire nehéz legyőzni a Golden State-et, hiszen csapatként játszanak, jár a labda náluk, és a liga legjobb dobóival és pontszerzőivel rendelkeznek. Davis szerint a kosárlabda manapság a nagy futásokról szól, és fel kell tudni venni a kesztyűt a Warriorsszal, ha beindulnak, mert csak így van esély ellenük. Davis új csapattársáról, a Lakerstől érkező Julius Randle-ről annyit mondott, hogy egy kemény, fizikális játékos, aki szeret a festékben játszani, képes a betörésekre, jól passzol és jól is dob. Mindig is nagyon tetszett neki az, ahogyan Randle játszott, ráadásul ő is a Kentucky-ról érkezett, úgyhogy alig várja már, hogy együtt kosarazhasson vele.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade Ohm Youngmisuknak (ESPN) azt válaszolta a jövőjét firtató kérdésre, hogy majd a megfelelő időben elmondja, hogyan tovább, az idő eldönti, mi lesz a sorsa. A fia harmadéves a középiskolában, és egy profi sportolónak pályafutása ezen pontján, 36 évesen már minden döntése a családjáról szól, ő pedig mindent szeretne megtenni azért, hogy a fiai a kosárpályán és az életben is megállják a helyüket.

A Boston Celtics kitette keretéből Rodney Purvist - Abdel Naderért érkezett az Oklahoma City Thundertől, teljes mértékben nem garantált szerződése volt. A Boston megpróbál luxusadó alatt maradni.

A végére pedig a Thunder centere, Steven Adams maradt, aki a "Steven Adams: My Life, My Fight" című könyvében azt írta, hogy a Pittsburgh Egyetemen töltött első pár hónapjában többször is megfordult a fejében, hogy abbahagyja ezt az egészet, csomagol, és hazamegy Új-Zélandra. Adams saját bevallása szerint egyáltalán nem egyszerű egyedül egy új iskolában egy teljesen új országban. Neki nem nagyon ment a szokásos tanács, hogy "szerezz barátokat, alapíts családot" - csak azzal vészelte át, hogy végig a céljára koncentrált, és tudta, hogy nem tart örökké ez a korszak. Úgy volt vele, hogy ha így kosaras pályafutása lehet, akkor hajlandó néhány magányos, fájdalmas éven végigmenni. Akkor fogja abbahagyni a kosárlabdát, ha már nem élvezi, és az egyetemen nagyon közel volt ehhez. Egy dolgot tudott: azt, hogy ott kell hagynia a Pittsburgh-öt, mielőtt teljesen tönkreteszi számára ezt a játékot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus