Hírmorzsák 2018-08-01 (19:30)

A Rockets rámozdult JR Smith-re. További részletek Draymond Green és Tristan Thompson "balhéjáról". A Pacers hosszabbít Nate McMillan vezetőedzővel. David Nwaba a Cavsnél. Rajon Rondo ügynökei 5 percet adtak a Pelicansnek, hogy felüllicitálják a Lakers ajánlatát. DeRozan visszalépett az NBA Africa Game-től - Ujirivel nem tartja a kapcsolatot a továbbiakban, a torontói szurkolókat viszont továbbra is nagyra tartja. Shaq fia LeBron fiáról írt. Új játékos Detroitban.

Az nem újdonság, hogy a Houston Rockets szabadulni akar Ryan Anderson szerződésétől, és most még égetőbb a dolog, hiszen az erőcsatár a szezon végére teljesen kiszorult a rotációból, ugyanakkor nagyon kellene valaki Mike D'Antoniéknak Trevor Ariza és Luc Mbah a Moute távozása után, akit a rotációban tudnak használni. Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers dobóhátvédjét, JR Smith-t nézte ki magának Daryl Morey, és nagy erőkkel próbálja megszerezni - a következő két évben 30.4 millió dollárt keres, plusz a második éve csak részlegesen garantált, így jóval jobb a szerződése, mint Andersonnak.

Reggel írtunk már arról, hogy Draymond Green és Tristan Thompson összeakaszkodtak az ESPY gála utáni partin, most további részletek láttak napvilágot. Az egyik forrás szerint teljesen a semmiből jött Thompson mozdulata, amit egyes szemtanúk egyértelmű ütésnek, mások viszont csak egy lökésnek írtak le. Kevin Durant és LeBron James is azok között voltak, akik szétválasztották a két felet, és a buli továbbfolytatódott, méghozzá kulturált mederben, Green és Thompson nem csaptak össze többször. Egy helyszínen lévő szemtanú szerint gyakorlatilag semmi nem történt, egyáltalán nem volt verekedés.

A Detroit Pistons egy 1 éves, részlegesen garantált megállapodást kötött Johnny Hamiltonnal - a center a drafton nem kelt el, a nyári ligában viszont egészen jól játszott az autóvárosiaknál, 12.7 perc alatt 4 pontot, 6.7 pattanót és 1.7 blokkot átlagolt. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint David Nwaba a Cleveland Cavaliers játékosa lesz, megegyeztek a felek - a szerződés részletein még dolgoznak.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az Indiana Pacers az utolsó simításokat végzi Nate McMillan vezetőedző hosszabbításán - egyelőre részleteket nem tudni. McMillan tavaly 48 meccset nyert a Pacersszel, és már csak egy garantált év volt hátra megállapodásából.

A New Orleans Pelicans kommentátora, Joel Meyers rádióadásában azt mondta, hogy információi szerint Rajon Rondo képviselői összesen 5 percet adtak a Pelicansnek arra, hogy a csapat felüllicitálja a Los Angeles Lakers 1 éves, 9 millió dolláros ajánlatát, amiért végül Rondo aláírt a csapathoz. A New Orleans eredetileg 2 éves kontraktust ajánlott az irányítónak, és Meyers azt is elmondta, hogy Rondo ügynökei azt nem engedték, hogy a Pelicans "csak" ugyanannyit adjon, amennyit a Lakers, az kevés lett volna a maradáshoz.

Térjünk ki egy kicsit a múlt heti hírekre, abból is volt egy pár, ami még nem szerepelt itt.

A San Antonio Spurs új dobóhátvédjéhez, DeMar DeRozanhez két info tartozik. Egyrészt az, hogy a Toronto Raptors elnökére, Masai Ujirire annyira megorrolt, hogy nem lesz ott pár nap múlva, augusztus 4-én az NBA Africa Game-en sem, ahol a Team World csapatában kapott eredetileg szerepet, de visszalépett ettől az eseménytől. DeRozan a Team USA mini edzőtáborában a riportereknek elmondta, hogy nem tartja a kapcsolatot már Ujirivel, nincs értelme. Arról is beszélt, hogy nem tudja szavakkal leírni, mennyire nagyra tartja Torontó városát és a szurkolókat - szerinte az ember nem is tudja, milyen fontos számára valami, amíg el nem veszik tőle, igaz azt már a Raptorsnál is elmondta, mennyire becsüli és szereti a drukkereket.

Ma délelőtt írtunk róla, hogy Austin Rivers LeBron James Jr.-ról, Bronnyról beszélt, múlt héten pedig Shaquille O'Neal fia, Shareef O'Neal írt róla instagramon. Shareef azt írta, hogy át tudja érezni Bronny helyzetét, mert ugyanabban a cipőben járnak: mindketten egy NBA legenda fiai, ami nem egyszerű, és főleg ilyen korban nem egyszerű hozzászokni ehhez. Azt is leírta Shareef, hogy abban mindenképpen más Bronny, mint ő, hogy James fia rendkívül fiatalon is bizonyítani tud a pályán. Amikor neki szóltak be 14-15 évesen, az mindig rossz hatással volt a játékára, gyengébben kosarazott, Bronny viszont nagyon jól viseli az ilyen nézőtéri bekiabálásokat, és nagyon reméli Shareef, hogy pályafutása további részében is ugyanez lesz majd a helyzet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus