Hírmorzsák 2018-08-14 (12:15)

Mike D'Antoni szerint Carmelo Anthony jobban illik a Rocketsbe, mint anno a Knicksbe. Shabazz Muhammad a Bucksnál folytatja. Briante Weber újra a Heatnél. Bruce Bowen nem lesz a Clippers szakkommentátora a Kawhi Leonardot érintő kommentjei miatt. James Harden ellen rendőrségi eljárás indult.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni tegnap Carmelo Anthony szerződtetéséről beszélt - nekik New Yorkban nem kifejezetten volt jó kapcsolatuk. A tréner szerint minden életszakaszban változnak a körülmények, így van ez egy karrier során is. A Knicksnél odaadták Melóért a fél csapatot, és mindenki azt várta, hogy bajnoki címet nyerjenek, ami nem volt reális. Emiatt mindenkin hatalmas teher volt, és ez volt az alapvető probléma, most azonban teljesen más a helyzet. Most tele van a keret veteránokkal, és csak egy dolgon jár az eszük, ez pedig a bajnoki aranygyűrű, amire jó esélyük is van. D'Antoni szerint sosem kaptak igazán össze, úgyhogy nem arról volt szó, hogy Anthony egy bizonyos stílusban akart játszani, ő meg teljesen más stílusban akarta látni a csapatot. Akkoriban nem volt még Analytics sem, csak a saját feje után ment ő is meg Melo is, különböző stílusok találkoztak.

Mostanában mindenki ugyanolyan stílusban játszik, úgyhogy úgy érzi, sokkal jobban fog illeszkedni Anthony a Rocketsbe, és reális sansz van arra, hogy pazar csapatuk legyen. Az, hogy milyen stílusban fognak kosarazni, majd kiderül, olyan lesz, mint az amerikai válogatottban. Az a lényeg, hogy egy bizonyos felfogáshoz ragaszkodjon mindenki a gárdánál, aztán minél több tehetséges kosaras van egy helyen, annál jobb, erre a Golden State Warriors a legjobb példa - nekik is megvolt egy bizonyos játékstílusuk, megérkezett Kevin Durant, és be tudták építeni. Tavaly sem volt probléma Chris Paul és James Harden között, és most is ugyanezt várja. Annyi a lényeg, hogy ne nagyon térjenek el attól, hogy büntetőket, ziccereket és triplákat dobjanak - persze hozzá kell ehhez szokni, ez pedig időbe telik, de ha mindenki tartja magát ehhez, jók lesznek.

Volt több szerződtetés is. A Milwaukee Bucks megegyezett Shabazz Muhamaddal, aki az előző szezont már a wisconsiniaknál fejezte be, míg a Miami Heat visszavitte az együtteshez egy részlegesen garantált kontraktussal Briante Webert, aki 2016-ban járt már az együttesnél, és a G-Ligás fiókcsapatban is kosarazott.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Bruce Bowen nem tér vissza a Los Angeles Clippers televíziós szakértőjeként - Bowent a FOX Sports West foglalkoztatta, de a hírek szerint a Clippersnek elég komoly befolyása van arra, ki szerepeljen a műsorokban. Wojnarowski úgy tudja, hogy Bowen azért nem marad előző pozíciójában, mert kritikus hangnemet ütött meg Kawhi Leonarddal szemben (erről a június 23-ai morzsában olvashattatok már), a Clippers pedig megpróbálja megszerezni Leonardot jövő nyáron, és nem szeretnék csökkenteni az esélyeiket Bowennel.

A végére pedig a kék-fény rovat maradt, ahol a Rocketshez kell visszatérnünk: a TMZ Sports információi szerint James Harden is része annak a nyomozásnak, amelyet a Scottsdale-i rendőrség folytat egy múlt hét végén, egy nightclubban történt incidens miatt. A rendőrök egyelőre nem akartak arról tájékoztatást adni, mi volt Harden szerepe az ügyben, de egy nő azt mondta a TMZ-nek, hogy Harden pereputtyából valaki összetűzésbe keveredett egy másik emberrel. Ő ezt vette volna telefonra, amikor Harden megfogta a csuklóját, elvette a telefonját, és feldobta egy tetőre. A nőt csuklósérüléssel ápolták egy közeli kórházban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus