Hírmorzsák 2018-09-04 (21:45)

Ray Allen első edzői azt mondták neki, nem kell a triplával elintézni a támadásokat - nem szeretné, ha a teljes liga a hármasok irányába menne el. A Pacers hosszabbított Nate McMillan vezetőedzővel. A Pelicans 2 éves szerződést adott Darius Morrisnak. A Memphis új játékosnak adott edzőtábormeghívót. Rick Pitino több NBA csapatot is megkeresett, még csak interjúig sem jutott.

A Hall of Fame-be nem sokára hivatalosan is bekerülő Ray Allen az nba.com munkatársával beszélt a triplák terjedéséről - amikor Allen a ligába került, egy csapat átlagosan 16.8 hármast vállalt el mérkőzésenként, ma 29-et, tehát egy találkozón 24-gyel több triplakísérlet van átlagban, és ugyanúgy 36% környékén (36.2%) dobják ezeket a helyzeteket, mint 22 esztendővel ezelőtt. A minden idők legtöbb triplájával, 2973 bedobott hármassal rendelkező Allen azt mondta, hogy mikor George Karl lett az edzője, elkezdtek gyorsabban játszani, és amikor jó dobóhelyzetük volt, akkor vállaltak is, a korábbi trénerei közül azonban sokat felrótták neki, ha elszórt egy dobást kintről. Mostanra teljesen megváltozott a felfogás, de azt sem szeretné, ha a teljes liga ebbe az irányba tolódna - szereti nézni, ha egy magasember pozícióból szerez pontot, vagy egy csapat ennek segítségével inside-out játékot tud játszani. Örül neki, hogy ennyi shooter van, de rossz dobószázalékokat nem akar látni.

Több szerződéskötés volt a mai napon. Egyrészt a New Orleans Pelicans került főszerepbe, miután 2 éves megállapodást kötöttek Darius Morrisszal - a hátvéd 2011 és 2015 között öt NBA csapatnál is megfordult. A Pelicans egyébként 2 évre 3.1 milliót ajánlott Tyrone Wallace-nak, akiről most a Los Angeles Clippersnek kell dönteni, hogy megtartja-e ennyiért - 300.000 dollár garantálttá válik ebből a pénzből szeptember 12-én. Másrészt arról augusztus legelején volt már szó, hogy Nate McMillan vezetőedzővel hosszabbít az Indiana Pacers, ez a mai napon hivatalossá vált - azt nem tudni, hogy mik a kondiciók, többéves az új megállapodás, ennyi biztos. Harmadrészt a Memphis Grizzlies Brandon Goodwinnak edzőtábormeghívót adott.

A Louisville egyetemről áprilisban, az adidas-botrány után kirúgott Rick Pitino Jeff Greernek (Louisville Courier Journal) azt nyilatkozta, hogy jelenleg nem gondolkodik az edzősködésen és pont. Miután elhagyta az egyetemet, az ügynöke több NBA csapatot is megkeresett, amikor egy-egy edzői állás elérhetővé vált, de még egy interjúig sem jutottak. Nem hibáztatja a GM-eket, akik nem adtak neki esélyt, mert a Louisville úgy menesztette, mintha valamiben bűnös lenne. Most csak az érdekli, hogy fiatal játékosokat, edzőket motiváljon, segítse őket, és ilyen módon aktív maradjon a sportágban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus