Hírmorzsák 2018-09-06 (10:00)

Dirk Nowitzki először játszott bokaműtétje óta - az edzőtáborra teljes értékű lesz. Ray Allen szerint soha nem állt közel a visszatéréshez. Pau Gasol szívesen segítene a spanyol válogatottnak kijutni az olimpiára. Tyrone Wallace mégis marad a Clippersnél. Új játékosok Bostonban, a Golden State-nél, San Antonióban és Orlandóban. Shabazz Napier szerint neki nem kell a kezébe labda. Spencer Dinwiddie-vel nagyon elégedett a Nets - megpróbálnak idő előtt hosszabbítani vele? Tyler Ulis és Alan Williams a Cavsnél jártak próbajátékon. Joffrey Lauvergne maradt volna a Spursnél, ha a Fenerbahce nem ajánl neki szerződést.

Több szerződéskötés is történt az este és a hajnal folyamán. A Boston Celtics Justin Bibbsnek, Nick Kingnek és Jeff Robinsonnak adott edzőtábormeghívót - mindhárman jelentkeztek az idei draftra, egyikük sem kelt el. A Golden State Warriors Alfonzo McKinnie-nek adott egy ugyanilyen edzőtábormeghívót - ő az előző szezonban 14 mérkőzés erejéig a Toronto Raptorsnál is megfordult. Az Orlando Magic Gabe Yorknak és BJ Johnsonnak ad lehetőséget - előbbi a 2017/18-as idényt Németországban töltötte, előtte a G-Ligában volt. A San Antonio Spurs pedig Josh Huestist hívta meg szintén az edzőtáborába - ő az Oklahoma City Thundernél volt eddig, de Sam Prestiék nem hívták le esetében a negyedik évi csapatopciót.

Tegnap este volt arról szó, hogy a RealGM úgy tudta, hogy a Los Angeles Clippers nem fogja meccselni a New Orleans Pelicans Tyrone Wallace-nak adott 2 éves ajánlatát. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette a hajnal folyamán, hogy a Clippers döntött, és meccselik ezt a szerződést - jelenleg 17 garantált kontraktusa van Doc Rivers csapatának.

Eddie Sefko (Dallas Morning News) információi szerint Dirk Nowitzki először játszott csapattársaival, mióta áprilisban megműtötték a bokáját - Luka Doncic és JJ Barea is ott voltak ezen a "meccsen". Rick Carlisle vezetőedző azt nyilatkozta, hogy a német legenda valószínűleg teljes értékű munkát tud végezni a szeptember 21-én kezdődő edzőtáborban.

A nyáron a Portland TrailBlazerstől a Brooklyn Netshez igazoló Shabazz Napiernek sokat számított a döntésnél, hogy rendszeresen játszhat majd labda nélkül is új csapatában - D'Angelo Russell és Spencer Dinwiddie mellett nem sokszor lesz ő az első számú labdás ember, legalábbis rendszeresen biztosan nem, Napier azonban az előző idényben 37.7%-kal dobta a triplákat, és 45%-kal akkor, ha catch-and-shoot helyzetekből vállalhatott. A hátvéd Anthony Pucciónak (NetsDaily) elmondta, hogy nem kell a játékszer a kezébe, ezt Portlandben bizonyította.

Ugyanide tartozik, hogy a Net Income bejegyzése szerint az előbb említett Spencer Dinwiddie-t nagyon kedveli a Nets, és könnyen előfordulhat, hogy megpróbálnak vele idő előtt hosszabbítani. A játékmester szerződése utolsó évébe lép, 1.65 millió dollárt keres, és felmerült már, hogy a Phoenix Suns vele próbálja meg betömni az egyes poszton meglévő űrt, de azt nem tudni, hogy ez mennyire valós érdeklődés, illetve hogy az arizonaiak mit adnának érte.

Épp a Sunstól kitett Tyler Ulis és Alan Williams érkeztek tegnap a Cleveland Cavaliershez próbajátékra, jelentette Alex Kennedy (HoopsHype) - JaKarr Sampson, Marcus Georges-Hunt és mások is jelen voltak még az edzésen.

Az Európába visszatérő Joffrey Lauvergne a Fenerbahce TV-ben elmesélte, hogy vissza akart térni az öreg kontinensre, és a Fenerben akart játszani. Gondolkodás nélkül elfogadta a török gárda ajánlatát, de ha a Fener nem ajánl neki szerződést, valószínűleg maradt volna a San Antonio Spursnél.

Ray Allen hosszabb interjút adott Shams Charaniának (The Athletic), amelyből több részletet is olvashattatok már az elmúlt napokban. A legendás dobóhátvéd arról is beszélt, hogy soha nem volt közel ahhoz, hogy visszatérjen - egyetlen olyan ajánlatot sem kapott, amire azt mondta volna, hogy érdemes elgondolkodni rajta, ezért nem folytatta a játékot. Bármennyit is tett azért, hogy folyamatosan formában legyen, ez egy idősebb játékos számára nehezebb, mert gyorsabban fárad és feszül be, ezért tudni akarta, hogy az iránta érdeklődő együttesek használják-e majd vagy sem. Néhány klub a pad végére akarta szerződtetni, hogy mentorálja a fiatalokat, de ő nem akart így visszatérni. Játszani akart, és az érdekesség az volt, hogy végülis az anyagiak számítottak neki, hiszen az mutatta meg, hogy egy klub mennyire komolyan gondolja az ő leigazolását, mit várnak tőle. Allen úgy érzi, hogy még most is képes lenne játszani - annyit futna és erősítene, amennyit csak kell, hogy formába kerüljön.

A végére pedig a Spurs veterán magasembere, Pau Gasol maradt, aki kiadta új könyvét, a Bajo El Arót (Below the Hoop, "A gyűrű alatt"), és a könyvet bemutató sajtótájékoztatón elárulta, hogy nagyon szívesen ott lenne a válogatottban a jövő évi világbajnokságon is - minden attól függ, hogyan érzi majd magát fizikálisan, hiszen már 39 esztendős. Gasol saját elmondása szerint most csak arra koncentrál, hogy minél jobb alapszakaszt produkáljon, de ha jól van, akkor ott akar lenni a vb-n, hogy segítse a spanyol válogatottat kijutni a tokiói olimpiára - az első két európai jut ki a 2020-as ötkarikás játékokra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus