Hírmorzsák 2018-09-09 (09:00)

Rick Carlisle szerint hamarosan mindenki bánni fogja, hogy nem vett Mavs szezonbérletet, azok alapján, amit Luka Doncictól két nap alatt látott. Enes Kanter már Kevin Durantet környékezi. Kyrie Irving és Gordon Hayward is meggyőzőek két héttel az edzőtábor kezdete előtt. LeBron James szerint bajnok mentalitással kell dolgozniuk, és akkor jó csapatuk lehet - kérdés, mennyire jó. Rodney Hood 3 évre 27 millió dollárt akar a Cavstől, a klub 6 millióval kevesebbet ajánl neki. Goran Dragicot csak első körösért és sapka alatti flexibilitásért cseréli el a Heat, már ha elcseréli.

Tegnap este volt arról szó, hogy LeBron James nem nevezte új klubját, a Los Angeles Lakerst a bajnokesélyesek között. James a beIN Sportsnak adott interjújában azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül mindig a bajnoki cím a cél, minden nap bajnok mentalitással kell dolgozniuk. Ha ezt megteszik, napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra fejlődnek, akkor jó esélyt adnak maguknak arra, hogy sikeresek legyenek. Hogy mennyire sikeresek, az jó kérdés, de ha kidolgozzák a belüket, mindent alárendelnek az együttes érdekeinek, áldozatokat hoznak a közös jó érdekében, és a megfelelő módon játszanak, akkor jó csapatot alkothatnak.

Joe Vardon (Cleveland.com) értesülései szerint Rodney Hood 3 évre 27 millió dollárt akar a Cleveland Cavalierstől, a csapat viszont csak egy 3 éves, évente 7 millió dollárt érő szerződés ajánlatot tett a swingmannek. Hood QO-ja 3.4 millió dollár - ezt is aláírhatja, és akkor jövő nyáron oda igazol, ahova akar, idén ugyanis korlátozott szabadügynök volt.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle Eddie Sefkónak elmondta, hogy azok alapján, amit két nap alatt látott Luka Doncictól, hamarosan mindenki bánni fogja, hogy nem vett szezonbérletet. JJ Barea azt mondta új szlovén csapattársáról, hogy nem ő a leggyorsabb, de nagyon jó sebességgel játszik, és mindig kontrollálja az eseményeket. Magas, kitűnően találja meg a társait, és a többiek feje fölött is képes gólpasszt adni. Mindemellett kiváló dobó, úgyhogy szorosan kell rajta védekezni.

A Miami Heat irányítójával, Goran Dragic-csal kapcsolatban felmerültek már cserepletykák a nyár során, de Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) értesülései szerint akkor hajlandó csak elcserélni szlovén játékmesterét a Heat, amennyiben első körös picket kap, illetve nagyobb flexibilitást tud csinálni a sapka alatt jövő nyárra.

A Boston Celtics két sérült sztárja, Kyrie Irving és Gordon Hayward egyre jobb állapotban vannak Ashith Mathur (AmicoHoops) információi szerint. Egy illető látta mindkét érintette játszani a Celtics edzőcsarnokában, és több mint két héttel az edzőtábor kezdete előtt mindketten meggyőzőek voltak. Nagyjából egy hónapja edzenek teljes sebességgel, és ha minden a tervek szerint halad, Hayward a jövő héten zöld utat kap az orvosoktól, hogy ütközésekkel együtt tréningezzen.

A végére pedig a New York Knicks magasembere, Enes Kanter maradt, aki a Sirius XM NBA Radio adásában elmondta, hogy nagyon szívesen látná Kevin Durantet újra a csapatában, és megpróbálja a Knickshez csábítani a kiscsatárt jövő nyáron - Durantnek és a töröknek is lejár a szerződése. Kanter nem volt éppen barátságos KD-vel, miután utóbbi a Golden State Warriorshoz igazolt, Kanter pedig maradt az Oklahoma City Thundernél, de a török játékos LeBronnak is felvetette, hogy játszanak együtt, úgyhogy ez a lépése sem meglepő.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus