Hírmorzsák 2018-09-20 (11:15)

Jimmy Butler cserét kért a Timberwolvestól, legszívesebben a Clippershez kerülne, és Kawhi Leonard is leginkább oda akar igazolni jövő nyáron. Butler LeBron James miatt nem akar a Lakershez menni. A liga 10 millió dollárra büntette a Maverickset. Brandon Knight térdét újra megműtötték. Rodney Hood hosszútávon is a Cavsnél akar maradni. Dirk Nowitzki szerint minden meccs óriási csata lesz a most következő idényben. Megvan a Blazers mezszponzora. Lesz Space Jam 2, megvan a producer és a rendező is. A Pelicans kitette Emeka Okafort. További rostermozgások: Knicks, Nets, Wizards, Warriors, Bucks, Nuggets.

Amint arról tegnap este beszámoltunk, Jimmy Butler cserét kért a Minnesota Timberwolvestól, és a Los Angeles Clippers, New York Knicks, Brooklyn Nets trió valamelyikéhez akarja magát elcseréltetni - részletek ezen a linken. Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint Butler első számú célpontja a Clippers, mert tetszenek neki a csapat esélyei arra, hogy jövő nyáron még egy sztárt igazoljon. Szorosan ide kapcsolódik, hogy Wojnarowski úgy tudja, hogy a Clippers a legesélyesebb Kawhi Leonard jövő nyári leigazolására - a Butler-Leonard duó Jerry Westéknél állhat össze legkésőbb jövő nyáron. Az újságíró forrásai szerint egyébként Butler nem a Karl-Anthony Townsszal ápolt kapcsolata miatt kérte a cseréjét a klubtól, egyszerűen főszereplő akar lenni egy nagy piacú csapatnál - Wojnarowski szerint a Los Angeles Lakers éppen ezért nincs a listán, LeBron James érkezése miatt az aranysárga-lilákat nem tartja már annyira vonzónak Butler. Azt tegnap is megírtuk már, hogy Tom Thibodeau, a Minnesota elnöke és vezetőedzője nem akarja elcserélni játékosát, legalábbis most még nem.

A tegnap este másik nagy híre az volt, hogy a liga gyakorlatilag 10 millió dollárra büntette a Dallas Maverickset azok miatt a szexuális zaklatás ügyek miatt, amik idén kerültek felszínre az utóbbi évekből - nem volt megfelelő a munkakörnyezet a hölgyek számára, ezt több történet is alátámasztotta. Mark Cubannek ennyi pénzt kell befizetnie női szervezetek számlájára, és a csapatnak különböző feltételeknek is meg kell felelnie a következő években - gyakorlatilag próbaidőre rakták a gárdát a pénzbüntetés mellett.

A Mavs ikonja, Dirk Nowitzki a csapat hivatalos honlapjának azt nyilatkozta, hogy jó csapatuk van, de nyugat nagyon telített - már LeBron is a konferenciában játszik, úgyhogy rengeteg a kiváló játékos a főcsoportban. Minden mérkőzés óriási csata lesz, de felkészültek erre - megvan a gárda mélysége, JJ Bareával, Devin Harrisszel és a többiekkel jó a cserepadjuk. Úgy érzi, rendben lesz a Mavs, de ettől még nagyon kemény szezon elé néznek.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Houston Rockets új irányítója, Brandon Knight újra kés alá feküdt, kitakarították a bal térdét, és némi időt ki fog hagyni emiatt - pontosabb diagnózis nincs arról, mennyit nem játszhat az előző idényt térdsérülése miatt teljes egészében kihagyó hátvéd.

A Cleveland Cavaliersnél maradt 1 évre a QO-ért, 3.7 millió dollárért Rodney Hood, aki annak ellenére is hisz abban, hogy hosszútávon is az együttesnél marad, hogy most nem sikerült megegyeznie a csapattal - a játékos évi 10-12 millió dolláros kontraktust akart, a Cavs viszont nagyjából évi 7 milliót ajánlott neki. Hood azt mondta, hogy biztos abban, hogy az idény végén hosszútávon is az otthonának mondhatja majd Clevelandet, és egy jobb szerződést kötnek jövőre. Tetszik neki a közösség, bár még nem sokszor fordult meg az emberek között. Az ohióiaknál akar maradni, csak ez most még nem sikerült, így tekint a dologra. Először egy kicsit sajnáltatta magát, aztán úgy volt vele, hogy nem akar így viselkedni, és nem szeretne egy csapat 8-10 perces cseréje vagy padmelegítője lenni. Egy igazán jó együttes meghatározó alakja akar lenni, és ennek megfelelően kezdett el dolgozni a nyár folyamán.

Volt több rostermozgás is nagyjából egy héttel az edzőtábor kezdete előtt. A Knicks Tyrius Walkerrel kötött megállapodást. A Brooklyn Netsnél próbálkodik majd Aaron Gordon bátyja, Drew Gordon, aki az előző idényt az orosz Zenit Szentpétervárnál töltötte. A Denver Nuggets Donald Sloant hívta meg a training campre - a coloradóiaknak már így is van 15 garantált szerződése, de Isaiah Thomas még mindig a csípősérülése után rehabilitál. A Washington Wizards Chasson Randle, Chris Chiozza és Tiwian Kendley mellett Lavoy Allennek is adott egy nem garantált szerződést. A New Orleans Pelicans kitette keretéből Emeka Okafort - tavaly 26 meccsen 4.4 pontot, 4.6 pattanót és 1.0 blokkot átlagolt a center. A Golden State Warriors Will Cherrynek ad lehetőséget - az előző idényt a horvát Cedevitánál töltötte. A Milwaukee Bucks pedig kitette Travis Trice-t, és Ike Nwamunak adott szerződést - utóbbi 2016-ban nem kelt el a drafton, azóta a G-Ligában és Görögországban játszott.

A Portland TrailBlazers a BioFreeze-zel kötött mezszponzori szerződést - az előbb már említett Shams Charania úgy tudja, hogy Damian Lillard egyénileg is szponzori szerződést írt alá a céggel.

A végére pedig a Space Jam folytatása maradt: a Fekete Párducot és a Creedet rendező Ryan Coogler lesz a film producere, és Terence Nance lesz a rendező. A forgatások 2019 nyarán indulnak majd, és mint ismert, LeBron James lesz a főszereplő.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus