Hírmorzsák 2018-09-22 (12:45)

A Minnesota tulajdonosa kijelentette, hogy Jimmy Butler mégis eladó, és a csapatok keressék nyugodtan őt, ha a GM-mel nem boldogulnak. A Timberwolves Dienget is elcserélné Butlerrel együtt. Bogdan Bogdanovic bal térdét megműtötték. Dirk Nowitzki valószínűleg csere lesz, de nincs ezzel semmi gondja. Jamal Crawford feltörekvőben lévő együtteshez is szívesen igazolna, nem akar kapkodni. Kevin Durant üzleti műsort indít. Tyler Ulis a Warriorsnál, Emeka Okafor Philadelphiában. A liga arra bátorítja a csapatokat, hogy több nőt vegyenek fel vezetőségi pozíciókba.

Tegnap este még az volt a hír, hogy a Minnesota Timberwolves nem adja Jimmy Butlert a swingmanért érdeklődő csapatoknak, ám Adrian Wojnarowski (ESPN) nem sokkal később azt jelentette, hogy Glen Taylor tulajdonos a rivális csapatok tulajainak azt mondta, eladó a játékos. A hírek szerint biztos, hogy Butler távozik Minnesotából, a kérdés csak az, mikor, ráadásul az egyik forrás szerint Taylor azt is megmondta a többi tulajdonosnak, hogy ha Scott Layden GM-mel nem haladnak semerre, de van valami jó ajánlatuk, nyugodtan keressék egyből őt. Zach Lowe (ESPN) úgy tudja, hogy a Minnesota szeretné elpasszolni Gorgui Dienget is Butlerrel együtt.

A Sacramento Kings dobóhátvédje, Bogdan Bogdanovic a hétfői, Észtország elleni világbajnoki selejtező első negyedében megsérült, érezte, hogy valami nem stimmel a bal térdével. A vizsgálatok csak kisebb gondot mutattak ki, de egy artroszkópos térdműtéten átesett a szerb - azt nem tudni, mennyi időt kell kihagynia.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki valószínűleg a cserepadról fogja kezdeni a meccseket a most következő idényben, miután a texasiak a Dennis Smith Jr., Wes Matthews, Luka Doncic, Harrison Barnes, DeAndre Jordan ötössel kezdik majd a mérkőzéseket. Nowitzki a csapat tegnapi média napján azt mondta, hogy mikor Jordant leigazolták, tudta, hogy valószínűleg ez lesz a helyzet, de őt csak a győzelem érdekli, és bármilyen felállás jó neki, amivel a gárda sikeres. Nowitzki azt is hozzátette, hogy Rick Carlisle már bizonyította, hogy minden lehetséges variációt kipróbál. Ha csereként kell játszania, akkor jobb, ha bekészítenek néhány biciklit és hátmasszőrt, és akkor ez rendben is van neki, készen áll a feladatra.

Voltak szerződtetések. A Milwaukee Bucks kitette keretéből a Robert Johnson, James Young, Ike Nwamu triót, és részlegesen garantált kontraktust adtak Christian Woodnak, aki a nyári liga első csapatában kapott helyet idén. A San Antonio Spurs Amidah Brimah-tól és Julian Washburntől köszönt el. A Philadelphia Sixers nem garantált szerződést adott Emeka Okafornak - a veterán centert a New Orleans Pelicans rakta ki keretéből nemrég. A Phoenix Suns 2 évre 2.3 millió dollárt adott az idei draft második körének 46. helyén kiválasztott De'Anthony Meltonnak - ő érkezett Ryan Anderson mellett a Brandon Knight-féle cserében. A Golden State Warriors nem garantált szerződéssel kínálta meg a Sunstól kitett Tyler Ulist.

Jamal Crawford továbbra is csapat nélkül van, és a Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) adott interjújában el is mondta a dobóhátvéd, hogy nem gondolta volna, hogy idáig fog húzódni ez a dolog, de ilyen a mostani NBA - tudja, hogy lesz csapata, és oda kerül majd, ahova kell. Crawford mesélt arról is, hogy Minnesotában nem volt boldog, mert nem azt kapta, amire számított - több játékidőt remélt, de karrierje második legkevesebb idejét töltötte a pályán. Van érdeklődés iránta, ha akarta volna, már aláírhatott volna egy csapathoz, de a megfelelő helyzetre vár. Azt nem mondja, hogy csak bajnokesélyes együttes érdekli, mert egy feltörekvőben lévő gárdához is szívesen igazolna - úgy érzi, annak is lenne értelme, mert a padról beszállva tudna segíteni.

A Golden State sztárja, Kevin Durant üzleti műsort indít az ESPN+-on - a műsorvezető Jay Williams lesz, és olyan témákat érint majd, mint a cipő biznisz.

A végére pedig Adam Silver maradt, aki küldött egy körlevelet a csapatoknak, amelyben arra bátorítja a liga a klubokat, hogy több nőt vegyenek fel, főleg vezetői és tanácsadói pozíciókba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus