Hírmorzsák 2018-09-22 (22:00)

Kyrie Irving két éve nem beszélt hosszabban Jimmy Butlerrel - lehetségesnek tartja, hogy a Celtics idén legyőzze a Warriorst egy négy nyert meccsig tartó párharcban. Butler nem lesz ott a Timberwolvesszal a média napon és az edzőtábor kezdetén. Shabazz Muhammaddal és Tim Frazierrel kész a Bucks 20 fős kerete. Ömer Asiknak most ízületi gyulladása van, határozatlan ideig nem játszik. Richard Jefferson édesapját megölték.

A Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving Jackie MacMullennek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy azóta nem beszélt Jimmy Butlerrel hosszabban, mióta ők ketten, Kevin Durant és DeMarcus Cousins arról nyilatkoztak az amerikai válogatottnál, hogy mit hozhat számukra a jövő, márpedig ez 2016-ban volt. Ki ne akarna Jaylen Brown, Jayson Tatum, Al Horford és Gordon Hayward csapattársa lenni? Az emberek folyamatosan azt kérdezgetik, hogy miért nem hosszabbít akkor már most, amire egyszerű a válasz: azért, mert anyagilag ez nem érné meg számára. Tudja Irving, hogy folyamatosan téma lesz az, hogy mit fog csinálni a jövő nyáron - fontos döntés előtt áll.

Egy éve cserélték el Clevelandből, és végre kezdi megszokni Bostont - az előző idénye sok minden másról is szólt, nem csak a kosárlabdáról, és most az a lényeg, hogy a fejlődésre koncentráljon, arra, hogy segítse a csapattársait, és hogy új csapatával bajnoki címet szerezzen, nem zavarják mellékszálak, mint amilyen a clevelandi cseréje volt tavaly. A játékmester szerint a jövő nyári pletykák csak akkor érintik meg, ha a csapattársait is. Ő mindent őszintén elmond a többieknek, és szerinte erre a kommunikációra szükség is van, mert nagyon kevésszer adatik meg egy játékos pályafutása során, hogy egy ténylegesen bajnokesélyes gárda tagja lehet - már amennyiben nem a Golden State Warriorsnél kosárlabdázik.

Irving azt a kérdést is feltette magának, hogy meg tudják verni a Warriorst egy négy nyert mérkőzésig tartó párharcban? Szerinte igen, és nemcsak az állományuk miatt, hanem amiatt is, amit próbálnak felépíteni a Celticsnél a most következő szezonra és az azt követő évekre. 

Ha már szóba került, akkor folytassuk Jimmy Butlerrel. Arról volt már szó ma kora délután, hogy a Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor azt mondta a többi tulajnak a Board of Governors ülésen, hogy Butler el lesz cserélve, csak az időpont a kérdés, és nyugodtan kereshetik őt, ha a GM-mel, Scott Laydennel nem boldogulnak. Shams Charania és Jon Krawczynski (mindketten The Athletic) információi szerint Butler engedélyt kapott arra, hogy ne jelenlen meg a csapat hétfői média napján, és nem lesz ott a gárdával az edzőtábor kezdetén.

Arról is volt szó a mai morzsában, hogy a Milwaukee Bucks leigazolta Christian Woodot - a wisconsiniak Shabazz Muhammadnak és Tim Fraziernek is adtak 1-1 kontraktust, így kész a csapat 20 fős kerete az edzőtáborra.

A Chicago Bulls centere, Ömer Asik határozatlan ideig nem játszik - most egy ízületi gyulladása van, emiatt képtelen pályára lépni, és azt sem tudni, hogy mikor lehet újra bevethető a rengeteg sérüléssel és gonddal küszködő török játékos.

A végére pedig egy sajnálatos haláleset maradt: Richard Jefferson édesapját megölték. A 65 esztendős idősebb Richard Jefferson egy comptoni italüzlet előtt állt este 7 óra előtt, amikor egy autó lassított, és valaki tüzelni kezdett a járműből. Jefferson édesapját több találat is érte a testén, és bár kórházba szállították, elhunyt. Jefferson Sr. két másik férfival volt a helyszínen, és azt egyelőre nem tudni, hogy ő vagy esetleg más volt-e a célpont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus