Hírmorzsák 2018-09-30 (12:30)

LeBron James szerint a Lakers poszttalan lesz, ő és Brandon Ingram mind az öt poszton fognak játszani. Lonzo Ball perclimiten lesz az előszezon elején - James nem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan felépül az irányító. Wilson Chandler 2-3 hétig harcképtelen (combhajlító). Moe Wagner a teljes előszezont kihagyja (térd). David Fizdale szerint a Knicks gyors játékot fog játszani, de a lényeg a labdajáratás lesz. Marvin Williams szerint a Hornets sosem fogja feladni. LaMarcus Aldridge több triplát vállal a most következő idényben. JR Smith-t megbüntetheti a liga az egyik tetoválása miatt - nem tiszteli DeMarcus Cousins döntését, hogy a center a Golden State-hez igazolt.

Sérülésekkel kezdünk. Philadelphia Sixers játékosa, Wilson Chandler a tegnap hajnali előszezonmeccsen meghúzta a combhajlítóját, és Kyle Neubeck (Philly Voice) értesülései szerint legalább 2-3 hetet ki kell hagynia. A Los Angeles Lakersnél Moe Wagner a teljes előszezonra kiesett, és majd az alapszakasz kezdete előtt vizsgálják állapotát, hogy bevethető-e vagy sem - még a nyári ligában szenvedett térdsérülést az újonc magasember.

Tegnap este volt arról szó, hogy az aranysárga-lilák Kyle Kuzmát próbálgatják ötös poszton. Ehhez a témakörhöz kapcsolható, hogy LeBron James elmondása szerint a Lakers poszttalan játékosokat akar, és ő, valamint Brandon Ingram valószínűleg mind az öt poszton meg fog fordulni a mérkőzések bizonyos szakaszaiban.

LeBron Lonzo Ballról annyit mondott, hogy nem hitte volna, hogy ilyen gyorsan teljes értékű lesz, az elmúlt két és fél napban minden tréninget végigcsinált a többiekkel. Az atletikussága, a gyorsasága megvan, és poénból hozzá is tette, hogy nem tudja, volt-e egyáltalán műtétje az irányítónak. Luke Walton vezetőedző annyit tett hozzá ehhez, hogy türelmesek lesznek, nem kell sietnük Ball-lal, úgyhogy az előszezon elején perclimiten lesz. Ezt követően megnézik, hogyan reagál a teste aznap este és másnap a terhelésre - ennek megfelelő ütemben növelik majd a perceinek a számát és hagyják el végül teljesen a perclimitet. A tréner elmondta, hogy egyáltalán nem sérült most Ball, egyszerűen régen játszott, így lassan, fokozatosan akarják visszaszoktatni.

A New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale a New York Postnak adott interjújában elmondta, hogy szerinte gyors tempót fognak diktálni - atletikus játékosaik vannak, ha valaki végignézi a keretet. Gyorsan akarnak játszani, de kulcsfontosságú lesz, hogy járjon a labda - senki nem fog dominálni náluk.

A Charlotte Hornets játékosa, Marvin Williams az újságírók kérdésére elmondta, hogy olyan csapatuk lesz a most következő idényben, amelyet nem lehet kiütni, mert mindig harcolni fog. Nem fogják mindig a legjobb kosárlabdájukat hozni, de küzdeni fognak - nagy a versenyszellem minden egyes játékosukban, és úgy érzi, hogy mindig meg fogják adni maguknak az esélyt a győzelemre.

A San Antonio Spurs sztárja, LaMarcus Aldridge saját elmondása szerint több triplát akar vállalni ebben a szezonban, mert sokat gyakorolta, és magabiztosan értékesíti is ezeket - olyan magabiztosan, mint utolsó portlandi évében, amikor a legtöbb hármast vállalta. Azt is hozzátette LMA, hogy nem fogja ipari mennyiségben szállítani a triplákat, mert neki a középtávoli tempók és a palánk alatti munka a játéka, így tudja segíteni a csapatot, de a spacingben is hozzá tud tenni valamit, és DeMar DeRozannek nagyobb helyet tud csinálni a festékben.

A végére pedig JR Smith maradt, aki egyrészt instagramon közölte az őt követőkkel, hogy a liga minden meccsen büntetést szabhat ki rá a lábán lévő "Supreme" tetoválás miatt, ha nem fedi el - az ok az, hogy reklámok nem kerülhetnek fel sem testre, sem hajviseltbe. Smith egyébként hozzátette, hogy senki mással nem csinálják ezt - ha nem róla lenne szó, most sem merülne fel a büntetés. Másrészt megkérdezték tőle, hogy tiszteli-e DeMarcus Cousins döntését, hogy a Golden State Warriorshoz igazolt, amire annyit válaszolt, hogy "nem".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus